maddrum Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Малко напукана мазилка не е болка за умиране. При все, че мазилката се е напукала по фугите, което е нормално с оглед на различното трептене на материалите, които са под самата мазилка. Освен това във фугите действа и влагата и при системно неизмазване или боядисване, е нормално влагата да повдига и напуква мазилката. Падането на мазилката по принцип е някъде към 6-7 степен Сами се досещате, че причината в този случай съвсем не е само от земетресението За любопитните ето и отделните срепени по МСК 1 - Не се усеща от никого. Регистрира се от сеизмографите. 2 - Усеща се от хората, намиращи се в спок8ойно състояние. 3 - Усеща се от малко хора, главно намиращи се по високите етажи на сградите. 4 - Усеща се от много хора, особено в помещения. някои от спящите се събуждат. Възможно е звънтене на съдове, трептене на стъклата, хлопане на вратите. 5 – Усеща се почти от всички, спящите се събуждат. Люлеене на висящите предмети, понякога поява на пукнатини в стъклата на прозорците и в мазилката. 6 - Усеща се от всички, пада мазилката на сградите. Възможни са леки разрушения – комини, покриви. 7 - Пукнатини в мазилката и падане на отделни парчета от нея, както и на тухли и керемиди. Поява на пукнатини в стените. Трусовете се усещат и в автомобилите. 8 – Големи пукнатини в стените, падане на комини и паметници. Поява на пукнатини в склоновете и при влажни почви. 9 – Падане на стените на някои сгради, разкъсване на подземните тръбопроводи. 10 – разрушаване на много сгради, изкривяване на жп релси. Поява на свлачища и срутища, широки пукнатини (до 1 m) в почвата. 11 – Множество широки пукнатини в земята, свлачища и срутища по планинските склонове, разрушаване на мостове, малка част от каменните сгради запазват устойчивост. 12 - Значителни изменения на релефа, отклонения на теченията на реките. Предмети подскачат във въздуха, тотално разрушение на всички съоръжения. ....и по Рихтер Магнитуд ЗеметресениеОт 0 до 4,3 Леко От 4,4 до 4,8 Умерено От 4,9 до 6,2 Средно От 6,3 до 7,3 Силно От 7,4 до 8,9 Катастрофално Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Зловещо е... Само като го чета и ме хваща страх, че може да се случи всеки момент! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Как здраво се разлюлях преди секунди......не е истина. На 9-тия етаж съм . Или поне така ми се е сторило.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 И аз съм на 9тия ,но не съм усетил нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 аз съм на 8-мия и нищо не съм усетил Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrAgMaKeR Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Май взривяваха старият хлебозавод, защото полицията беше отцепила района.. ако си близо до там, може това да си усетил Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Няколко часа преди събитието Grimjaur e бил забелязан в района на Панарира да се тътри с усилия, превит под тежестта на голяма чанта (модел "Истанбул-Димитровград"), и да си мърмори под носа "Неделим атом, дрън - дрън, закон за запазване на енергията - отживелица, плазма при стайна температура и атмосферно налягане не била възможна - глупости, ще им докажа аз на тях !!!" . След което се изгубил от поглед. А тия дни разбрах, че се бил наканил да вари ракия. Предлагам да го помолим да каже кога ще пали казана, за да застанем с крака към епицентъра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Да, ама ще искаш от ядрения коктейл за цепене на глави, нали?!?!Ама нямаааааааааа!!!1 :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.