nakatak_zick Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 НА 9 етаж съм,но не съм го усетил. Сега майка ми ме пита дали съм го усетил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Сградите в Пловдив се смятат за 9-та степен, а вероятността за подобно земетресение е много ниска. Като виждам как се строи и в какво състояние са голяма част от сградите не ми се мисли какво ще стане при 9-та степен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Народе не знам ама аз нищо не усетих - до Панаира съм. Знам че се е усетило в кичука, ама при мен нищо нямаше Аз съм срещу 3-то районно и нищо не усетих . Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 при нас беше много весело една саксия за малко да падне Астига бе комшу, аз нищо не усетих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 В момента на земетресението провеждах разговор по телефона с човек от Кърджали. По принцип го познавам като доста спокоен човек, но когато го е усетил, започна доста стреснато да говори, че има земетресение, придружено с бучене и то доста силно (живее на 5-я етаж (последен) на блок). Попита ме дали го усещам и няколко секунди по-късно наистина усетих много леко разклащане, което спря почти веднага. Явно Кърджали е бил доста по-близо до епицентъра....нещо локално ще да е било... Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Ето тук има инфо. Епицентърът е бил някъде около Кърджали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 карах колата сигурно заради това не съм го усетил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Аз съм на 8-мия етаж и нищо не съм усетил. Много странно И аз съм там..и аз нищо не съм разбрал.... То тва е било някакво локално земетресение от стомашно-чревен характер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Земетресения се регистрират всяка секунда Земята под краката ни е във вечно движение. На балканския полуоствов се припокриват няколко големи тектонски плочи....и Пловдив е точно между 2:) След земетресенията през 1928 се е създала малко по-висока опасност, поради породилите се тогава напрежения между младите и по-старите тектонски плочи.Но нямате повод за притеснение Сградите в Пловдив се смятат за 9-та степен, а вероятността за подобно земетресение е много ниска. Принципно пагубни за сградите са хоризонталните вълни, които се пораждат при движението на земните пластове, и ако евентуално честотата на трептенията съвпадне с тази на сградите Така, че с 2 думи не се тревожете, докато хора като нас смятат къщите ви Добре,че живеем в блокове от 20 години,сега като ги гледам кой и с какво ги строят,напрао не ми се мисли.С тия т.н вафли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Тва земетресение Алах им го прати в Кърджали, заради провокациите дето си ги смучат от пръстите Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Добре,че живеем в блокове от 20 години,сега като ги гледам кой и с какво ги строят,напрао не ми се мисли.С тия т.н вафли... Е не знам какво наричаш "вафли" Искам малко да поупровергая негативното ви мнение Никои инженер-проектант няма да прецака сградата си откъм конструкция Народе не знам дали знаете, но когато падне строежа ви и особенно ако има жертви...инженера отива да гние по затворите Относно панелното строителство-може да ви се стори странно, но то е по-стабилно при такива въздействия Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Е не знам какво наричаш "вафли"Искам малко да поупровергая негативното ви мнение Никои инженер-проектант няма да прецака сградата си откъм конструкция Народе не знам дали знаете, но когато падне строежа ви и особенно ако има жертви...инженера отива да гние по затворите Относно панелното строителство-може да ви се стори странно, но то е по-стабилно при такива въздействия Май забравяш кофти изпълнението на строежите и материалите с които се строи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Имам предвид за Ю-тонга...Това казвам и аз-добре,че живеем в такива жилища строени преди доста време,когато хората са си вършели работата,не толкова архитекти,щото ти може да конструираш перфектно жилище,но когато "строителите" икономисват мат'ряла кел файда...Всички знаем какви хайки цигани пращат по строежите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Имам предвид за Ю-тонга...Това казвам и аз-добре,че живеем в такива жилища строени преди доста време,когато хората са си вършели работата,не толкова архитекти,щото ти може да конструираш перфектно жилище,но когато "строителите" икономисват мат'ряла кел файда...Всички знаем какви хайки цигани пращат по строежите. Е целта на Итонга е съвсем съвсем друга и вярвай ми той я изпълнява съвсем добре Така, че не го употребявай повече това "вафли", защото всеки разбиращ що годе от строителство ще ти се смее За жилищата строени едно време, нали знаете че са малко нормаджииски Вкъщи има едно такова желязо "забравено" от тогавашните строители, които са си "свършили" работата Сега има доста по-засилен контрол над сградите Икономията на материал е една от целите на инженерството като цяло, но в добрата светлина на думата А за циганите по строежите, не мислете че те са оставени на самотек да правят каквото си поискат Изобщо не бъдете толкова негативни Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Аз просто съм работил по строежи и съм виждал как се работи На груб не съм бил, ама не вярвам да е по-различно. И все пак се надявам да си прав и повечето сгради да се строят като хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Днес е имало още едно цък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Това сигурно е вторично заметресение. Аз вчерашното не усетих въобще като бях в центъра в някакво заведение на първия етаж. А пък камо ли днешното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Да не би да е третично Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 не съм усетил.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Днес по новините казаха, че се очаква земетресение 7.5 по Рихтер, Успех на всички :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Днес по новините казаха, че се очаква земетресение 7.5 по Рихтер, Успех на всички :ph34r: И къде се очаква? Ако не се бъркам до момента има само едно предвидено земетресение. Ти си прецени дали да вярваш на "новините" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Днес по новините казаха, че се очаква земетресение 7.5 по Рихтер, Успех на всички :ph34r: ша се мре Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Майтапите се вие, ама като ви тресне епицентъра По новините казаха, че Болен Сидеров е поел отговорноста за земетресението в Кърджали и заплаши, че ако не му се изпълнят исканията - всички малцинства на сапун, щял да се коалира с лидера на ДПС. Няколко пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Между другото току що се прибирам от Кърджали. Днес бях във филиала на ПУ там. Щракнах 3 снимки с един телефон на пораженията от земетресението. Филиалът се състои от 2 сгради - стара и нова. Снимките се точно от мястото, където се съединяват (по-точно..."съединявали") 2-те сгради. Особено на последната може да се забележи просвет - вижда се светлината отвън. И наистина е имало бучене, заедно със земетресението, а по някои околни села пораженията са дори повече. Както казах в предишния си пост, точно в момента на земетресението говорех по телефона с човек от Кърджали, който доста се стресна от събитието....а секунди след това аз усетих някакво мнооого леко разлюляване - явно се е погасило из планините докато стигне дотук. Ето и снимките: първата / втората / и тая с просвета в средата. И това при 3.8.Не ми се мисли ако стане някое по-сериозно заметресение. Не точно....второто е било толкова. Първото - малко над 4, и то от ония кофтите....вертикалните... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 И това при 3.8.Не ми се мисли ако стане някое по-сериозно заметресение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.