Jump to content
BulForum.com

Земетресение

morty

Recommended Posts

Надявам се че няма да ме накажат за тази темa , но точно преди една минута в 19,21 усетих, че имаше земетресение. Не е от пиенето :D пил съм преди два дена.

Някой ако е усетил същото да пише ;)

Знам , че беше слабо и не е от голямо значение. Просто исках да го отбележа.

Веднъж и аз да отбележа нещо първи в тоя форум.

Повтарям само дано наградата за първото ми място не е уарн и без това не остана

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Народе не знам ама аз нищо не усетих - до Панаира съм. Знам че се е усетило в кичука, ама при мен нищо нямаше

Надявам се че няма да ме накажат за тази тем , но точно преди една минута в 19,21 усетих че имаше земетресение. Не е от пиенето :D пил съм преди два дена.

Някой ако е усетил същото да пише ;)

Имаше да. Беше доста слабо.

Седях си пред компютъра и по едно време леглото взе да се люлее наляво-надясно,бюрото също.Провикнах се полу-безразлично:"Земетресение!" и нашите:"Така ли?"...май в южната част на града се е усетило малко повече.

Народе не знам ама аз нищо не усетих - до Панаира съм. Знам че се е усетило в кичука, ама при мен нищо нямаше

И аз живея до Панаира и го усетих. Наистина беше слабичко, но все пак си го имаше. Имам една позната от Кърджали, една секунда преди да се разклати при мен каза, че има земетресение и изчезна, явно там е било по-силно :unsure:

Е у нас така или иначе се тресе от музиката, така че и да е имало нищо не съм усетил :music :music

Как ше е слабо бе?Според мен си беше силно:в Каршиака съм,ет.6..Добре,че беше хоризонтално. :( Лошото е,че има вторични и след това... :pirate

Как ше е слабо бе?Според мен си беше силно:в Каршиака съм,ет.6..Добре,че беше хоризонтално. :( Лошото е,че има вторични и след това... :pirate

Едва ли ще има но ме боли главата силно винаги след заметресение но не знам що.И ЗАПОМНЕТЕ ТУК РЕЛЕФА СЕ ОФОРМЯ БЕЗ ПАНИКА ТОВА СИ Е ОБИЧАЙНО В НАШИТЕ ЗЕМИ :excl: :excl: :excl: !!!

Да бе,баси земетресението,аз в началото си помислих,че нещо съм се повредил и съм се напил от 1 бира,защото се клатех странно на стола,хахахах,но не би:)

Аз съм бил в движанеи по това време и логично нищо не съм усетил.У нас обаче се било усетило :blink:

Земетресения се регистрират всяка секунда:) Земята под краката ни е във вечно движение. На балканския полуоствов се припокриват няколко големи тектонски плочи....и Пловдив е точно между 2:) След земетресенията през 1928 се е създала малко по-висока опасност, поради породилите се тогава напрежения между младите и по-старите тектонски плочи.

Но нямате повод за притеснение:) Сградите в Пловдив се смятат за 9-та степен, а вероятността за подобно земетресение е много ниска.

Принципно пагубни за сградите са хоризонталните вълни, които се пораждат при движението на земните пластове, и ако евентуално честотата на трептенията съвпадне с тази на сградите:) Така, че с 2 думи не се тревожете, докато хора като нас смятат къщите ви :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...