Jump to content
BulForum.com

Zip code

LaN

Recommended Posts

дръпнах си една прорамка дето показва времето ,температура ,прогнози за следващите дни ,ала-бала.......... ,обаче за да ми показва t в Пловдив ми иска някъв такъв Zip code .Някой да знае кой е тоя номер на града ни ? И къде може да се намерят тия кодове и на други градове ?

Зип кода е най-обикновен пощенски код

Пловдив център е 4000, София център е 1000, има и сумати други - ако програмата обаче е американска както подозирам няма да ти свърши работа. В Америка всеки щат си има такъв код и най-лесно и бързо се идентифицират адреси чрез него.

Е да ама не съвсем...

Zip code е близко по предназначение до "пощенски" код ама не е съвсем еквивалентно, освен това се използва само в САЩ. Тоест - това си е нещо като техния формат за пощенски код. Пловдив няма zip code по обясними причини :)

A Zone Improvement Plan (ZIP) Code is the numerical code assigned by the US Postal Service to designate a local area or entity for the delivery of mail. ZIP Codes may consist of 5, 7, 9, or 11 digits, and may refer to a street section, a collection of streets, an establishment, a structure, or a group of post office boxes.

Както виждаш - zip code може да се отнася и до един адрес само, до група адреси в една сграда, до адреси на една улица или няколко улици или до град... Доста по-различно е от пощенски код, нали?

Ако не ви е ясно кое какво е - питайте Гугъл, момчета, ето така:

define:zip code

pff.

всъщност мислите ли ,че не се сетих да вкарам пощенският код на Пловдив ? ;) Не ,не е той. Иначе програмката й трябва ObjectDesktop за да работи и се казва Picturesque (weather) .Бачка доста точно.Абе аз си я имах и преди,но не се сещам какво й вкарах тогава та тръгна .

едит : мдам ov3rm4n ,така е . Аз се допитах до google-то преди да постна тука ,видях тия US историй ,обаче както споменах по-горе - предният път на тая програмка отнякъде й бях изнамерил тоя код (да сепребия ся не мога да се сетя отде го изрових или кой ми го даде) и тръгна да работи.Сега......йоци братче

мноо ясно че няма да тръгне. Пловдив няма zip код - да не е в САЩ та да има?! Огледай се дали няма някъде опция да укажеш на програмата, че си outside USA...

Тази програма тегли прогнозите за времето от някакъв сайт в интернет - така работят по принцип тези програми. В тези сайтове всеки град си има код. Във weather.com например Пловдив е със код BUXX0004 - може би такъв код би свършил работа на програмата ти - само трябва да знаеш с кой сайт работи и да провериш в опциите й дали можеш да укажеш града по кода използван в сайта, освен по zip код... Файърфокс има подобно разширение, дето ти показва прогнозата за времето в статус-бара - то работи с weather.com и използва неговите кодове...

Пловдив няма zip код - да не е в САЩ та да има?! Огледай се дали няма някъде опция да укажеш на програмата, че си outside USA...

:) огледах още в началото - няма опция за указване на външен потребител. Ъм, без да се обиждаш , ама Пловдив има някъв такъв код ,сега се сетих - една позната от Швеция ми го каза тогава ....ама сега....да й звънна там само за тва....набутвация .....

пфффф ,тръгна гадината :woot

тц тц тц :D

danke ov3rm4n :punk :) - точно както го каза : сайта си имал собствени кодове мръсника :)

А впрочем за зип кода, в Австрия (нз, сигурно и някъде другъде) по този начин наричат пощенския код (тук няма да споря, просто е така!!!), от тук може би е дошла обърквацията :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...