Jump to content
BulForum.com

Дълбок поклон пред паметта на Апостола

Grimjaur

Recommended Posts

Рано се сетихте за тая тема...Що не писахте в деня на пускането и? :dry:

Защото Левски живее в сърцето на всеки българин, а и се предполага, че на този ден ще запалиш една виртуална свещичка някъде в мислите си а не да дрънкаш глупости из форумите.

Аз запалих свещичка и пред паметника му, поднесох там и цветя.А ти направи ли го?

Не. Аз го почитам в себе си, него и всички останали велики българи. Не парадирам с участие в мероприятия, не вярвам в задгробния живот, не вярвам, че отдавайки почит на някакъв паметник отдавам почит на този, когото трябва.

На 19-ти разказах на 5 годишния си син за Левски.

Аз като един виден комплексар да подкрепя Килера - абсолютно става дума за комплекси в изказванията на такива като Простака - като не можем ние да сме като Левски, нека направим Левски като нас... А освен това - малко да попозираме, нали... да се направим на интересни.

Ти пробвала ли си да обясниш на някой, дето е на 2-3 ракий и го е ударила мъжката муза, кой е Левски и кой какъв е. Пробвай да обясниш на някой такъв, че има по-голям мъж от него тогава ще си говорим за обясняване. Не ти ли иде отвътре, да е изградено в тебе от дете, не го чакай. Какво точно се очаква да му обясня на въпросния индивид, като той когато е трябвало не го е научил в училище, ами сега когато е вече пораснал и пие ракия да го уча аз. Как да стане тая работа ми кажи. Кой да им го обясни това. Азис ли или журналистите дето пишат всичко само и само да докопат нещо сензационно. Помийна яма сме и не можеш да ме убедш в противното, мога да изреждам безброй, безброй примери. Погледни само улиците по които вървиш. Как може народ който търпи такава помия и мизерия да е чист отвътре. Няма начин просто.

Килъре, още Каравелов описа подобен типаж в "Маминото детенце"...И пак ти казвам - в скоро време само ямата ще остане, щото помията ще побегне навън.

KILLERINCHO съгласен съм с теб още от първият пост на тази тема. Последния малко можеше да не се съглася докато не стигнах до "Помийна яма сме и.... Погледни само улиците по които вървиш. Как може народ който търпи такава помия и мизерия да е чист отвътре."

Да явно това е един от отговорите чист отвънка чист отвътре(има една поговорка "По дрехите посрещат по ума изпращат").

Та като гледам то и аз май се броя донякъде към тези които пишат по актуални теми като www.data.bg , Турският език - втори официален език в България, Утрепаха Иван Тодоров - Доктора?, Грамотно ли е интернет обществото ни? и т.н. да не изброявам, прескачат а теми като тази и като примерно "Пловдив - нашия град" остават имам чувството на заден план. На въпрос ЗАЩО? Ами ти горе долу успя да отговориш. Аз не съм съгласен, че като живеем в помия сме помияри и едва ли не няма да се променим(с такова впеатление оставам).

Тъпо ми е да го кажа(и ще се повторя 100%) ама и децата трябва да се учат не като ги питат "Кой е Левски?" и те да покажат, че знаят и да казват "Футболен отбор" става ясно докъде сме я докарали.

Да прав си че журналистите търсят сензации, но за да я продадат и да спечелят пари и рейтинг. Като определение на информация може би най-много приляга отрицателна неопределеност, а това именно са сензациите(пример за това че се търсят са и горе споментатите форуми).

Аз не казвам че няма да се променим. Говоря за моментното състояние така както аз го виждам. Ще се променим, няма къде да идем. Историята го доказва убедително. В собствената ни история има много примери на затъване и изплуване. В историята на другите държави съво има много примери. Така че аз не губя надежда, че ще има промяна. Въпроса е че в момента не се борим с тая свинщина около нас и не са само улиците. Улиците бяха просто един от безбройните примери. Трябва по някакъв начин да се накарат хората да проявят обществено самосъзнание. Наблягам на самосъзнание. Значи преди време си мислех, че щом другите са прасета не е проблем и аз да съм прасе. Говоря образно. Пример:"Щом тоя пич си хвърля фаса на 2 километра от най-близкото кошче, значи аз може по същия начин да игнорна кошчето и да се направя на мъжкарче, и да го метна в на комшията терасата." Според мене трябва самите ние да решим искаме ли да сме помияри или искаме да живеем в по-чист град и държава. Щото мръсотията ние си я правим не някой друг. Популярноста на Азис ние я направихме. Ние сами направихме така, че ценностите ни да са достойни за сбирщина цигани, не за цивилизовани хора, живеещи в страна с богата история и култура. История и култура за които много държави по света могат само да ни завиждат. А ние какво направихме. Обърнахме гръб на най-святото което имахме, изсрахме се на него и с гордо вдигнати чела тръгнахме да влизаме в Европа. Аз като гледам картата на света, ние не сме излизали от Европа. Ние сме европейци, преди много други държави да се появят на бял свят. Когато сме съществували ние, Европа не е съществувала нито като име нито като икономически термин. Кои са тия дето ни вадят и вкарват в Европа ? Могат ли да отделят страната ни от Европа ? Какви са тия нещастници дето ще ме вкарват мене тепърва в Европа. Защо се приемаме за нещо различно от Европейци ?? Не сме цигани. Имаме история, имаме богата култура, дали сме толкова много на тоя скапан свят, някакви смотани политици ще ни вкарват тепърва там, откъдето никога не сме излизали. Смешно щеше да е, ако не беше толкова трагично. Въпроса ми е: Защо загърбваме всичко, което са постигнали предците ни и се изсираме отгоре му, като позволяваме да ни третират като цигани без история, без национална самоличност, като бездомни кучета които трябва някой от милост да прибере. С какво са повече от нас другите, че трябва да жертваме всичко свое постигнато с ужасен труд. Защо оставяме хората които са ни мачкали толкова много през вековете да го правят пак. Защо бе българи, кажете ми ?

Uf flednia frogsr mroi malo nek smsl no srq mraila

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...