electradel Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 ДВД-то е LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, записва всичко без проблеми, но се натъкнах на следното: Когато запиша CD с музика - обикновен звуков файл и го възпроизведа с нещо различно от компютърно CD - не го прочита. Домашната ми музикална уредба чете MP3, но среща трудности с произвеждането, да не говоря за CD-то в колата. Някои дискове изобщо не захапват, а други ги чете донякъде в началото. Иначе всичко друго е тип-топ/MP3, DVD, Data, Movies и т.н. Ако има идея за какво става въпрос - да сподели! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 ДВД-то е LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, записва всичко без проблеми, но се натъкнах на следното:Когато запиша CD с музика - обикновен звуков файл и го възпроизведа с нещо различно от компютърно CD - не го прочита. Домашната ми музикална уредба чете MP3, но среща трудности с произвеждането, да не говоря за CD-то в колата. Някои дискове изобщо не захапват, а други ги чете донякъде в началото. Иначе всичко друго е тип-топ/MP3, DVD, Data, Movies и т.н. Ако има идея за какво става въпрос - да сподели! Аз имам същата и досега не съм срещнал подобен проблем. Не съм записал много дискове (около 20-30), но каквото съм записал - DVD, MP3, Audio, Data не съм имал никакви проблеми с четене където и да било, дори и на по-стари или капризни устройства. Пробвай с новия Firmware. Кажи на какви дискове пишеш, а защо и да не пробваш с друга версия на Nero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 ДВД-то е LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, записва всичко без проблеми, но се натъкнах на следното:Когато запиша CD с музика - обикновен звуков файл и го възпроизведа с нещо различно от компютърно CD - не го прочита. С абсолютно същия модел имам проблеми в последните няколко дена. Сега свалям една различна версия на неро да пробвам с нея. Проблемите ми са малко по - различни от споменатите при теб. Ако не се оправи и с новото неро я пращам директно в магазина . Вкъщи съм със същия модел и нямам никакви грижи. Проблемите са при едни приятели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electradel Posted February 17, 2006 Author Share Posted February 17, 2006 Пробвай с новия Firmware. Кажи на какви дискове пишеш, а защо и да не пробваш с друга версия на Nero. Как да пробвам с новия Firmware, че нещо не загрявам. Пробвах с друга версия на Nero - същата работа. Пиша на на дискове , с които до сега съм нямал проблем - Prinko и Verbatim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 Дръпни от някъде последния firmware (DL12 май беше...), сложи го и пробвай с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 на коя скорост пишеш СД-тата? Пробвай на най-ниската възможна /не мисля че 10-15мин ще свършат света/ и пак пиши кво е положението. По принцип не компютърните устройства трудно се справят със записвани дискове на високи скорости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electradel Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 Дръпни от някъде последния firmware (DL12 май беше...), сложи го и пробвай с него. Това драйвери са? Да не прецакам нещо? lubo1972 СД-тата ги пиша на 4х или на 8х за audio и на 12х-16х за data. През живота са сигурно съм записал поне 2000 СД и би трябвало да знам за какво става въпрос. Просто досега не съм се занимавал с ДВД записвачка и затова отворих темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 На какви подложки записваш? Пробвал ли си да смениш няколко вида? Link to comment Share on other sites More sharing options...
electradel Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 На какви подложки записваш? Пробвал ли си да смениш няколко вида? По горе съм написал - "Пиша на на дискове , с които до сега съм нямал проблем - Prinko и Verbatim." А последно време и на TUFF DISC - много ми ги похвалиха. http://www.tuffdisc.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Предложих скоростите защото през последните години всичко живо пише на МАКС, "...щото мноо бързам.." ;-) Тия дискове и мен ме изненадаха приятно, ако не се лъжа са на Ритек производство което си е постижение при положение че Verbatim-те по магазините са на СМС за съжаление :-( Сменяй фирмуеъра, ако е по-стар текущия ти. Може и Нерото профилактично да го преинсталнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electradel Posted February 19, 2006 Author Share Posted February 19, 2006 Предложих скоростите защото през последните години всичко живо пише на МАКС, "...щото мноо бързам.." ;-)Тия дискове и мен ме изненадаха приятно, ако не се лъжа са на Ритек производство което си е постижение при положение че Verbatim-те по магазините са на СМС за съжаление :-( Сменяй фирмуеъра, ако е по-стар текущия ти. Може и Нерото профилактично да го преинсталнеш. Ъпдейтвах firmware DL13 и май се получи нещо. Засвириха на домашната уредба, утре ще ги пробвам и в СД-то в колата и ако там тръгнат ще пиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
electradel Posted February 21, 2006 Author Share Posted February 21, 2006 Благодаря на всички отзовали се!!! ROXIO 8.0 и ъпдейт на firmware (DL13) и всичко е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.