Jump to content
BulForum.com

Проблем с LG DVD записвачка

Recommended Posts

ДВД-то е LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, записва всичко без проблеми, но се натъкнах на следното:

Когато запиша CD с музика - обикновен звуков файл и го възпроизведа с нещо различно от компютърно CD - не го прочита.

Домашната ми музикална уредба чете MP3, но среща трудности с произвеждането, да не говоря за CD-то в колата.

Някои дискове изобщо не захапват, а други ги чете донякъде в началото.

Иначе всичко друго е тип-топ/MP3, DVD, Data, Movies и т.н.

Ако има идея за какво става въпрос - да сподели!

ДВД-то е LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, записва всичко без проблеми, но се натъкнах на следното:

Когато запиша CD с музика - обикновен звуков файл и го възпроизведа с нещо различно от компютърно CD - не го прочита.

Домашната ми музикална уредба чете MP3, но среща трудности с произвеждането, да не говоря за CD-то в колата.

Някои дискове изобщо не захапват, а други ги чете донякъде в началото.

Иначе всичко друго е тип-топ/MP3, DVD, Data, Movies и т.н.

Ако има идея за какво става въпрос - да сподели!

Аз имам същата и досега не съм срещнал подобен проблем. Не съм записал много дискове (около 20-30), но каквото съм записал - DVD, MP3, Audio, Data не съм имал никакви проблеми с четене където и да било, дори и на по-стари или капризни устройства. Пробвай с новия Firmware. Кажи на какви дискове пишеш, а защо и да не пробваш с друга версия на Nero.

С абсолютно същия модел имам проблеми в последните няколко дена. Сега свалям една различна версия на неро да пробвам с нея. Проблемите ми са малко по - различни от споменатите при теб. Ако не се оправи и с новото неро я пращам директно в магазина :). Вкъщи съм със същия модел и нямам никакви грижи. Проблемите са при едни приятели.

Пробвай с новия Firmware. Кажи на какви дискове пишеш, а защо и да не пробваш с друга версия на Nero.

Как да пробвам с новия Firmware, че нещо не загрявам.

Пробвах с друга версия на Nero - същата работа.

Пиша на на дискове , с които до сега съм нямал проблем - Prinko и Verbatim.

на коя скорост пишеш СД-тата? Пробвай на най-ниската възможна /не мисля че 10-15мин ще свършат света/ и пак пиши кво е положението. По принцип не компютърните устройства трудно се справят със записвани дискове на високи скорости.

Дръпни от някъде последния firmware (DL12 май беше...), сложи го и пробвай с него.

Това драйвери са?

Да не прецакам нещо?

lubo1972 СД-тата ги пиша на 4х или на 8х за audio и на 12х-16х за data.

През живота са сигурно съм записал поне 2000 СД и би трябвало да знам за какво става въпрос.

Просто досега не съм се занимавал с ДВД записвачка и затова отворих темата.

На какви подложки записваш? Пробвал ли си да смениш няколко вида?

По горе съм написал - "Пиша на на дискове , с които до сега съм нямал проблем - Prinko и Verbatim."

А последно време и на TUFF DISC - много ми ги похвалиха. http://www.tuffdisc.com/

Предложих скоростите защото през последните години всичко живо пише на МАКС, "...щото мноо бързам.." ;-)

Тия дискове и мен ме изненадаха приятно, ако не се лъжа са на Ритек производство което си е постижение при положение че Verbatim-те по магазините са на СМС за съжаление :-(

Сменяй фирмуеъра, ако е по-стар текущия ти. Може и Нерото профилактично да го преинсталнеш.

Предложих скоростите защото през последните години всичко живо пише на МАКС, "...щото мноо бързам.." ;-)

Тия дискове и мен ме изненадаха приятно, ако не се лъжа са на Ритек производство което си е постижение при положение че Verbatim-те по магазините са на СМС за съжаление :-(

Сменяй фирмуеъра, ако е по-стар текущия ти. Може и Нерото профилактично да го преинсталнеш.

Ъпдейтвах firmware DL13 и май се получи нещо.

Засвириха на домашната уредба, утре ще ги пробвам и в СД-то в колата и ако там тръгнат ще пиша.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...