Jump to content
BulForum.com

Проблем със Sony CD-RW CRX210E1

Recommended Posts

Записвачката ми е Sony CD-RW CRX210E1.

Пробвам я днес със запис на дискове Memorex 16-24х 700МВ, CD-RW и се оказва, че не иска да ги записва или изтрива.

Взех се в ръце и проверих firmware на продукта. Оказа се, че е 2YS2 - последният оригинален. Смених го все пак с друг - 6YS1 и работата със записа се оправи. Даже и лампата на CD-то вече свети червено при запис и зелено при четене.

Memorex-а вече се записва и трие без проблем, само това дето го записвам не се чете добре (и от други CD-та) и дава грешки.

Имате ли някакви други идеи? Или грешката си е в дисковете само?

Причината е или само в дисковете, или в несъвместимост някаква между дисковете и писачката.

Аз имам подобен проблем с писачка лайтон и cd-rw Digitex 1-4х от 8 см-овите. Няколко приятели идваха с такива, и аз дори купих едно такова наскоро, и при 100% от тях записа ставаше, но при четене, винаги имаше грешки. При други дискове, каквито и да са, нямам проблеми. Явно тия дето завършват имената им на "ex" не са читави :P

Ми кажи на колко време ти е писачката ... и аз имам Сони - рв на няколко годинки е вече 2 май ... и толкова дискове е записала , че с времето просто вече дава багажа и при мен така спря да записва РВ - та и след тва спря ми записва и цд-р ове на по висока скорост от 24х и сия вече имам екстрата да записвам смао СД-Р на 16Х и тва е ..... Просто може вече да и е отишал животеца и тва е ;)

Явно ще казвам твърдо "сбогом" на Memorex-ите.

Все пак странното е, че записаните филми не се четат на записвачката ми, но се прочетоха от DVD-то ми (Elite PV-400 USB). Майтап работа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...