Jump to content
BulForum.com

Спешна нужда от кръводарители !!!!

cheese

Recommended Posts

Вижте на какво попаднах -

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=72962.0

Дайте да се стегнем! Който има възможност и който няма причини да не иска или не може, да даде по половин кило кръв. Хем е здравословно, хем ще помогнем да се оправи детенцето !

За да не ровите из линка, който съм оставил по-горе, подробности - центърът, където трябва да се дава кръвта, е на гърба на Окръжна болница.

ВАЖНО! Трябва да се съобщи, че кръвта е дарена за Красимир Красимиров Темелков ,ЕГН 0251054448 и след това бележката да се предаде на родителите му Ваня или Краси!

Телефоните, на които можете да се свържете с Ваня и Краси са: 0899158811 и 0888313990.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Винаги съм искала да даря кръв, обаче на няколко пъти са ме връщали, защото отивам следобед. Само сутрин ли трябва да се дарява кръв? И друго искам да попитам-чувала съм, че хората с ниско кръвно налягане не е хубаво да даряват кръв. Някой знае ли кой е минималният праг на кръвното налягане?

Токе-що проверих, центровете по хематология работят до седем вечерта. До обяд са само временните пунктове, които се изграждат по разни кампании и прочее.

Отивам да ме източат. Хайде, със здраве, и дано пред центъра срещна голяма тълпа форумци :)

Аз имам лоши спомени от последния път, когато дадох кърв - откриха ми няква болест, дето била много опасна (умишлено не я казвам). Сумати време ме държаха в напрежение, повтрорни изследвания и други щуротии, докато накрая ми казаха, че са объркали нещо и нищо ми нямало. Сега ме е страх да отида отново...

как трябва да се подготва за да даря кръв. дали трябва да ям или на гладно. всякакви такива подробности. утре след училище ще отида, то е близо :)

Е ми няма да стане с груповото посещение, поне аз няма да участвам, щото току-що ходих, източиха ме, така че съм ерсона нон грата през следващите шест месеца

HemophiliacInMe, ти с твоята анемия най-добре не давай кръв, че ще вземеш да припаднеш и да те носим после. :)

groover, следвай съветите на дамата - хубаво похапване (ама да не вземеш да омааш пет пържоли и десет кифтета, просто си хапни на обяд), повечко течност, може едно кафенце и си готов. А и там черпят - половин кило шоколад и прочее благини. И кафе ако искаш. :) :D

Pi4aga, Окръжна болница е онази до езиковите гимназии, до Руския пазар. Една такава червеникава висока грозна сграда, стил късен соцреализъм.

бтв-правят ли ти някакви изследвания на кръвта,която си дарил след това? :huh:

Рабира се, правят изследвания за абсолютно всичко. Преди да дадеш също ти правят.

i az sam navit da dam kruv ama me e strah posle da ne me privikat kukite ? kak stoi vaprosa vzimat mi i se chupq ? THC-to prechi li ? ako ne shte davam i az.

HemophiliacInMe, по-добре недей. моята приятелка е болна от анемия и има опасност. пък дали кръвта ти ще е подходяща?

cheese, Благодаря, утре ще ви се похваля и аз :)

чувстваш ли се изморен след кръводарението?

Имам хронично заболяване на черния дроб. (синдром на Жилберт) Това проблем ли е ?

Иначе кръвната ми група е идеална - нулева отрицателна.

как пък всички с добро желание са болни? не че и аз съм редовен дарител като майка ми, ама все пак, като мога - давам. утре отивам да се разпиша. родителите къде да ги търся?!

едит: видях телефоните. ще им се обадя. дано не е някаква мащабна врътка за търговия с бележки на кръводарители, щото и такива случаи има...

едит2: хеми, аз пък предпоследния път на една кампания в студентски град като ме източиха, отидох после да си тренирам и се наядох с протеинки. на другия ден така си бях издул всички видове мускули, че още си мечтая да постигна този ефект :D

don_anton, таласемия (анемия на Куули ако не се лъжа)?!

Мисля, че е противопоказно.

groover, преди да дадеш кръв се измерва количеството хемоглобин, а и не точат кръв от който и да е, така че не мисля, че ще е проблем. Ако не е в норма - няма да ми вземат. Простичко е. Последният път ме върнаха именно за това, после си направих и допълнителни изследвания.

Edit: mobo, обожавам да давам кръв, после съм като преродена... А пък и бесовете ми се поукротяват, след като ми поизточат малко кръвчица. Едно време нали знаеш как са лекували лудите? :bgrin:

i az sam navit da dam kruv ama me e strah posle da ne me privikat kukite ? kak stoi vaprosa vzimat mi i se chupq ? THC-to prechi li ? ako ne shte davam i az.

Че какво общо имат ченгетата :)

Ако не припаднеш, си тръгваш.

Освен другите работи не трябва да си консумирал алкохол и приемал наркотици. Само не си спомням колко време точно беше. Върти ми се нещо като 48 часа...

Аз от доста време имам желание да даря кръв, но нямам 18. Решил съм непосредствено след навършването им да посетя въпростното място. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...