notor1ous Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Трябва да купя нов хард на една стара машина с дъно Compaq с счипсет 815 и подържащо ATA66. Желателно е да купя 120GB или 160GB хард, но възниква проблема около съвместимостта. За 120 съм почти сигурен, че няма да има проблеми, но за 160GB... Някой имал ли е подобен проблем? Ако някой знае колко е max капацитет за хардовете на подобни дъна? EDIT: Чак сега видях подобна тема, явно първия път не съм бил достатъчно настоятелен с търсачката Но все пак бих се радвал, ако остане и моята, че в другата са малко по-различни нещата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Моето дъно е на същия сокет и не е със интел815 чипсет,което ще рече,че е по-кофти,защото дори не е и със интелски чипсет.Както и да е де.Лятото реших да сменям харда защото стария ми беше една 10-ка,исках да му сложа не по-малко от 120ГБ.Поразпитах малко и ми казаха да си занеса компа там от където си купувам харда.Занесох го пуснахме един 120,но не го понесе.Пичовете ми флашнаха биоса за 2 минути,пуснах пак харда и го хавана без проблеми.Само,че аз исках 160-ка,при което те ми казаха,че щом носи 120,трябва и 160 да носи.Поръчах си хард диска и на следващия ден си го взех и го сложих на моята машинка,нямаше никакви пролеми с харда,така,че мисля,че ще стане,в краен случай само един флаш на биоса и си готов.Гаранция 99%. Че дори и 200гб можеш да му закачиш сигурно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Където 120, там и 160. Няма логика единия да стане, а другия не. Тва не са 20 и 120 GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Където 120, там и 160. Няма логика единия да стане, а другия не. Тва не са 20 и 120 GB И аз това обясних. Флашвай биоса,ако не иска първоначално и чиста работа,хем ще си с по-нова версия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 12, 2006 Author Share Posted February 12, 2006 Където 120, там и 160. Няма логика единия да стане, а другия не. Тва не са 20 и 120 GB точно между 120 и 160GB е разликата. Защото 160GB влиза в групата на 48-bit дискове (от 137GB нагоре) и затова се притеснявам. Като, че ли ще е най-добре да занеса компютара и да пробвам на място във фирмата. Така е най-сигурно с оглед на гаранции и заменяния. Иначе BIOS мисля, че е най-нова версия за това дъно и няма нужда да се флашва. 10x на отговорилите до тук, ако някой друг може да помогне ще бъда признателен. Покупката не е спешна, така че ще изчакам няколко дни. Май е най-разумно да постъпя като FENA, но ме честно казано ме мързи да разкарвам цялото PC Пък и предпочитам да се потрудя малко сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 точно между 120 и 160GB е разликата. Защото 160GB влиза в групата на 48-bit дискове (от 137GB нагоре) и затова се притеснявам. Като, че ли ще е най-добре да занеса компютара и да пробвам на място във фирмата. Така е най-сигурно с оглед на гаранции и заменяния. Иначе BIOS мисля, че е най-нова версия за това дъно и няма нужда да се флашва.10x на отговорилите до тук, ако някой друг може да помогне ще бъда признателен. Покупката не е спешна, така че ще изчакам няколко дни. Май е най-разумно да постъпя като FENA, но ме честно казано ме мързи да разкарвам цялото PC Пък и предпочитам да се потрудя малко сам Е ти сам няма какво да се трудиш.ако си с най-новия биос.Ако е така или става или не става,за поне мисля,че ако не стане друго няма какво да се направи,но начина е да се пробва,така е най-сигурно и най-удачно.Между другото никъде не съм срещал до сега в спецификациите на дъната да пише до коко най-много гигабайта хард дискове носят и съответно в най-новата верси биос за дъното.Пише за други неща и бъгове които са оправени,но не и за този съппорт,което според мен също е много важно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 12, 2006 Author Share Posted February 12, 2006 Между другото никъде не съм срещал до сега в спецификациите на дъната да пише до коко най-много гигабайта хард дискове носят и съответно в най-новата верси биос за дъното.Пише за други неща и бъгове които са оправени,но не и за този съппорт,което според мен също е много важно. E те мах не могат да кажат, защото кой знае какви дискове ще се продават след 5 години примерно. Днес говорим за 120GB, 160GB или 200GB, а след 5 години хардовете ще са от по 2 терабайта. А честно казано като цяло съпорта и спецификациите на дъната и процесорите са странно нещо. Примерно за процесорите от преди 4-5 и повече години вече не може да се намери информация в официалния сайт на производителя. Или е много трудно да се намери информация, а ако се намери ще е много малко. С дъната е същата работа! Докато са нови и се печели от продажби няма проблеми - после кой го е грижа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.