Jump to content
BulForum.com

Търся съвет за HDD на стара машина

Recommended Posts

Трябва да купя нов хард на една стара машина с дъно Compaq с счипсет 815 и подържащо ATA66. Желателно е да купя 120GB или 160GB хард, но възниква проблема около съвместимостта. За 120 съм почти сигурен, че няма да има проблеми, но за 160GB...

Някой имал ли е подобен проблем? Ако някой знае колко е max капацитет за хардовете на подобни дъна?

EDIT: Чак сега видях подобна тема, явно първия път не съм бил достатъчно настоятелен с търсачката :( Но все пак бих се радвал, ако остане и моята, че в другата са малко по-различни нещата ;) .

Моето дъно е на същия сокет и не е със интел815 чипсет,което ще рече,че е по-кофти,защото дори не е и със интелски чипсет.Както и да е де.Лятото реших да сменям харда защото стария ми беше една 10-ка,исках да му сложа не по-малко от 120ГБ.Поразпитах малко и ми казаха да си занеса компа там от където си купувам харда.Занесох го пуснахме един 120,но не го понесе.Пичовете ми флашнаха биоса за 2 минути,пуснах пак харда и го хавана без проблеми.Само,че аз исках 160-ка,при което те ми казаха,че щом носи 120,трябва и 160 да носи.Поръчах си хард диска и на следващия ден си го взех и го сложих на моята машинка,нямаше никакви пролеми с харда,така,че мисля,че ще стане,в краен случай само един флаш на биоса и си готов.Гаранция 99%. :) Че дори и 200гб можеш да му закачиш сигурно. :P

Където 120, там и 160. Няма логика единия да стане, а другия не. Тва не са 20 и 120 GB

И аз това обясних. :)Флашвай биоса,ако не иска първоначално и чиста работа,хем ще си с по-нова версия.

Където 120, там и 160. Няма логика единия да стане, а другия не. Тва не са 20 и 120 GB

точно между 120 и 160GB е разликата. Защото 160GB влиза в групата на 48-bit дискове (от 137GB нагоре) и затова се притеснявам. Като, че ли ще е най-добре да занеса компютара и да пробвам на място във фирмата. Така е най-сигурно с оглед на гаранции и заменяния. Иначе BIOS мисля, че е най-нова версия за това дъно и няма нужда да се флашва.

10x на отговорилите до тук, ако някой друг може да помогне ще бъда признателен. Покупката не е спешна, така че ще изчакам няколко дни. Май е най-разумно да постъпя като FENA, но ме честно казано ме мързи да разкарвам цялото PC :bgrin: Пък и предпочитам да се потрудя малко сам ;)

точно между 120 и 160GB е разликата. Защото 160GB влиза в групата на 48-bit дискове (от 137GB нагоре) и затова се притеснявам. Като, че ли ще е най-добре да занеса компютара и да пробвам на място във фирмата. Така е най-сигурно с оглед на гаранции и заменяния. Иначе BIOS мисля, че е най-нова версия за това дъно и няма нужда да се флашва.

10x на отговорилите до тук, ако някой друг може да помогне ще бъда признателен. Покупката не е спешна, така че ще изчакам няколко дни. Май е най-разумно да постъпя като FENA, но ме честно казано ме мързи да разкарвам цялото PC :bgrin: Пък и предпочитам да се потрудя малко сам ;)

Е ти сам няма какво да се трудиш.ако си с най-новия биос.Ако е така или става или не става,за поне мисля,че ако не стане друго няма какво да се направи,но начина е да се пробва,така е най-сигурно и най-удачно.Между другото никъде не съм срещал до сега в спецификациите на дъната да пише до коко най-много гигабайта хард дискове носят и съответно в най-новата верси биос за дъното.Пише за други неща и бъгове които са оправени,но не и за този съппорт,което според мен също е много важно. :)

Между другото никъде не съм срещал до сега в спецификациите на дъната да пише до коко най-много гигабайта хард дискове носят и съответно в най-новата верси биос за дъното.Пише за други неща и бъгове които са оправени,но не и за този съппорт,което според мен също е много важно. :)

E те мах не могат да кажат, защото кой знае какви дискове ще се продават след 5 години примерно. Днес говорим за 120GB, 160GB или 200GB, а след 5 години хардовете ще са от по 2 терабайта. А честно казано като цяло съпорта и спецификациите на дъната и процесорите са странно нещо. Примерно за процесорите от преди 4-5 и повече години вече не може да се намери информация в официалния сайт на производителя. Или е много трудно да се намери информация, а ако се намери ще е много малко. С дъната е същата работа! Докато са нови и се печели от продажби няма проблеми - после кой го е грижа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...