JeRou Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Vyprosyt mi e sledniqt: Imam PHP script za izprashtane na e-mail. Script-yt e izklu4itelno prost. No ne moga da izprashtam syobshteniqta na kirilica, a samo na latineca. Ako nqkoi znae kak da izprashtam tezi email-i na kirileca, neka da mi pomogne. Blagodarq predavaritelno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Vyprosyt mi e sledniqt: Imam PHP script za izprashtane na e-mail. Script-yt e izklu4itelno prost. No ne moga da izprashtam syobshteniqta na kirilica, a samo na latineca. Ako nqkoi znae kak da izprashtam tezi email-i na kirileca, neka da mi pomogne.Blagodarq predavaritelno! Изискването е следното: в какъвто charset се пише/изпраща писмото, в такъв да се получава/чете. Когато няма посочен charset, клиенското приложение е свободно да приема за charset на писмото който и да е, според настройките си (но обикновено това е ANSI/ISO 8859-1). Както е посочено в раздел 5 на RFC2045 информация за charset-a може да се помести в header field-а Content-Type. В mail() функцията на PHP няма отредено специално място точно за това поле, поради което той се бута в параметъра с красноречиво име string additional_headers. Разгледай примерите в коментарите към статията за функцията, поекспериментирай и ще ти стане ясно кое как Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeRou Posted February 12, 2006 Author Share Posted February 12, 2006 Mnogo ti blagodarq! Naistina mi pomogna! Pozdravi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 друг вариант е да пратиш мейла като html p.s. няма да ти навреди да понаблегнеш малко на уроците по български език Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.