thc Posted October 27, 2003 Share Posted October 27, 2003 svalih si ot tuk Slack 9.1 instalirah go,vsichko uj si beshe ok ,napisah si mu IP,maska,gateway,domain name i DNS i kato rebootnah niamashe mreja,tova mi se sluchi i na Slack 9.0 i si pomislih che moje da e ot versiata no eto che pak imam sushtia problem,iavno pri slack mrejata se puska po po-specialen nachin,ako niakoi e instaliral slack 9.* v mrejovi uslovia i znae kak da podkaram mrejata shte sum mu adski blagoadren ako mi kaje kude burkam proveri netconfig ,ifconfig i sichko si e nared ama mreja niama i niama a na iptraf vijdam che imam samo incoming trafik a outgoing si sedi na nula-basi sha umra ot iad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 27, 2003 Share Posted October 27, 2003 Abe chovek, zabravi da kajesh na-vajnoto: kakva ti e mrejovata kartra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 27, 2003 Author Share Posted October 27, 2003 mrejovata karta e Cnet P200 ili po tochno CNet PRO200 PCI Fast Ethernet Adapter,dano da mojesh da mi kajesh sega kade e klucha za barakata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted October 27, 2003 Share Posted October 27, 2003 пробвай с DHCP дали бачка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 27, 2003 Author Share Posted October 27, 2003 ne sum mnogo naiasno s DHCP no tova ne e li za dial up modemi? shtoto mashinata niama modem dokolokoto znam beshe neshto so Dynamic Host C protocol a ip-to n a mashina si e static Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 27, 2003 Share Posted October 27, 2003 Znachi gledai sega: Triabva da imash sledniq red vav faila /etc/modules.conf: alias eth0 dmfe Ako go niamash - dobavi go rachno i restartirai Ako go ima, togava dai izhoda ot komandata: lsmod, po-tochno kaji dali go ima listnat modula dmfe. Ako go niama, vavedi komandata modprobe dmfe i sled tova restartirai mrejovata chast: /etc/rc.d/rc.inet1 start Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 27, 2003 Author Share Posted October 27, 2003 mnogo ti blagodaria Godfather:))) malko po kusno shte ti kaja rezultata i dali shte pocherpia btw tva za modulite go gledah no kato ne znam koi modul mi triabva tochno.. peace:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted October 27, 2003 Share Posted October 27, 2003 ми ти май хал хабер си нямаш от мрежи. DHCP - Dynamic Host Configuration Protocol - динамично заделяне на мрежови ресурси - Евроком го ползват за автоматична настройка на потребителските компютри, за да няма обаждания на 653063 всеки път, като някой си преинсталира OS-а. обаче първото нещо, което трябва да направиш е да подкараш LAN картата по начина, който ти каза Godfather. след това инсталираш пакета dhcpcd и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 27, 2003 Author Share Posted October 27, 2003 rasco emi sory maina siase ucha:)shte opitam saveta i na dvamata:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted October 27, 2003 Share Posted October 27, 2003 да бе така е като се учиш.посвай няк'ви резултати тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 28, 2003 Author Share Posted October 28, 2003 esetestveno kato znam otgovora na nechii vupros che shte pomogna kolkoto moga taka kakto napravihte vie s Godfather i blagodarenie na vas mrejata na Slacka trugna sled tolkova muki blagodaria vi:)ama toia slack mnogo grubianska rabota be,sichko ruchno li tribva da si pravish?niamam nikva grafika i kato se opitam da ia statrtiram s X mi stava sharen ekrana i vijdam samo kursoraa na mishkata kato edno x-che:( a kato pusna niakoia programa koiato polzva grafichna sreda mi kazva chene mojelo da se konektne kum X servera ili neshto podobno i tova iskam da pitam ako ne stavam dosaden veche Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 28, 2003 Share Posted October 28, 2003 esetestveno kato znam otgovora na nechii vupros che shte pomogna kolkoto moga taka kakto napravihte vie s Godfather i blagodarenie na vas mrejata na Slacka trugna sled tolkova muki blagodaria vi:)ama toia slack mnogo grubianska rabota be,sichko ruchno li tribva da si pravish?niamam nikva grafika i kato se opitam da ia statrtiram s X mi stava sharen ekrana i vijdam samo kursoraa na mishkata kato edno x-che:( a kato pusna niakoia programa koiato polzva grafichna sreda mi kazva chene mojelo da se konektne kum X servera ili neshto podobno i tova iskam da pitam ako ne stavam dosaden veche Prosto ne e triabvalo da zapochvash sas Slackware. Probvai Redhat ili Mandrake, che i dori SuSe . Kato natrupash opit s tiah, togava mini ne neshto "po-rachno" Taka po verigata nakraia idvat FreeBSD i varha na "rachnata" rabota: OpenBSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 28, 2003 Author Share Posted October 28, 2003 polzval sum mandrake i suse ,mandrake-a ne mi haresa mnogo a ot suseto sum mnogo dovolen pone za sega i vse pak shte me uputite li kvo da pravia s toia X server? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 28, 2003 Share Posted October 28, 2003 polzval sum mandrake i suse ,mandrake-a ne mi haresa mnogo a ot suseto sum mnogo dovolen pone za sega i vse pak shte me uputite li kvo da pravia s toia X server? Znachi vyprosa za X-a e mnogo po-slojen. Ne e iasno kakvo si instaliral i kak si go instaliral za da ti dam niakakvo prilichno napytstvie. Moje situaciata da e takava, che ne si instaliral nikakyv window manager (kde, gnome, windowmaker i t.n.). Spored men nai dobre e da vzemesh da si instalirash nanovo edin Redhat 9 - tova e nai-dobria variant za teb ot gledna ochka na lesnota za polzvane, poddryjka, stabilnost i t.n. Pri Slackware shte imash oshte mnogo takiva problemi - tazi distribucia prosto ne e za nachinaeshti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 28, 2003 Author Share Posted October 28, 2003 pochti sum siguren che instalirah X,zadadoh mu da instalira vsichko bez Games i dokato techeshe samata instalacia gledah che slaga i KDE ,I GNOME i Window Maker i ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 28, 2003 Share Posted October 28, 2003 pochti sum siguren che instalirah X,zadadoh mu da instalira vsichko bez Games i dokato techeshe samata instalacia gledah che slaga i KDE ,I GNOME i Window Maker i ... Znachi napravi slednoto (kato root): cd /etc/X11/xinit rm -f xinitrc ln -s xinitrc.kde xinitrc i sled tova se opitai da pusnesh X-a, triabva da ti tragne KDE-to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted October 30, 2003 Author Share Posted October 30, 2003 Godfather,mersi i za tozi suvet no ne mojah da go [probvam na rabota zashtoto tam niamam warez.ru,shte stane utre may be i shte vidim dali shte mi se smeete pak no v edin drug forum mi dadoha slednia savet: ================================================================================ ================ Незнам дали си си конфигурирал X сървъра, ако неси може да ти трагва само със стандартни драйвери. Копирай си за секи случаи /etc/X11/XF86Config, след това напиши X -configure, ще ти създаде конфиг фаил в /root, копирай го в /etc/X11/XF86Config, после пробваи да пуснеш X със startkde, ако ти е default, има една програмка ако не греша се казва kxconfig и от там със мишката можеш да си настроиш X-a. Поздрави .... ================================================================================ ================ probvah go no az li ne napravih neshto kakto triabva ili choveka ne mi beshe obiasnil dobre che se poluchi niakakva polovinchata rabota i samo se iznervih oshte poveche pri startkde mi se startira edna grafichna konzolka no goliama kolkoto petolevka i to v gornia liav ugul na ekrana i tova .. a s kxconfig mi se startira niakva grafika s kiato si nastroivam monitora i VCard no posle kato iskam da pusna startkde otnovo mi kaza: cannot connect to X server .. i oshte edno vuprosche prosto ot lubopitstvo kak imah incoming UDP trafik predi da si aktiviram lankata po nachina po koito ti kaza??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyvcho Posted November 13, 2003 Share Posted November 13, 2003 Abe hora ko si mu e na slacka. ne vyrvialo tva ne vyrvialo onva. Slushai pich niakyde byrkash. Mrejata na slacka si vyrvi super. Ne znam tochno kyde ti e greshkata no ne e vinoven slacka. Grafichnata sreda syshto si vyrvi prekrasno. I trite zali na evrokoma sa pod slack i sichko e na 6. A tva che se pravi rychno niama spor. Malko e neudobno i bavno, no kato mu sviknesh niama da ti pravi vpechatlenie. A poniakoga poviarvai mi e po dobre rychno, pone mojesh da vidish ako ima niakva greshka kyde e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thc Posted November 14, 2003 Author Share Posted November 14, 2003 napulno sum suglasen s teb,povtorenieto e maika na znanieto:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.