Jump to content
BulForum.com

свързване на 2 пц-та

Recommended Posts

Дето ще се занимаваш, иди в някоя фирма (Ера, Адроит, Мост) и си поръчай примерно 2 м кроснат кабел. Ще ти излезе не повече от 2-3 лева. Ако си го направиш сам ще излезе наполовина, обаче ти трябват кремпажни клещи, схема на кръстосаните двойки, и време. Ако ти е за днес, май само Адроит работят от гореспоменатите. Ако пък си решил да се научиш как става - Конрад, Кузмов, Квазер, Викиват - от тези магазини примерно можеш да си купиш х-метра кабел и 2 конектора.

Дето ще се занимаваш, иди в някоя фирма (Ера, Адроит, Мост) и си поръчай примерно 2 м кроснат кабел. Ще ти излезе не повече от 2-3 лева. Ако си го направиш сам ще излезе наполовина, обаче ти трябват кремпажни клещи, схема на кръстосаните двойки, и време. Ако ти е за днес, май само Адроит работят от гореспоменатите. Ако пък си решил да се научиш как става - Конрад, Кузмов, Квазер, Викиват - от тези магазини примерно можеш да си купиш х-метра кабел и 2 конектора.

Схемата е следната:

Пц с др. ПЦ (кръстосано свързване):

1 Ланка:

св.зелено

зелено

св.оранжево

синьо

св.синьо

оранжево

св.кафяво

кафяво

2 Ланка

св.оранжево

оранжево

св.зелено

синьо

св.синьо

зелено

св.кафяво

кафяво

Няколко Пц-та към суич(хъб)

Ланка на Пц:

св.зелено

зелено

св.оранжево

синьо

св.синьо

оранжево

св.кафяво

кафяво

Суич(хъб)

св.зелено

зелено

св.оранжево

синьо

св.синьо

оранжево

св.кафяво

кафяво

Вместо да си купуваш букси(20 ст.) и да търсиш отнякъде специалните клещи, по-добре отиди в таква фирма(бол такива да не ги изброявам) ще ти вземат няколко лева и ще ти направят кабела и ще го тестват.

със USB кабел ще стане ли ??

само за прехвърляне на данни

Няма да стане

има специални кабели USB-USB но те са кам 15-20 кинта и няма да е най-евтиния вариант, който всъщност търсиш!!!

човека горе е описал как точно да го направиш

Всъщност в някои случаи вързването с безжични ланки е по-ефтиния и по-удачен вариант.

Хммм....в кои случаи точно... :confused ....нали говорим за силно ограничен бюджет, а не мисля че 2 бр. безжични ланки ще излезе по-евтино от 2 бр. стандартни + кабел 1 метър (колкото му трябва на operator). :rolleyes:

Хммм....в кои случаи точно... :confused ....нали говорим за силно ограничен бюджет, а не мисля че 2 бр. безжични ланки ще излезе по-евтино от 2 бр. стандартни + кабел 1 метър (колкото му трябва на operator). :rolleyes:

Ако компютрите са близо, добре, но да омотаеш блок в кабели или даже съседния блок...

Оператор 5 кинта са за някаде около 15 метра кабел, имай го в предвид.

айде някой да ми направи давам му 5 кинта..

Абе аз горе съм обяснил точно как става...ти ся да влизаш в разход- 5 кинта :laughing: :bgrin:

Отиваш в такава фирма, горе Alchemy даже и адрес ти е дал, казваш им "искам да свържа 2 пц-та ланка в ланка, демек кръстосано свързване" и те ти правят съответния кабел и ти го тестват,ръгваш кабела в двете ланки, след това си правиш подходящите настройки от My network places-->десен бутон---> network conections--->create new conection(там са ти дадени схеми вече, дали ще са само 2 пц дали ще има хъб....., ще се оправиш) и тва е.

ПП: Ако пц-тата не са на един и същи уин може да срещнеш проблем!

хайде де кажете дали ще стане с усб връзка.

1.По-бавно

2.По-скъпо

3.По-сложно за изпълнение

Иначе ще ти излезе около 15-20 лв(ако пц-тата не са в различни стаи де :) )

И да не забравиш да им кажеш да ти го направят кроснат ;) Или пък най-добре си вземи готов кабел, щото винаги остава риска да не ти кримпнат кабела както трябва, или да объркат някоя жичка. Толкова обяснения за свързване на 2 компютъра ...по-лесно нещо от това няма, с 15 минути четене става ясна цялата работа, само дето няма кой да чете и пуска теми за щяло и нещяло ..да не говорим колко теми има из тоя форум по въпроса.Ама кой де чете ....

Преди година ходих до "Кроно" (не че ги харесвам ами просто ми бяха най-близо). Занесох му 20м UTP и му викам: Искам, да ми сложиш два накрайника. За P2P кръстосани. И той: "да уе знам как са прай". Щранкана ги набързо и не пробва кабела. Хвърлих им набързо едно око и не видях нищо нередно. Ама като са прибрах и го сложих, не тръгна :angry: Беше объркал две жички и го рязах да си го оправям. Тка, че като идеш в магазина искай после да го пробва пред теб :blink:

Досадно е когато трябва да си купувам нещо за пц-то. Повечето продавачи в магазини за компютърни компоненти предизвикват съжелителна усмивка. Преобладават балъци-капацитети да не говорим че са абсолютни мърлячи (като горниа пример с Кроно).

Само ще спомена, че на повечето истински дъна става и с нормален кабел. Те са с аутодетект и си оправят сами чифтовете. Суичовете и те вървят повечето и кроснат и с прав

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...