Jump to content
BulForum.com

Предложение

TED

Recommended Posts

problema ne e che sha se naloji 1 put chowek da prewkluchi klawiaturata, ami che postoianno se nalaga, nie wse pak si goworim za komputri i neshta swurzani s internet kadeto preobladawashti sa angliiskite naimenowania na neshtata, taka che pisheiki edin post primerno, kato wzemesh da izpolzwash dumi kato CD-ROM, CPU, RAM, WWW, Properties, i se naloji prez 2 dumi da smeniash klawiaturata i postoianno zabrawiash na koia si w momenta i se okazwa che poslednoto si go napisal na drugata i triabwa da go triesh za da go napishesh pak.... :sick gadna rabota

Мдааа, много е изнервящо превключването. На домашното PC например има заредени БДС, Фонетична, и English клавиатурни подредби. Основният account, който се ползва, е на жена ми. Тя си пише на БДС, и когато аз имам да напиша нещо спешно (аз пък използвам фонетична), постоянно "нацелвам" грешната подредба. И понякога се усещам чак след едно-две изречения. Затова ако някой от пост-овете ми е на латиница - значи съм го писал вкъщи :) .

Колкото до призивите за патриотизъм и т.н. - нещата се познават в сравнение. Затова нека и "непатриотите" се изявява(т)ме пишейки на глаголица, за да се види кои са "патриотите" с кирилицата :P .

Имайте предвид обаче, че разделянето по такива критерии всъщност е дискриманация, сегрегация, и сигурно още някаква "...ация". А и би трябвало да има значима цел, заради която да се "делим" и "обединяваме". Естетиката на един "кирилизиран" форум, само заради кирилизацията му, едва ли е такава цел. По-скоро е каприз (с цялото ми уважение към опонентите).

Правила в един форум би трябвало да се налагат само когато това е съществено необходимо за функционирането на форума.

Имайте предвид обаче, че разделянето по такива критерии всъщност е дискриманация, сегрегация, и сигурно още някаква "...ация". А и би трябвало да има значима цел, заради която да се "делим" и "обединяваме". Естетиката на един "кирилизиран" форум, само заради кирилизацията му, едва ли е такава цел. По-скоро е каприз (с цялото ми уважение към опонентите).

Правила в един форум би трябвало да се налагат само когато това е съществено необходимо за функционирането на форума.

Страхотно е усещането да четеш пост, който е празен от към съдържание и облечен изцяло с звучни фрази от милия ни роден български език. Не мислите ли, че щеше да звучи страхотно написан на "English клавиатурна подредба". Уау!!!!!

Страхотно е усещането да четеш пост, който е празен от към съдържание и облечен изцяло с звучни фрази от милия ни роден български език. Не мислите ли, че щеше да звучи страхотно написан на "English клавиатурна подредба". Уау!!!!!

Eto specialno za Vankata neshto s takawa "klawiaturna podreba, pisano ot domashnoto PC": Strahotno e useshtaneto da razberesh, che twoj post e nakaral nqkogo da se ponapregne umstweno. Oshte po-strahotno e da razberesh, che posredstwenite umowe sa se zatrudnili.

Айде пак се по4наха заяжданиците :woot Няма смисъл от такива спорове.Просто никой не може да наложи как да пише другия.

@TED

Абе 4ове4е ти до преди 1-2 седмици не са вясваше в тоя форум и не мога да разбера къв ти е проблема.Кат не ти харесва как се пише тука бегай при HARDWAREBG и тва е :punk

Strahotno e useshtaneto da razberesh, che twoj post e nakaral nqkogo da se ponapregne umstweno. Oshte po-strahotno e da razberesh, che posredstwenite umowe sa se zatrudnili.

Мисля да спра дотук с този задочен спор. Колкото до "посредствените умове" - самият израз няма смисъл и е "посредствен". Не винаги гръмките и звучни фрази водят до велики резултати, а и в повечето случаи "гениите" не изпадат в "посредствени спорове".

Време е този пост да се затвори, защото взе да се изпразва от към съдържание.

На мен ми прави по-добро впечатление човек, който си пише постовете на кирилица - просто знам, че е по-подреден и обръща по-сериозно внимание (и по-голямо внимание) на работата си...

превключва - колкото и трудно, и досадно, и времегубещо да е...

...от друга страна може би има повече време за губене...

..мисля, че дори когато съм бързал ужасно много съм се опитвал да пиша на кирилица - мисля че е по-красиво

държа на дребните красиви неща в живота

да се пише на Metodiica си е наистина малко грозно...

Мисля да спра дотук с този задочен спор.

Време е този пост да се затвори, защото взе да се изпразва от към съдържание. Колкото до "посредствените умове" - самият израз няма смисъл и е "посредствен". Не винаги гръмките и звучни фрази водят до велики резултати, а и в повечето случаи "гениите" не изпадат в "посредствени спорове".

Жалки са методите от типа "ако не можеш да изтъкнеш аргументи по същество, атакувай формата на изказ на опонента, или пък се заяждай на личностна основа".

И пак си off-topic.

Az lichno smiatam, che da prevkliuchvash ot ezik na ezik e zaguba na vreme.

Vseki si pishe kakto mu e kef...i kakto mu padne...

...i kakto mu padne...

точно това имах предвид ...

Жалки са методите от типа "ако не можеш да изтъкнеш аргументи по същество, атакувай формата на изказ на опонента, или пък се заяждай на личностна основа".

И пак си off-topic.

Аз лично смятам, че да водим този задочен спор оттук нататък е безсмислено. Отчитайки явното превъзходство на "гениалните", "ограничените" умове изпадат в наркоза от алогичността на своя речник и започват да се занимават с крайно безсмисленото се съществуване /да бъда или да не бъда, щом съм толкова ограничен!!!!/.

Колкото до кирилизацията на форума - елементарното удобство е винаги за предпочитане, дори и само да улесни тези, които се опитват да прочетат нечии съждения. И все пак, ако това не допада на всички - избора си е лично Ваш!!!!!

Аз лично смятам, че да водим този задочен спор оттук нататък е безсмислено. Отчитайки явното превъзходство на "гениалните", "ограничените" умове изпадат в наркоза от алогичността  на своя речник и започват да се занимават с крайно безсмисленото се съществуване /да бъда или да не бъда, щом съм толкова ограничен!!!!/.

Ne se wprqgaj tolkowa, ne si habi nerwite. Kakywto si - takyw si. Nikoj ne e winowen.

Колкото до кирилизацията на форума - елементарното удобство е винаги за предпочитане, дори и само да улесни тези, които се опитват да прочетат нечии съждения. И все пак, ако това не допада на всички - избора си е лично Ваш!!!!!

Eto s towa za lichniq izbor sym syglasen s teb - shte si go otbelezha kato interesen moment. :P

Мдааа, много е изнервящо превключването. На домашното PC например има заредени БДС, Фонетична, и English клавиатурни подредби. Основният account, който се ползва, е на жена ми. Тя си пише на БДС, и когато аз имам да напиша нещо спешно (аз пък използвам фонетична), постоянно "нацелвам" грешната подредба. И понякога се усещам чак след едно-две изречения. Затова ако някой от пост-овете ми е на латиница - значи съм го писал вкъщи :) .

Колкото до призивите за патриотизъм и т.н. - нещата се познават в сравнение. Затова нека и "непатриотите" се изявява(т)ме пишейки на глаголица, за да се види кои са "патриотите" с кирилицата :P .

само се чудя ако го беше написал това на "глаголица" how much many хора 6tqha da imat nerwite da go про4етат

само се чудП ако го беше написал това на "глаголица" how much many хора 6tqha da imat nerwite da go про4етат

Heller, celta mi ne e da postigam brojki nito s post-owe, nito s (po)chitateli - kojto imal nerwi go e prochel, kojto ne - zdrawe.

Някои думи са просто ужасно нечетливи когато се използва латиница за изписването им... аз използвам доста и странни различни думи - виждам се в чудо като почна да мисля как да ги изпиша на латиница, притеснявам се да не ме разберат погрешно и задължително почвам на кирилица...

един друг вариант на решение на проблема е да си промениш речника заради това че пишеш на латиница - лично ми се е случвало

... например изнягвам я и почвам да мязам на шоп...

пък за тези, които използват 10 думи на кръст (и толкова жаргона наложени от писането на латиница) щото нямат повече,

те ако искат и на японски да пишат пак ще ги разберем...

само се чудя ако го беше написал това на "глаголица" how much many хора 6tqha da imat nerwite da go про4етат

Heller, celta mi ne e da postigam brojki nito s post-owe, nito s (po)chitateli - kojto imal nerwi go e prochel, kojto ne - zdrawe.

моля да бъда извинен ако това прозвучи като заяждане но мосля че поста ми беше пряк въпрос отправен към поста който коментирам. единственото нещо което му липсваше беше "?"

идеята да се пише на кирилица е добра... допада ми, но едно 90% от хората, които влизат в форуми, чатове и други мрежи и са българи пишат на български с английски букви... незнам как някои би могъл да промени това ; просто няма смисъл да се опитваме

Oh, ve4e ima6e edna takava tema, koqto zavur6i s close. Kakyv e smisulut da ima vtora takava, dano bi slu4aino za 1 mesec user-ite da sa si promenili mnenieto za kirilicata? Ne. Togava za6to tozi vupros o6te se komentira ne moga da razbera. Koito na kakvoto si iska 6te si pi6e. Kato vi nervqt angliiskite bukvi, preska4aite post-ovete, napisani na latinica. Da, na kirilica e po-pregledno, no se pi6e po-bavno, za6toto trqbva da se smenqt latinica s kirilica po nqkolko pyti na post. Koito ne mu se zanimava (vklyu4vam i sebe si v tova 4islo), polzva latinica. Kakvo tolkova o6te imate da obsyjdate?

Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло.

Това е моето мнение за по-трудното разбиране на написаното ако е на латиница. Az specialno razbiram kakvo e napisano lesno i po dvata nachina.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...