netrootbg Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Имам следния проблем от 1-2 дена. Както си работя мониторът изведнъж спира да показва каквата и да е картина. Лампичката за състоянието обаче си остава да свети в зелено. Спирам го и веднага след това го пускам. След няколко секунди започва да работи добре. Случва се по няколко пъти да се повтори това. Преди малко ми направи този проблем и реших да погледна в BIOS-a. Още със зареждането на системата се получи този проблем и 5 мин не може да се оправи. Мониторът е Samsung 913N. На 1 месец е. Видео картата е X550. Някой да има идея от къде идва този проблем? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Провери дали конекторът е плътно в буксата на картата, т.е. дали проблемът не се дължи на лош контакт на пиновете. Надали е ТХО, там се чува характерното "църкане", пък и щом проработва... Някои монитори (може всички, не знам) имат реленца на захранването по високо напрежение и при включване/изключване/смяна на резолюции тези реленца включват/изключват захранването по ВН. Ако има цъкане при запалването, може да е от тях. Едит: Да, вярно . Не обърнах внимание, че модела е LCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 8, 2006 Author Share Posted February 8, 2006 Провери дали конекторът е плътно в буксата на картата, т.е. дали проблемът не се дължи на лош контакт на пиновете. Надали е ТХО, там се чува характерното "църкане", пък и щом проработва... Някои монитори (може всички, не знам) имат реленца на захранването по високо напрежение и при включване/изключване/смяна на резолюции тези реленца включват/изключват захранването по ВН. Ако има цъкане при запалването, може да е от тях. Конекоторите са наред. Това изведнъж става при нормална работа. И между другото монитора е LCD. Няма цъкане . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 ха ха и моя прави същия проблем и ще го нося на сервиз, ама иначе кат му хвърля един тупаник и се оправя Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 И моя гасне ама като мръдна мишката пак светва. Не си казал с какъв интерфейс го караш и уточни дали това се дължи на невъзможност да се събуди след сейвъра или по време на работа гасне. Ако си в аналогов режим обърни внимание на настройката на нивата 0.7 или 1 волт, ако от картата ти излизат 0.7 а си го сложил на 1 може да го брои за липса на сигнал понякога, ама да не гадаем Отговори първо на въпросите едит: не обърнах внимание кой е пуснал темата. Ти тези неща всъщност трябва да ги знаеш и сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 8, 2006 Author Share Posted February 8, 2006 По време на работа го прави. Не знам на колко волта е. След час ще се прибера и ще видя на колко е. С нормален конектор е. Не е с DVI. От 2-3 дена прави така. Преди това над месец си работеше без проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.