Jump to content
BulForum.com

Монитора изведнъж спира ???

Recommended Posts

Имам следния проблем от 1-2 дена. Както си работя мониторът изведнъж спира да показва каквата и да е картина. Лампичката за състоянието обаче си остава да свети в зелено. Спирам го и веднага след това го пускам. След няколко секунди започва да работи добре. Случва се по няколко пъти да се повтори това. Преди малко ми направи този проблем и реших да погледна в BIOS-a. Още със зареждането на системата се получи този проблем и 5 мин не може да се оправи. Мониторът е Samsung 913N. На 1 месец е. Видео картата е X550. Някой да има идея от къде идва този проблем?

Провери дали конекторът е плътно в буксата на картата, т.е. дали проблемът не се дължи на лош контакт на пиновете. Надали е ТХО, там се чува характерното "църкане", пък и щом проработва... Някои монитори (може всички, не знам) имат реленца на захранването по високо напрежение и при включване/изключване/смяна на резолюции тези реленца включват/изключват захранването по ВН. Ако има цъкане при запалването, може да е от тях.

Едит: Да, вярно :) . Не обърнах внимание, че модела е LCD. :blush:

Провери дали конекторът е плътно в буксата на картата, т.е. дали проблемът не се дължи на лош контакт на пиновете. Надали е ТХО, там се чува характерното "църкане", пък и щом проработва... Някои монитори (може всички, не знам) имат реленца на захранването по високо напрежение и при включване/изключване/смяна на резолюции тези реленца включват/изключват захранването по ВН. Ако има цъкане при запалването, може да е от тях.

Конекоторите са наред. Това изведнъж става при нормална работа. И между другото монитора е LCD. Няма цъкане :).

ха ха и моя прави същия проблем и ще го нося на сервиз, ама иначе кат му хвърля един тупаник и се оправя

И моя гасне ама като мръдна мишката пак светва. :P

Не си казал с какъв интерфейс го караш и уточни дали това се дължи на невъзможност да се събуди след сейвъра или по време на работа гасне. Ако си в аналогов режим обърни внимание на настройката на нивата 0.7 или 1 волт, ако от картата ти излизат 0.7 а си го сложил на 1 може да го брои за липса на сигнал понякога, ама да не гадаем :) Отговори първо на въпросите

едит: не обърнах внимание кой е пуснал темата. Ти тези неща всъщност трябва да ги знаеш и сам ;)

По време на работа го прави. Не знам на колко волта е. След час ще се прибера и ще видя на колко е. С нормален конектор е. Не е с DVI. От 2-3 дена прави така. Преди това над месец си работеше без проблеми.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...