Jump to content
BulForum.com

problem4e...

Amancer

Recommended Posts

Mnogo molq ako nqkoi moje da mi kaje kakvi nastroiki sa neobhodimi (WinXP) kogato modema ti e vyrzan ne sys USB a sys RJ-45 kym mrejovata katra. 10x predvaritelno

Настройваш си ръчно TCP/IP, необходимата информация я вадиш с командата ipconfig /all, когато си се вързал по USB.

Ако искаш всичко това да става "автоматично" или по-точно чрез DHCP - обаждаш се на 635063 и им казваш да ти въведат MAC адреса на мрежовата ти карта, който прочиташ от изхода на командата по-горе ;)

Aaaa da popitam ... a nqma li evrokom nqkyv proxy server ? :confused

Имат. HTTP трафика ти минава през прокси, съвсем "автоматично и прозрачно" ;) :)

mi dobre de, instalirash si draiverite za lan-a, posle kakav e problema? Vsi4ko stava avtomati4no, pone dokato ne si smenish kartata.

to dori s USB e p-slojno

Защо да е по-сложно с USB? Най-малкото не ти се налага да звъниш на 635063 :wir

Другаде е предимството на мрежовата връзка, но това е друга тема... :)

Защо да е по-сложно с USB? Най-малкото не ти се налага да звъниш на 635063  :wir

Imah predvid slednoto: lan kartata mi raboti s sobstven draiver na WinXP, taka che dori ne mislq za draiver vaobshte. Za men e po-dobre da zavyrtq telefon i za 1 minuta da se opravq, otkolkoto da instaliram razni bugavi draiveri za USB, a i kakto kaza, ima i drugi predimstva.

Защо да е по-сложно с USB? Най-малкото не ти се налага да звъниш на 635063  :wir

Imah predvid slednoto: lan kartata mi raboti s sobstven draiver na WinXP, taka che dori ne mislq za draiver vaobshte. Za men e po-dobre da zavyrtq telefon i za 1 minuta da se opravq, otkolkoto da instaliram razni bugavi draiveri za USB, a i kakto kaza, ima i drugi predimstva.

Съгласен съм, приятелю, ама има хора, които не знят какво е MAC адрес и на тях едва ли ще им е по-лесно ;)

Иначе ползването на USB интерфейс при устройства, които са включени в голяма мрежа с разпространяващи се какви ли не сигнали си е доста опасна работа :woot. Не, че с мрежовата карта си абсолютно защитен (особено ако гръмне дедо Боже с гръмотевиците :woot), но поне няма захранващи напрежения и опасност от високи потенциали ;)

Da no sega ako go sloja modema na USB shte imam li internet pri polojenie 4e po "default" be6e vyrzan kym mrejovata karta. A MAC aderesa na mrejovata karta i na modema nqmat ni6to ob6to (osven 4e sa 48 bitovi i dvata i sa zapisani v 16-ti4en vid) :P

Da no sega ako go sloja modema na USB shte imam li internet pri polojenie 4e po "default" be6e vyrzan kym mrejovata karta. A MAC aderesa na mrejovata karta i na modema nqmat ni6to ob6to (osven 4e sa 48 bitovi i dvata i sa zapisani v 16-ti4en vid) :P

Не трябва да имаш проблеми и в двата случая.

Az imah problem za6toto DHCP sarvara na Evrocom zasi4a aktivnia MAC adres.Taka 4e ako si bil dosega na LAN i minava6 na USB pak 6te triabva da im kaje6 MAC-a na modema za da ima6 Internet.Pone pri men be6e taka

mi dobre de, instalirash si draiverite za lan-a, posle kakav e problema? Vsi4ko stava avtomati4no, pone dokato ne si smenish kartata.

to dori s USB e p-slojno

sus USB po slojno??? nesi vuv red.. to e po lesno ot LAN karta da imash.. plug it.. install driver, i tva e.

Az imah problem za6toto DHCP sarvara na Evrocom zasi4a aktivnia MAC adres.Taka 4e ako si bil dosega na LAN i minava6 na USB pak 6te triabva da im kaje6 MAC-a na modema za da ima6 Internet.Pone pri men be6e taka

Да, ама не :P Искаш да кажеш, че Евроком постоянно "трият" и въвеждат MAC адреси, което е безкрайно смешно :D

Ако имаш някакъв проблем при закачване на USB, просто си рестартирай модема ;)

Да, ама не  :P Искаш да кажеш, че Евроком постоянно "трият" и въвеждат MAC адреси, което е безкрайно смешно  :D

Ако имаш някакъв проблем при закачване на USB, просто си рестартирай модема  ;)

To4no tova iskam da ti kaja.Pone taka mi kazaha ot supporta.Mislia 4e imat samo edin MAC adres na edno IP.

to dori s USB e p-slojno

sus USB po slojno??? nesi vuv red.. to e po lesno ot LAN karta da imash.. plug it.. install driver, i tva e.

Predi da kazvash koi ne e vuv red cheti malko po-obstoino postingite!! :angry:

No nqma zaradi teb da povtarqm kakvo pisah posle.

Predi da kazvash koi ne e vuv red cheti malko po-obstoino postingite!!  :angry:

No nqma zaradi teb da povtarqm kakvo pisah posle.

to dori s USB e p-slojno

kvo mi se pravish na otvoren chel sum kvo si pisal.. i mno yasno se razbira 4e 4rez USB tvurdish 4e svurzvaneto e po slojno... koeto ne e taka..@#!@#$!

lan kartata mi raboti s sobstven draiver na WinXP, taka che dori ne mislq za draiver vaobshte. Za men e po-dobre da zavyrtq telefon i za 1 minuta da se opravq, otkolkoto da instaliram razni bugavi draiveri za USB, a i kakto kaza, ima i drugi predimstva.

Koe ot tova ne e verno, a?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...