Jump to content
BulForum.com

За хората които притежават LCD и лаптопи

Recommended Posts

Ами доста време търсих по чуждите форуми, преди да посмея да почистя екрана на лаптопа си (виждал съм екрани на лаптопи доведени до плачевно състояние след неправилно почистване, светли петна, тъмни петна, драскотини), но за съжаление информацията, която се намира е доста противоречива и може да доведе до непоправими последици. Мненията варират от използване на Windex, който съдържа някаква лека киселина, която направо разяжда екрана след време???, до използваното най-вече от повечето потребители разтвор на алкохол и вода в съотношение 50/50 или 45/55. Аз лично не мисля че алкохола е много благоприятен за екрана, така че този метод не съм склонен да приема.

Разбира се има много добри решения, които не съм сигурен че се предлагат в Родна България, но за сметка на това доста скъпи - Klear Screen

На родния пазар се продава някаква алтернатива, която също не е от най-ефтините, продукт на Ednet, продава се в Офис 1 и е на цена 7.99 без ддс.

Аз лично за почистване използвам навлажнен мек плат, от тези които се използват за почистване на очила и които не оставят следи и власинки по екрана. Както колегите от Dell и Apple съветват, не използвам никакъв алкохол, а само вода - Apple info

Добре е също да се знае, че чистенето трябва да става винаги в една посока по вертикала или хоризонтала със съвсем лек натиск, а не чрез въртеливи движения, които могат да доведат до надраскване на екрана.

Моля, които има впечатление от подобна дейност, която може да помогне да се избегнат всякакви проблеми свързани с почистването от хората, които притежават такива екрани, да ги споделят тук.

Аз ползвам една специална кърпичка - микрофазер. Ако е много оплют екрана - леко навлажнена. Също съм против всякакви химикали вкл. медицински спирт. Избягвайте да духате цигарен дим директно щото от тия смоли му се разказва играта.

Аз преди си бях взел едни кърпички(май струваха 10лв)и бях много доволен,защото след като го избършех оставяха някво покритие и не полепваше прах можеби около 3 седмици,ама като ми свършиха не отидох да си купя и ся си го чистя с обикновенна кърпичка(от плат)леко навлажнена и след това го подсушавам.

В Метро продават микрофибърни кърпи. Перфектни са за почистване на LCD-та. 4-5 лева струва. Само с вода се почистват. Навлажнява се и се изтисква. След това монитора светва :). Сини са на цвят ако някой се интересува.

В кой сектор се продават тези кърпи?

Ами като влезеш от входата и вървиш направо. След това където са обувките тръгваш наляво към храните. 2-3-4 коридор се пада. Преди бяха от ляво. Мисля, че все още се намират там. В същия сектор има всякакви модели бърсалки. В едно прозрачно пликче е. Самата кърпа е светло синя на цвят. Преди няколко дена дадох последната си иначе можех да ти я снимам. Microfaser. Някакъв такъд надпис имаха на тях. Уж са немски.

Имам и една друга но нямам снимка - caravelle microfaser glanzfuch. бтв докато търсих с гугъла и попаднах в един немски форум - чистят тфтата със същия модел ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...