Jump to content
BulForum.com

Luminofor

Recommended Posts

Луминофор е вещество, нанесено на вътрешната страна на кинескопа; при облъчване с електрони свети. Така се получава образа на монитора/телевизора (грубо казано).

И ако не се бъркам мониторите в изот, за които пише луминофор!! са такива, които са стояли много продължително време с едно изображение на екрана, което сега винаги се вижда. Друг важен момент при купуването на монитор от изота и от който и да е друг търгаш втора употреба е да се увери човек, че не е свалено антирефлексното поктирите :)

Хм,явно тия от изота са доста зле от към монитори,сега като чувам пак лимунофора.Лятото бях решил да си сменям монитора и тръгнах да търся из града,за да видя кой какво предлага(за втора ръка става въпрос).Та един приятел ми препоръча този сервиза,каза,че там има голям избор от монитори,всякакви модели,размери и т.н.След като видях какви боклуци имат и как им е слаган луминофор направо се отказах да си взема оттам,пък било то и някакъв "уж" запазен монитор.За цените им просто няма да говоря,за това което предлагат са надути в пъти направо.Ако питаш мен недей взимай монитор оттам,аз си взех от един друг магазин,където пак работят с монитори 2-ра ръка,но са направо като нови на външен вид,а и в техническо състояние са добре,ти ще си го тестваш все пак де.Обикновено им дават по 3 месеца гаранционен период. :)

Хм,явно тия от изота са доста зле от към монитори,сега като чувам пак лимунофора.Лятото бях решил да си сменям монитора и тръгнах да търся из града,за да видя кой какво предлага(за втора ръка става въпрос).Та един приятел ми препоръча този сервиза,каза,че там има голям избор от монитори,всякакви модели,размери и т.н.След като видях какви боклуци имат и как им е слаган луминофор направо се отказах да си взема оттам,пък било то и някакъв "уж" запазен монитор.За цените им просто няма да говоря,за това което предлагат са надути в пъти направо.Ако питаш мен недей взимай монитор оттам,аз си взех от един друг магазин,където пак работят с монитори 2-ра ръка,но са направо като нови на външен вид,а и в техническо състояние са добре,ти ще си го тестваш все пак де.Обикновено им дават по 3 месеца гаранционен период. :)

еми кажи кой е тоя магазин де

FENA те вносителите се броят на пръсти, останалите купуват от тях. Половината фирми зареждат от изота, но има един тънък момент - чака се доставката и хубавите монитори изчезват за нула време. Аз така си взех точно след доставка един dell, който си е направо чисто нов.

.....аз си взех от един друг магазин,където пак работят с монитори 2-ра ръка,но са направо като нови на външен вид,а и в техническо състояние са добре,ти ще си го тестваш все пак де.Обикновено им дават по 3 месеца гаранционен период. :)

И аз се интересувам къде е тоя магазин.

Това за зареждането е така,само че от тях взимат най-малките магазинчета,които имат по 2-3 монитора общо в наличност,а и няма гаранция,че пак от тях са взети,все пак може и от шопите да са доставките,тама знаете как стоят нещата,ще има доста по-голям избор на по-ниски цени.Иначе аз си взех моя монитор от Арагорн и също е Дел с тръба на Сони Тринитрон обаче,както са повече от тази марка. ;)

...След като видях какви боклуци имат и как им е слаган луминофор направо се отказах да си взема оттам,пък било то и някакъв "уж" запазен монитор....

:punk брейниак

Някой да подскаже как свястно се сваля антирефлексното покритие щото имам един зверски надран монитор (малкия бори едно чудовище с часовникарска отверка) и мисля, че ще е по добре да се разделя с полимерите

Някой да подскаже как свястно се сваля антирефлексното покритие щото имам един зверски надран монитор (малкия бори едно чудовище с часовникарска отверка) и мисля, че ще е по добре да се разделя с полимерите

Не е ли по-добре да се разделиш с тоя монитор и да си потърсиш по-свястен с покритие, и малкия другия път като бори чудовищата сложи един предпазен стъклен екран на монитора (не са скъпи има ги до 17" монитори).

С няой по-силен почистващ препарат.И май имаше и някакво спрейче 3М, което върши такава работа...

Не е ли по-добре да се разделиш с тоя монитор и да си потърсиш по-свястен с покритие, и малкия другия път като бори чудовищата сложи един предпазен стъклен екран на монитора (не са скъпи има ги до 17" монитори).

Philips 107P4 - какъв да взема на негово място? ТФТ не става за замяна, а не ми се взима друг CRT монитор повече.

С всичко що съдържа алкохол и много търкане :)

Пробвах и двата вариянта: Напоявах парцала с алкохол и търках, напоявах себе си с алкохол и търках - и в двата случая не става. Пробвах и с АМВ, МРТ - нищо. Остана с коресалин и тулуол да пробвам.

Доста търкане ще падне докато го изтъркаш, това е фолио! Ако ти се разглобява монитора може да отлепиш фолиото с ножче и да лепнеш от онова дето го слагат на прозорците на колите, става перфектно!

Доста търкане ще падне докато го изтъркаш, това е фолио! Ако ти се разглобява монитора може да отлепиш фолиото с ножче и да лепнеш от онова дето го слагат на прозорците на колите, става перфектно!
То така и така темата се отклони, но смятам, че ще е полезно и за други хора, затова питам:
  1. Въпросното фолио за автостъкла, доказано ефективно ли е за монитор?
  2. Ако да - откъде да си купим?

Благодаря предварително.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...