Jump to content
BulForum.com

Дизел Vs Бензин Vs Газ

PSYCHOSIS

Recommended Posts

Ще използвам тази тема, за да не отварям нова.

Може ли в БГ да се намери кола за не повече от 1000лв, която да не е източно-европейска и да не е пълен боклук и да "умре" след няколко месеца?

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

За 1000 лева трудно ще си купиш кола,която няма да иска доста ремонти и няма да ти създаде много главоболия.

Ще използвам тази тема, за да не отварям нова.

Може ли в БГ да се намери кола за не повече от 1000лв, която да не е източно-европейска и да не е пълен боклук и да "умре" след няколко месеца?

за 1000 лева я купуваш и си приготвяш около 600 кинта да я стегнеш.обикновенно цялото окачване на такива коли е буквално в дивия(на паваж вътре все едно слушаш концерт на мегадет),двигателите горят масло и отделно от това са за смяна на всякъв вид гарнитури щото изпускат от петнайсе места.прибави към всичко това и смяна на ремъци,филтри и масла+поне две нови гуми,ако не искаш да караш шейна и ей ти го :) като се замисля и съеденителите на такива коли му е свършил земния път....

та ако си се засилил към такава кола гледай поне да е с по-малък двигател,щото на тия с 1.6(е,зависи от конете де),1.8,2.0 им е ебавана майката от гонене и нищо чудно след някои и друг километър да я вкараш в бокса за основен ремонт на двигателя :)

Доста неприятна перспектива...

А как стои въпросът със закупуването на кола от Германия, Франция, Холандия и т.н? Възможно ли е за тези пари да има нещо добро?

не е много розово да ти кажа чесно :) доставка+мито идва поне около1500 лева-около 1000 за мито(60кс)+автовоз(или пък гориво,ако някой ще ти го кара) и то става майката си ебало...да не говорим после като се почне с данъци,такси,прегледи,винетки,застраховки,номера и кво ли още не.освен това има да чакаш поне два месеца преди да престигне колата от германия/австрия/италия и да мине през всички административни бариери..по-добре събери около 2000 лева,намират се читави коли,но трябва много да се внимава в покупката :) вземи с теб някой приятел,който наистина разбира от автомобили,и ако на пръв поглед колата е хубава я бучнете в някой сервиз за бърз преглед преди да я купиш окончателно

След много мислене най - накрая си харесах кола. Опел Вектра. Дизел. CDTI. 150 коня, 1.9 двигател. Чисто нова я взимам. До 45 дена трябва да дойде. Доста екстри сложих към базовия модел. То не е и много базов. Само Elegance модела е 150 коня.

Мерси на всички за съветите които ми дадохте по - рано.

Pictures

Честито!Безаварийно каране ти желая.И да кажеш как е колата като я вземеш.А какви допълнителни екстри и сложи?Автоматик или механична скоростна кутия?И накрая като сложи чертата-какви пари излезе?Ейй,ама много съм любопитен :D

Честито!Безаварийно каране ти желая.И да кажеш как е колата като я вземеш.А какви допълнителни екстри и сложи?Автоматик или механична скоростна кутия?И накрая като сложи чертата-какви пари излезе?Ейй,ама много съм любопитен :D

Стандартно оборудване:

8 възд. възглавници

климатична инсталация

АБС

Сервоусилвател на волана

Дистанционно централно заключване

Имобилаизер

Тонирани стъкла

Предни електрически стъкла

Електрически стъкла с отопление

Борд компютър

Индикатор за сервизен контрол

CD-Player с 6 тонколони

Спирачна асистенция

Трета стоп светлина

Волан с три спици

Пълно размерна резервна гума

Екстри:

Климатроник

автоматично включване на фаровете

монитор за налягането на гумите

атермично предно стъкло

задни електрически стъкла

механични щори за задните стъкла

кожен волан

аларма

система за озвучение отзад

Mp3 player

сенник с огледало и осветление

поставка за огледала и чаши

6-степенна рег. шоф. седалка

централен подлакътник отзад

пакет пушач(пепелник, запалка)

откачащи се педала

зумер за забравени фарове

Круиз контрол - автопилот

халогени за мъгла

радиоуправление от волана

лумбална подпора за шофьорската седалка

дръжки в цвета на купето

двутонов клаксон

спортна предна броня

сенници с осветление

хромирани пръстени в арматурното табло

лак металик

ESP + тракшън контрол

централен преден подлакътник

чувствително към светлина вътрешно и странични огледала

хромирани вътрешни дружки

лети джанти

ксенонови фарове

салон кашмир

Цената излиза почти 45 000 лева. Като сложа и лизинга има известно оскъпяване(даже доста).

Честито да ти е.Мисля че си направил много добър избор особенно че си е взимаш новичка.След като оправиха проблема с гниенето Опелчетата са бая хубави колички :) Със здраве да си е караш :)

Мога само да кажа УАУ! Зави ми се свят,докато изчета всички екстри :) Безаварийно каране!

Имам и въпрос - за колко години е изплащането и с каква лихва? И по принцип по на сметка ли е да вземеш кола на изплащане, или да вземеш кредит от банка?

Мога само да кажа УАУ! Зави ми се свят,докато изчета всички екстри :) Безаварийно каране!

Имам и въпрос - за колко години е изплащането и с каква лихва? И по принцип по на сметка ли е да вземеш кола на изплащане, или да вземеш кредит от банка?

По принцип най на сметка си е да я платиш в кеш. Даже и отстъпки ще ти направят. Според мен условията при лизинга на които я взимам са добри. Да си призная в случая не съм смятал колко ще излезе през банка. То реално пак е през банка. Този лизинг не ти се отпуска от вносителя на автомобила ами от банка. Незнам как са лихвите на лизинга спрямо лихвите по кредитите. Иначе колата я писах за 4 години, но смятам доста по рано да я изплатя.

Забравих едно от най - важните неща да пиша. Извънградско го дават 4.8-4.9 разход-а. При 180 км/ч с включен климатроник е 6.4.

Обслужването от страна на Опел беше перфектно. Даже ми предлагаха да ми дадат колата за 3 дена да я тествам. Нямах толкова време и я взех само за 1 ден. Плащаш си само горивото което изгориш. Във всички други магазини ми даваха само по едно кръгче. В повечето случаи няма и 1 км. Съвсем друго си е да можеш да тестваш на магистрала и в града на спокойствие.

Забравих едно от най - важните неща да пиша. Извънградско го дават 4.8-4.9 разход-а. При 180 км/ч с включен климатроник е 6.4.

Честито Иване! НЕ вярвай на тия цифри обаче - като се качиш ще се усетиш - имах и аз такива - клеха ми се, че Октавията ще гори най-много 6.5 градско "ако се въртиш из Капана". Гледай компютъра хехех.

Вектрата иначе рулира - много добра кола е - само ми кажи от Стефанов ли я взе?

Честито Иване! НЕ вярвай на тия цифри обаче - като се качиш ще се усетиш - имах и аз такива - клеха ми се, че Октавията ще гори най-много 6.5 градско "ако се въртиш из Капана". Гледай компютъра хехех.

Вектрата иначе рулира - много добра кола е - само ми кажи от Стефанов ли я взе?

Ти май не ме разбра. Това 6.4 го видях от борд компютър-а ;). Бях я взел за един ден и направих разни тестове. Рекорда които докарах е 40/100 :D. От Стефанов я взимам да. Но трябва да чакам около 45 дена. Няма я на склад никъде и тепърва ще я произвеждат в завода.

То зависи и как караш разбира се ама ти казвам пак - горивцето си върви повече, доста повече отколкото ти казват.

Да си ми жив и здрав - ще се убедиш

Ами основното да е имаш достатъчен доход. При мен е малко особено положението. Доход-а ми е предостатъчно, проблема дойде че работя извън страната и договора ми не е в България. Както и да е с малко мъка ме одобриха. Искат също и да имаш известен стаж на мястото на което работиш. Най - добре е поне 6 месеца. Колкото е по - надеждна фирмата още по добре. На мен ми искаха и разпечатка от банката понеже нямаше как да им докажа дохода си.

Забравих да добавя лизинговите къщи. При тях само с лична карта можеш да получиш колата. Тези от които се интересувах ми предлагаха да внеса 30% от цената и след това за 1 година на равни месечни вноски. Лихвата беше около 12%. Не е малко, но все пак доста безпроблемно ти отпускат заема.

При тези лизингови къщи разпитвах за коли втора употреба. Не знам как стои въпроса с новите и дали изобщо го предлагат.

За тези пари можеше да си вземеш нещо по-добро от Вектра ;) Не че искам да ти погазвам ентусиазма от новата покупка. Ако наистина си набор 85, както си написал в подписа ти, едва ли имаш нужда от семейна кола, каквато е тази. Аз бих си взел нещо по-младежко, с по-спортно излъчване. Преди се бях надъхал на Астра GTC със същия двигател, но в последствие се отказах и взех друга. По-добра визия има :) Ти вероятно си направил тест драйв, аз се качих на астра 1,9д но с 120кс и вървеше доста доволно. Все пак колата е добра и като гледам си я накичил с доста екстри. Само се чудя как ти е излезнала на цена 45лв хем имаш ксенон и други неща, които се слагат допълнително.

За тези пари можеше да си вземеш нещо по-добро от Вектра ;) Не че искам да ти погазвам ентусиазма от новата покупка. Ако наистина си набор 85, както си написал в подписа ти, едва ли имаш нужда от семейна кола, каквато е тази. Аз бих си взел нещо по-младежко, с по-спортно излъчване. Преди се бях надъхал на Астра GTC със същия двигател, но в последствие се отказах и взех друга. По-добра визия има :) Ти вероятно си направил тест драйв, аз се качих на астра 1,9д но с 120кс и вървеше доста доволно. Все пак колата е добра и като гледам си я накичил с доста екстри. Само се чудя как ти е излезнала на цена 45лв хем имаш ксенон и други неща, които се слагат допълнително.

Да набор 85 съм. Колата ми трябва понеже на 3-4 пъти в месеца ще минавам по 1000 км в една посока ;). Не ми трябва нещо което да вози спортно. Цената излезна точно толкова. Направиха ми отстъпка от цената и след това като накачихме екстрите излезна толкова. Направих тестово каране, но беше само 1 ден. Беше предостатъчно :).

Image6.jpg

Image1.jpg

карам дизел от 2г. , да ви кажа лошо не съм видял, е верно не толкова пъргавкато бензините и новите поколения дизел, но разхода му е 5/100 , което напълно ме устройва, който иска икономична кола - дизела е решението

• 1 month later...

Може ли някой да ми препоръча добър сервиз за метан. Един приятел иска да си слага, но нещо не може да си намери добър сервиз и иска помощ. Нека ако някой е слагал и е доволен да пише, ако може и с точен адрес или телефон :)

Може ли някой да ми препоръча добър сервиз за метан. Един приятел иска да си слага, но нещо не може да си намери добър сервиз и иска помощ. Нека ако някой е слагал и е доволен да пише, ако може и с точен адрес или телефон :)

За какво ти е метан ? Ни що лично но уредбата е скъпа пак и все се говори , че може да сложат акциз и на него и ще стане колкото газ . Все пак твоя приятел си знае и той си решава.

Еко колата е по нова бих се зачудил дали да е дизел . От лични впечатления върху едно БМВ 320Д 2001г. с Комънрал система гореше по 5-6/100 и просто великолепно возеше имаше 150 коня и просто когато трябваше можеше да се изстреля . Ако имам възможност бих си взел такава кола

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...