sMARTBomber Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Тук си абсолютно прав, затова и го цитирам, да не се губи из останалите хубави приказки Забравяте малката подробност, че карайки на метан спестяваш пари с всеки изминал километър и в един момент метановата уредба я избиваш - първо спрямо бензина а после и спрямо газта и след това караш на чиста печалба, така че докато стане (ако изобщо стане) това с акциза, ти ще си я избил 2-3 пъти тая уредба и едва ли ще те грее много. А пък и да му сложат акциз пак трудно ще стане по-скъп от газта а камо ли от бензина и дизела... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Temata ne e nai - podhodqshtata, no ne namerih drugata v koqto se obsujdaha tezi neshta. Predstoi mi da se sdobivam s kola. Oshte nqmam ideq kakvo da vzimam. Nova ili vtora upotreba. Za momenta sum gledal samo novi. Haresaha mi 2 modela. Suzuki Grand Vitara i Toyota Avensis. Kolata osnovno shte mi trqbva za dulug put. Da rechem 1000 km v ednata posoka. Otivane i vrushtane priblizitelno vednuj na 2 sedmici. Mnogo se dvuomq koe ot dvete shte e po dobriq izbor. Vse oshte oglejdam po magazinite. Ima oshte dosta vreme do izbora, no kato cqlo tezi dvete mi haresaha za momenta. Nqkoi moje li da mi kaje mnenie za dvata modela. Za Suzuki-to gledam modela koito izlezna tozi mesec - Dizeloviq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Погледни поуста ми малко по-нагоре... Виж цените на новите Touran-и. Мога да ти изпратя и ценова листа ако искаш. По принцип след като смяташ да пътуваш много най-логичен избор изглежда някакъв вариант за кола с мощен дизелов двигател - така хем ще можеш да поддържаш прилична скорост, хем разходът няма да е прекалено голям. С въпросния Touran стигам от Пловдив до София за не повече от 45 минути при среден разход 8/100 (средна скорост 160) При 200 разходът е около 10, а при максималните 220-230 - малко над 15/100. Ако пък държиш на икономично пътуване, просто нагласяш бордовия компютър на 130км/ч и разходът ти пада под 7. В същото време колата е прилично голяма - има място за много багаж, а вариантът със 6+1 места (най-задния ред седалки се прибира в пода на багажника и не заема никакво място) може да бъде купен и с вариант за данъчен кредит (ако имаш регистрирана по ДДС фирма, разбира се.) Пътуването е изключително комфортно, големите гуми силно повишават стабилността на пътя и дори при високи скорости управлението е отлично. Базовата версия включва ABS, ESP, допълнителен усилвател на спирачките при екстремно спиране, 6 въздушни възглавници и други системи за сигурност... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Kolata shte q registriram izvun BG. Ako q kupq v BG shte platq mito i dds. Ima nqkolko durjavi v koito sum osvoboden ot dds, mito i danuci . Sega shte porazgledam za Touran-a. Mersi za infoto. P.S. Kato obikalqh iz salonite si haresah edin Land Rover za 190 000 leva . Malko obache ne moga da si go polzvolq . Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 За нищо... Ако продължиш с интереса ще ти разкажа още за нея - по-подробни впечатления, гаранционни условия и т.н.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 За мен лично Тойта Авенсис която си гледал е много добър избор.Цената не и е никак висока има сумати вкстри в нея,вози много приятно и е много практична отвътре а също така знаем колко са здрави Японките.Не случайно и Тойота бая продаби направиха тази година с точно този модел Също така има хубав избор от двигатели и мисля че ще е по-практично да патуваш на дълъг път отколкото със един таралясник Витара.Ако искаш да си взимаш джип защото искаш от време на време да ходиш с него и за риба определено Витарата в никакъв случай не е колата.По закъсващ от тоя джип май несъществува За препоръката за Туран освен ако имаш фирма регистрирана по ДДС и да му го теглиш защото е ван друго аз хубаво в тая кола невиждам.На мен ми се вижда скъпичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Taralqsnika e s dvigatel na Reno . Na men mnogo mi go hvaleha za prohodimosta. Za riba nqma da hodq. Po magistrali karam samo. Golqm djip ne mi trqbva. dds i mito nqma da platq nezavisimo ot kolata. Sled 2-3 sedmici shte si idvam kum plovdiv i shte pokaram malko edna Avensis. Shte si kaja mnenieto sled tova. p.s. Iska mi se nqkoi koito ima preki nabludeniq nad tezi modeli da se iskaje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Зависи от типа шофьор, който си. Пробвал съм всякакви фамилни, нефамилни, "джипове", ванове но това, което ми допада е малко купе. Независимо колко твърдо вози Важното е, че лети и спира на място. Ти си преценяваш кое ще ти е най-добре. И Авенсиса и Таурега са добри за нуждите ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Зависи от типа шофьор, който си. Пробвал съм всякакви фамилни, нефамилни, "джипове", ванове но това, което ми допада е малко купе. Независимо колко твърдо вози Важното е, че лети и спира на място. Ти си преценяваш кое ще ти е най-добре. И Авенсиса и Таурега са добри за нуждите ти. Dosta priqteli mi govorqt vse za Avensis-a i mai kum nego shte se nasocha. Kato ima razvitie shte pisha pak . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Братле, земи си Шкода.най-голямата далавера е-евтин VW.Една октавия и край. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Хахаха Една дъъъълга усмивка за лека нощ Авенсиса е добър избор.От този клас съм карал на сняг Пасат, той е със същата база и тегло като Авенсиса. 160 на 10 см сняг не мръдва от пътя. Така, че не би трябвало да имаш проблем и през зимата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Това за Шкодата ме разби.Те са за бедняци аком ожеш да си позволиш друга кола не би бил добър избор Шкода Иначе хора с пряки впечатления едва ли ще намериш в този форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Иване ако трябва да избираш трябва да си направиш правилно сметката. Разбира се, че VW рулира, но помисли дали си струва високата цена. Витарата не е лоша, но ако ще караш по равно - излишна работа. Октавия знаеш че карам вече над 2 години - мога горещо да ти я препоръчам, но не взимай малките двигатели. Иначе на моята 23к евро ми е договора - като за бедни хора. Имай предвид че Шкода имат много големи продажби и не обичат много да правят подаръци и отстъпки. Иначе така както караш дълго извънградско като включиш на 6-та и забравяш. Ако си кротък шофьор ще се чудиш как може толкова малко да гориш. Авенсис е също прекрасен автомобил, ако се навиеш за него изчакай новия facelift - излиза някъде юни-юли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Мистър "БОГАТАШ",много смешно изказване.Шкода Октавия е доста добър избор,на добра цена.Карал съм Октавия 2.0 тди и 1.9 тди 4х4,имат добро поведение на пътя,не са спънати,поддържат доста добра скорост на магистрала,не вярвам да летиш с 200 и нагоре.Touran-ът също е страхотно предложение-просторно,комфортно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Ами не си ти единствения който си карал Октавия 1.9 ТДИ 4х4.Карал съм служебната(не моя чужда) и като и врътнах няколко чекръкчета не бях "впечатлен" от нея особенно от возията.Даже на по твърди седалки май не съм сядал а да не говорим за дълъг път как ще се чуствам в тва нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Мистър "БОГАТАШ",много смешно изказване.Шкода Октавия е доста добър избор,на добра цена.Карал съм Октавия 2.0 тди и 1.9 тди 4х4,имат добро поведение на пътя,не са спънати,поддържат доста добра скорост на магистрала,не вярвам да летиш с 200 и нагоре.Touran-ът също е страхотно предложение-просторно,комфортно. Достигам 210 без проблеми - за мен и това е лудост, мах - 225, не смея да пробвам повече jozo стигал съм на педал Бургас за под 2.5 часа - до летището, веднага връщане до Пловдив без почивка - не съм чувствал телесен дискомфорт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 netrootbg,а горе-долу за какъв ценови диапазон говорим? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 знаеш ли защо се получи - защото писахме едновременно и твоя излезе след моя - тоест помислих че на мен говориш - извинявам се Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Ами не си ти единствения който си карал Октавия 1.9 ТДИ 4х4.Карал съм служебната(не моя чужда) и като и врътнах няколко чекръкчета не бях "впечатлен" от нея особенно от возията.Даже на по твърди седалки май не съм сядал а да не говорим за дълъг път как ще се чуствам в тва нещо йозо, много се извинявам, но дори и старата октавия е в пъти по-комфортна от произволно рено меган особено откакто взеха да ги произвеждат в турция.... а и всичко е въпрос на вкус, някои просто предпочитаме да си харчим парите не за еблемата на капака, а за това което е зад нея. аз също бих препоръчал на netrootbg да погледне шкодите(да не забравяме че има и суперб - голяма и луксозна лимузина, адски удобна за дълъг път), но явно и той е гледа повече марките, отколкото конкретните продукти. тойота вече не се слави като най-здравата и неразваляща се марка, отчасти заради изнасяне на производството за европейския пазар в Турция(авенсис и корлла са именно от там). ако те влече японското заради скоростта и качествената изработка - погледни хондите. ако те влече дизайна и практичността и отново качествена сглобка - мазда. при мазда дори и в базовия модел се откриват доста екстри. нисан за съжаление са вече под шапката на рено и правят голям компромис с качеството. не бих ти препоръчал френските марки пежо или ситроен, особено HDI двигателите им тъй като голям процент от тях блокират. вярно че повечето са от първите поколения на комън-рейл, но не е рядкост особено в БГ да се чуе за пежо 307 на 50000 км да блокира коляновия вал и да се сменя двигател гаранционно (чувал съм го от двама души, конкретно за 307). спирам да говоря за да не ме нападнете за некомпетентност. признавам си от коли не разбирам и списания не чета. аз просто питам познатите си какви впечатления имат от своите возила..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Мобо ще ме извиняваш и ти.По-удобна от Меган за мен е единствено по-старичките Ксантии и малко по-развалиха комфорта в Ц5 пак на Ситроен.За едно си адски прав обаче всеки си има някакви вкусове за това има и толкова автомобилни фирми които продават с успех. Вие много хвалите Шкодичките и прехвалините ябълки Фолксваген а статистиката за последните няколко години показва че Пежо Рено Сутроен дигат продажбите си и имат положителен баланс в края на година а Фолксваген е на загуба.Немися че хората в чужбина са "будали" пък ние големите хитрици да си зимаме Шкодички щото е най-доброто на пазара за определена цена А немога да разбера какво имате против Турция.Те произвеждат и самолети Ф 16 ако не знаете по американски лиценз.Щом и американците им имат доверие какво да говорим.Значи и качеството им е на топ ниво.Неможе веднага след като се каже произведено в Турция значи боклук.Както има определени качествени стоки Български супер така има и Български стоки боклук Относно системата комън-рейл.Ами то Френските производители толковоа милиони автомобили продадоха с тази система и са избили бая парички а това че Фоксваген груп се усетиха в края на 2005 че системата им помпа-дюза вече е хипер старичка и трябва да минат на комън рейл е красноречиво кои са водещите производители jozo стигал съм на педал Бургас за под 2.5 часа - до летището, веднага връщане до Пловдив без почивка - не съм чувствал телесен дискомфорт. Може и така да е въпреки че същото са ми разправяли и за "хубавия" Голф 2 а след като преминат на Астричка примерно прословутите Голфаджии друга песен пеят вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 ................................. едит: размислих и няма да ти отговарям, за да не разводняваме темата на човека. споровете за лични предпочитания са излишни. рено обаче от дълги години е в дъното на класациите по показателя "customer satisfaction".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Jozo, живееш в някаква заблуда, момче.Шкодите били за бедняци-хаха.А френските коли са най-големите боклуци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Всяка марка си има някакви предимства, аз също не харесвам френските, просто защото не смятам, че са за нашите пътища. Въпреки че съм голям фен на тойота новите такива просто не са със същото качество, нова японска бих си купил Хонда, защото си е made in japan Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 едит: размислих и няма да ти отговарям, за да не разводняваме темата на човека. споровете за лични предпочитания са излишни. рено обаче от дълги години е в дъното на класациите по показателя "customer satisfaction".... Те щото са на дъното в тая класация и затва почти погълнаха Нисан или пък щото са на дъното купиха марката Дачия и ся влагат милиони евро за модернизиране и разширение на завода.Или пък щото са на дъното сега Рено е най-сигурната кола в изследванията на ЕВРО Нкап за сигурност и почти всички тяхни модели имат 5 звезди(най-високата оценка за сигурност) Jozo, живееш в някаква заблуда, момче.Шкодите били за бедняци-хаха.А френските коли са най-големите боклуци. Ми май не съм единствен който живее в заблуда. Всяка марка си има някакви предимства, аз също не харесвам френските, просто защото не смятам, че са за нашите пътища. Въпреки че съм голям фен на тойота новите такива просто не са със същото качество, нова японска бих си купил Хонда, защото си е made in japan И аз това исках да намекна с изказването че всеки си има вкусове и затова има толкова прозводители на автомобили Наистина поразвалиха качеството ,но са добри и определено самото оформление на интерирора на мен лично много по ми допада в сегашните им модели отколкото ретро модата която налагат европейските производители Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Абе в интерес на истината, какво си чешете езиците кой каква кола харесвал и дали искал да кара на бензин газ или дизел, гледайте кой каква кола кара в момента и за какво има пари да я кара! А мечтите можете да си ги пускате всяка вечер като заспите в крайна сметка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.