ant9 Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Усилвателя е от времето на баща ми. Единия му канал е повреден. Искам ако е възможно да му се сменят(преработят) входовете(които сега са 5пинови и са обозначени магнетофон, тунер, монитор, кристален, динамичен) с универсалните в момента чинч-вход. Изходите са 2 пинови, десен и ляв за колони 2х35W 4ohmms и 2 изхода за слушалки. И Изходите искам да се преработят(сменят) с 2 чинч букси за лява и дясна колона. Отпред на панела на усилвателя има аналогов циферблат за децибелите на двата канала 0 и -10dB и за двата канала, има още така потенциометри за усилване, баланс, ниски, високи. Има Копчета за Филтри(Физио, Презенс, Шумов, Румпел) И още две копчета моно и монитор. Усилвателя тежи около 8-10кг С него са захранвани 2 руски колони 2х10W 27х23.5х42см размери направени с талашит 1см, затворен обем 20см говорители+8см пищялки. Едната колона също е за ремонт. Говорителите са с хартиена мембрана(допълнителна мембрана под хартиената) и гумена гънка, има кондензатор и намотка вързани към големия говорител като някакъв филтър. С този усилвател са захранвани безпроблем 2 колони по 40вата, с 12инчови басови говорители, тях не съм ги отварял, но бая тежат. От Пловдив съм и желая да занеса усилвателя и евентуално едната колона от 2х10 на ремонт в някой сервиз под тепетата, ако знаете къде ще могат да ми свършат работа моля давайта адресите на сервизите или телефони за връзка, може и на лично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Може да се направи тва дето каза , но ако не разбираш най-добре го занеси в Кузмов електроник , на гарата. Като се сетя за други сервизи ще ти пиша ЛС Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Оффтопик: От любопитство....усилвателя транзисторен ли е,или лампов? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 Може да се направи тва дето каза , но ако не разбираш най-добре го занеси в Кузмов електроник , на гарата. Като се сетя за други сервизи ще ти пиша ЛС Благодаря за съвета, Кузмов нямаха ли магазин на ул.Данаил Николаев. Усилвателя е транзисторен предполагам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Благодаря за съвета, Кузмов нямаха ли магазин на ул.Данаил Николаев. Усилвателя е транзисторен предполагам. ДА това им е другия магазин - и там има сервиз. Поправят телевизори , така че едва ли им е проблем за усилвателя. Отиди и питай на място. Първо провери да не ти е гръмнал някой бушон , и за това да не ти бачка единия канал Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludiq3 Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 ako se se6tam pravilno tozi usilvatel ima i vyzmojnost za quadro (akone znae6 kakvo e tova vyzmojnost za 4 tonkoloni) no ne si spomnqm dali sa tranzistorni ili s integral. ako e ot tezi do 15W e s integral nai veroqtno i remonta e malko po truden no po evtin integrala struva okolo 60 st. ako e ot tranzistornite (koeto e po veroqtno 6toto mai edin takyv sum pravil) tranzistora struva okolo 2.50 no estestveno po lesno se smenq. a kolkoto do smqnata na vhodovete i izhodite mislq 4e s prehodnici 6te ti e po evtino. smqnata im samo 6te ti struva okolo 10lv.+ elemntite no moje da proveri6 v edin serviz na mlade6ka do pazara. dobri sa i ne vzimat skypo. p.s ako e tozi usilvatel za koito si mislq toi moje da zahrani bezproblemno i 2x70W probvali sme go sviri mnogo dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 9, 2006 Author Share Posted February 9, 2006 ako se se6tam pravilno tozi usilvatel ima i vyzmojnost za quadro (akone znae6 kakvo e tova vyzmojnost za 4 tonkoloni) no ne si spomnqm dali sa tranzistorni ili s integral. ako e ot tezi do 15W e s integral nai veroqtno i remonta e malko po truden no po evtin integrala struva okolo 60 st. ako e ot tranzistornite (koeto e po veroqtno 6toto mai edin takyv sum pravil) tranzistora struva okolo 2.50 no estestveno po lesno se smenq. a kolkoto do smqnata na vhodovete i izhodite mislq 4e s prehodnici 6te ti e po evtino. smqnata im samo 6te ti struva okolo 10lv.+ elemntite no moje da proveri6 v edin serviz na mlade6ka do pazara. dobri sa i ne vzimat skypo. p.s ako e tozi usilvatel za koito si mislq toi moje da zahrani bezproblemno i 2x70W probvali sme go sviri mnogo dobre. Къде по-точно се намира този сервиз? Аз входовете и изходите мисля че е по-добре да ги сменя, няма за какво да си играя с преходници. Баща ми сподели че усилвателя е правен по технология на Blaupunkt и не е слабичък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludiq3 Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Къде по-точно се намира този сервиз? Аз входовете и изходите мисля че е по-добре да ги сменя, няма за какво да си играя с преходници. Баща ми сподели че усилвателя е правен по технология на Blaupunkt и не е слабичък. ami kak da ti go obqsno to4no kato trygne6 po pazara na mlade6ka ima edin serviz pi6e si tam "TV; AUDIO SERVIZ" ot dqsnata strana kato vyrvi6 ot restorant stadiona kym denono6tniq magazin toi e samo edin tam. to4en adres ne znam no moga da kaja o6te 4e kato stigne6 tam moje da ne nameri6 nikoi v samiq magazin ima zvynec na vrata zvynni te 6te izlqzat. uspeh s usilvatelq mnogo e dobyr osboenno za doma6no polzvane nqma snimki da ti pokaja na kakvi koloni sme go za tovarili )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 ДА това им е другия магазин - и там има сервиз. Поправят телевизори , така че едва ли им е проблем за усилвателя. Отиди и питай на място. Първо провери да не ти е гръмнал някой бушон , и за това да не ти бачка единия канал Геца право в 10-ката Обикновенно им пука бушончето .А в най-лошия случай стъпалцето а то е добре известното TDA2020 20W мощност и двуполярно захранване. Мисля беше -+19 волта. Та въпросното ступалце е на платка със слот. Във ВИКИВАТ се продават резервни цели платки. Купуваш вадиш старата от слота...слагаш новата и ......работи ако не.... има друг вариант. Купуваш си TDA2020 около 3~5 лева е. От там нататък с поялника и внимаваш да не прегрееш интегралката.Капризни са в това отношение за жалост. А ако се интересуватде от усилвателя с удоволствие ще ви дам схема Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted February 12, 2006 Author Share Posted February 12, 2006 Геца право в 10-ката Обикновенно им пука бушончето .А в най-лошия случай стъпалцето а то е добре известното TDA2020 20W мощност и двуполярно захранване. Мисля беше -+19 волта. Та въпросното ступалце е на платка със слот. Във ВИКИВАТ се продават резервни цели платки. Купуваш вадиш старата от слота...слагаш новата и ......работи ако не.... има друг вариант. Купуваш си TDA2020 около 3~5 лева е. От там нататък с поялника и внимаваш да не прегрееш интегралката.Капризни са в това отношение за жалост. А ако се интересуватде от усилвателя с удоволствие ще ви дам схема Благодаря за разяснението, ще го занеса при специалистите(в сервиза) защото съм много зле на тема електроника, поялника незнам как се държи дет се вика. batko32 благодаря още веднъж, поне ще знам какви кинти ще излезе ребонта Аз ме съмнява че е заминал крайното стъпало на единия канал. Все пак като го занеса в сервиза ще се изясни какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.