Jump to content
BulForum.com

Online Radio @ Evrocom!

ZGAN

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply
Какво всъщност беше NAT....?

NAT - preobrazuvane na IP adresi, v povecheto sluchai ot private kam routed IP i obratno ;) Kazano inache da imash edin realen (routed) IP adres, koito da se polzva ot niakolko (mreja) mashini.

P.S. Niakoi moje li da kaje kak stoiat neshtata s IP Multicast trafika, shtoto pri men ne prehvarchat nikakvi multicast paketi :wacko:

P.S.2. Ne sam tolkova tap da gi chakam zad firewall/NAT :woot

Ami to e kazano:AKo si zad NAT/firewall niama da raboti (pone takava e parvata informacia).Ama i tova moje da se promeni :)

Da taka e, no za da se promeni triabva parvo da raboti normalno - v momenta v "moia klon" ot mrejata ne idvat nikakvi multicast paketi :bgrin:

multicasta trqbwa da wurwi nawsqkade

powecheto nqmat problemi

poglednete za zabrawen firewall

Sajaliavam, veno, no multicast paketite na radioto ne dostigat do men :wacko:

(Bez firewall i NAT hvashtam vsichko jivo po jicata :woot - tonove ARP, DHCP i kakvo li ne oshte, no ne i tova :()

Moga da slu6am pod WinAmp, no vinagi kogato go startiram pravi vailovete *.mp3 da se otvarqt default s WinAmp, a az predpo4itam da slu6am v MPlayer-a i taka vinagi trqbva da si gi pravq pak da se otvarqt s MPlayer-a, koeto burzo omrazva :( . No nqma zna4enie. 6te trqbva da izturpq neudobstvoto i t'va e ;) .

Ako si pod windows deinstalirai napulno firewalla i probwai pak.

Dreamer, izviniavai, no ako tova beshe adresiarno do men, triabva da ti kaja, che firewall-a mi niama nishto obshto s windows (opazil me bog :woot ). Osven tova ako e vkluchen, kak si predstaviash, che minavat vsichkite tia ARP-ove, DHCP-ta i t.n. :wir

Naistina ima neshto ne savsem v red s multicast-a :wacko:, pone edin announce da prehvarcha ot vreme na vreme, ama ne :cry

Predpolagam neshto routera se ebava, shtoto prosto niama kvo drugo da e

Aide sas zdrave, pak ako ostane vreme sha postna neshto za problema s firewall-a ;)

Kazah go, zashtoto dori pri nqkoi _izkljucheni_ firewalli samite si deistvaha. Naskoro imashe podoben primer sas ZoneAlarm maiche. Zatova. Inache za vkljuchen fw nqma logika da govorq kakvoto i da e ;) Dori da priemem, che fw ima nqkakva luda konfigurativnost :D

HAKERA®: ако не искаш да си сложиш Winamp, като мен например, можеш да си качиш RealPlayer Alternative от тук. Той ще ти инсталира RealPlayer Codecs и Windows Media Player Classic, който ще ти отвори listen.pls - файла и ще започнеш да слушаш това наистина невероятно радио.

Дано съм ти от полза.

Kazah go, zashtoto dori pri nqkoi _izkljucheni_ firewalli samite si deistvaha. Naskoro imashe podoben primer sas ZoneAlarm maiche. Zatova. Inache za vkljuchen fw nqma logika da govorq kakvoto i da e ;) Dori da priemem, che fw ima nqkakva luda konfigurativnost :D

Znachi sys sigurnost tozi multicast stream, za koito govori veno, ne stiga do moia modem (pone ne tazi vecher). Ako v niakoi ot mrejite varvi, znachi neshto s rutiraneto ne e kakto triabva :wacko:

HAKERA®: ако не искаш да си сложиш Winamp, като мен например, можеш да си качиш RealPlayer Alternative от тук. Той ще ти инсталира RealPlayer Codecs и Windows Media Player Classic, който ще ти отвори listen.pls - файла и ще започнеш да слушаш това наистина невероятно радио.

Дано съм ти от полза.

Za momenta moga da se opravqm s WinAmp-a, osobeno sled kato rasco be6e taka dobur, da mi kaje kakuv e nomera :D . Osven tova az sum na Windows Media Player 9.0 i RealPlayer Alternative ne mi ba4ka osobeno mnogo (daje xi4).

Vajnoto e, 4e ve4e si slu6am radioto bez WinAmp-a da si prisvoqva failovete. Taka 4e BLAGODARQ i na dvamata za pomo6tta :) .

Abe az sum na4inae4 v tazi oblast, a i da ne govorim, 4e ne se zanimavam principno s WinAmp ta iskam, ako moje, nqkoy da mi obqsni kak da si "poru4vam" pesni4ki v radioto.

Намираш някой DJ в 4ата и си готов.Аз пробвах и в тая тема ама ме обвиниха в flood :D

Аз пробвах и в тая тема ама ме обвиниха в flood :D

Ami v chata se konetkvash za 2sekundi nqkade max 3

a postvash temata za pone 10tina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...