JDFU Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Ами и аз не смятам че си заслужават 2лв за съдържанието и за това няма да плащам. Има и хора, които са доволни. Иначе дата.бг поддържат сървърите, което също не е безплатно. Все пак погледни цените на другите подобни услуги (имам предвид дисково пространство и поддръжка) например host.bg Мисля че много хора биха предпочели да си хостнат музиката, филмите и снимките (например) без кой знае каква гаранция на дата.бг за 2лв, отколкото някаде другаде за много повече пари. Всичко е въпрос на личен избор, а това че дата.бг ще загубят или спечелят си е тяхна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 ..... подкрепям data.bg в случая. Те не взимат пари за достъпа (достъпа до всички директории си остава свободен), а за услуги които те предлагат - търсачка, дисково пространство и естествено поддръжка. Представете си следната ситуация: Предоставям ви аз абсолютно безплатно 100ТБ място, където всеки може да ъплоадва...и какво всеки ъплоадва, ъплоадва, но никой нищо не може да намери. Решавам тогава аз, че мога да направя търсачка, но за да можете да я ползвате ще ви взимам пари....Едва ли в този случай щяхте да недоволствате. Проблемът е че ви се отнема нещо, което до скоро сте приемали за даденост...е да ама то никога не е било ваше и вие нямате никакъв принос към това. Мисля че всеки има право да иска пари за нещо, което си е негово! Иначе наистина оправданието с НСБОП е глупаво, но това си е тяхна грешка (на датата). Те печелят по 2 параграфа от тоя сайт: 1. Печелят клиенти за HomeLan (Бърз трафик до дата.бг) 2. Печелят от реклами! Обръщали ли сте внимание колко реклами има на сайта? Тъй че хич не са на загуба, горките те. А и с тези цени на хард дисковете Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Те печелят по 2 параграфа от тоя сайт:1. Печелят клиенти за HomeLan (Бърз трафик до дата.бг) 2. Печелят от реклами! Обръщали ли сте внимание колко реклами има на сайта? Тъй че хич не са на загуба, горките те. А и с тези цени на хард дисковете Е добре де, майкрософт като печелят от Windows и Office, нямат ли право да печелят и от Visual Studio? Мисля, че никой не би отказал още пари Уф стига че ме превърнахте в адвокат на тия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Е добре де, майкрософт като печелят от Windows и Office, нямат ли право да печелят и от Visual Studio? Мисля, че никой не би отказал още пари Уф стига че ме превърнахте в адвокат на тия Еее много ясно, че те искат да печелят повече и повече! Просто искам да ви кажа, че никой не ги прави тези Фрии сървъри заради нашите черни очи. И изобщо не трябва да си викаме "ооо, горките те, само дават пари за поддръжка и за техника, а не изкарват нищо от това." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 а е нека я праят платена 1 стинка няма им дам.Бтв цената е 2.00 без ДДС,което означава,че таксата отива към 2.40-2.50,е драх ги...Нищо няма им дам и без това през последните дни свалях с половината от скоростта определена ми от доставчика(свалях с 15 к)...Ще караме на ДЦ++,торент и др. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEPIKO Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Гледайте какъв цирк е там трият се теми 30 сек след като са пуснати Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Бе така като се позамисля, ако трябва да си плащам по 2 лв на месец за 2 ГБ свободно пространство само, не си струва особено. Има си вече чуждестранни сайтове, които за 5 лв. на месец ти дават 5 ГБ + доволно количество за File Transfer и с поддръжка на PHP & MySQL и други подобни и доста нужни глезотийки. А и все пак датаком си остава за сега. Пък така или иначе търсачката на дата.бг отдавна не съм я ползвал. За сега и 250 МВ ме устройват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Бе така като се позамисля, ако трябва да си плащам по 2 лв на месец за 2 ГБ свободно пространство само, не си струва особено. Има си вече чуждестранни сайтове, които за 5 лв. на месец ти дават 5 ГБ + доволно количество за File Transfer и с поддръжка на PHP & MySQL и други подобни и доста нужни глезотийки. А и все пак датаком си остава за сега. А да не забравяме, че дата.бг се вижда само от България! И освен това абонатите на бТК ADSL, имат ограничение на връзката от дата.бг 1 кб/с Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 А да не забравяме, че дата.бг се вижда само от България! И освен това абонатите на бТК ADSL, имат ограничение на връзката от дата.бг 1 кб/с Винаги съм се чудел защо БТК са резнати?Разногласия между ръководствата ли?както ЕК и висио? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Винаги съм се чудел защо БТК са резнати?Разногласия между ръководствата ли?както ЕК и висио? Естествено! Конкуренция! Хоум Лан плаща на бТК за шахтите и съответно иска на бТК пари за трафик към фрии сървъра им, само че бТК никога няма да тръгне да дава пари за нещо незаконно, не може да си го позволи. Между другото повечето интернет доставчици биват изнудвани да плащат пари за достъп до големите фрии сървъри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 http://asenna.data.bg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 За къф ми е тая дата? Има дц++, има локали и още куп сайтове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Това е доста тъпо. Според мен няма да има никакъв смисъл, защото много малко хора ще се вържат. 2 лева на месец е доста, а и като платиш по един или друг начин се задължаваш да теглиш от там, защото все пак си дал пари, които не искаш да отидат на вятъра. А като имаш смотън нет ... и кво стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Това е доста тъпо. Според мен няма да има никакъв смисъл, защото много малко хора ще се вържат. 2 лева на месец е доста, а и като платиш по един или друг начин се задължаваш да теглиш от там, защото все пак си дал пари, които не искаш да отидат на вятъра. А като имаш смотън нет ... и кво стана Абе щом се появиха кретени, които да си плащат за да сийдват (визирам ситуацията в аренабг), сигурно ще се намерят и хора, които да плащат на дата.бг за търсачката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Това е доста тъпо. Според мен няма да има никакъв смисъл, защото много малко хора ще се вържат. 2 лева на месец е доста, а и като платиш по един или друг начин се задължаваш да теглиш от там, защото все пак си дал пари, които не искаш да отидат на вятъра. А като имаш смотън нет ... и кво станаЕ не е чак толкова много за хостинг, ама да е наистина нормален хостинг както трябва. Без MD5 проверка на файловете, без триене на повтарящи се файлове както и на файлове които някой си е сметнал че са нелегални, с видимост и в чужбина. И ако има и поддръжка на PHP & MySQL ще е направо муцка. Т.е. пълна свобода и контрол без външна намеса. Тогава с удоволствие бих ги дал. Ама лошото е че нито едно от тези неща ги няма. Тръгнали са да правят нещо, ама не са го дообмислили, както трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Естествено! Конкуренция! Хоум Лан плаща на бТК за шахтите и съответно иска на бТК пари за трафик към фрии сървъра им, само че бТК никога няма да тръгне да дава пари за нещо незаконно, не може да си го позволи. Между другото повечето интернет доставчици биват изнудвани да плащат пари за достъп до големите фрии сървъри. има някакъв смисъл в теорията ти че бТК не щат да се замесват с нелегални истории, но пък от друга страна още не е ясно дали и тяхната такса за ползване на съоръженията е много законна..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riskov Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Така е искаме всичко на готово и всичко фрий. това, дали е законно това дето го правят от датата не знам и не искам да коментирам, ама нали има каталог с най-новите файлове, видео файлове подредени по букви - пак е нещо, пък има торенти, и др. сайтове. Няма да дам линк- всеки може да го види това P.S. по моя преценка като спрете да плащате те ще се откажат - на всеки би му писнало след 3-4 месеца да плаща - не е много, ама не е и малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Аз вече си изтрих всичко от директорията на data.bg. Няма да вземат пари на хората за моята ценна сбирка от програми и други. Да си ги качат сами. Добре, че ме подсети и аз сега ще изтрия всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
merylyn Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Kvo staa v taq durjava we maina vsi4ko ve4e e plateno utre 6a se sabuda i 6a mi iskat pari za da di6am b** m****u Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Тази data.bg няма да просъществува още много. От тук нататък ще става все по-непопулярна и по-непопулярна, докато накрая всички я забравят. Кой ще им влиза заради форума и е-мейла и колко ще са тези? Дано да няма много балъци дето да "плащат за да сийдват", както стана дума по-горе. Само така доставчиците ще помнят коя ръка ги храни. Никой да не плаща! Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 И ако има и поддръжка на PHP & MySQL ще е направо муцка. то ако поддържа php и mySQL, и ако се вижда от чуждбина, другите дето предлагат хостинг ще фалират бе Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Tova e vajno! Торента на data.bg има по 7-8 сийдъра на файл. нищо не може да се свали, а и нищо интересно няма. http://asenna.data.bg/ Браво на момчето. Хубаво им го е казал. Ползвах дата.бг единствено ако ме мързеше да търся другаде. Примерно програма + crack. Не че незнам къде има crack-oве и от къде да сваля програмата, но все пак... в data.bg си беше доста по-лесно. Както и да е. Това не си заслужава 2 лева. Ще си търся програмата и crack-а по отделно и това си е. Сега ми е интересно да видя как ще спадне размера с информацията която има на сървъра. В момента е 12467GB. Все ми се струва, че преди май беше повече. Дата.бг винаги е бил най-пропадналия bg "free" сървър. На чело на цялата пумия, стои форума. Това е моето определение за това как НЕ ТРЯБВА да излежда един форум. После идва търсачката, макар че съм виждал и по-зле устроени и след това глупавото чакане да ти обработят резултатите. Просто нямам думи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 dreme mi na uq za data.bg pojelavam im vsi4ki da napravqt kato kamen Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Торента на data.bg има по 7-8 сийдъра на файл. нищо не може да се свали, а и нищо интересно няма.Браво на момчето. Хубаво им го е казал. Ползвах дата.бг единствено ако ме мързеше да търся другаде. Примерно програма + crack. Не че незнам къде има crack-oве и от къде да сваля програмата, но все пак... в data.bg си беше доста по-лесно. Както и да е. Това не си заслужава 2 лева. Ще си търся програмата и crack-а по отделно и това си е. Сега ми е интересно да видя как ще спадне размера с информацията която има на сървъра. В момента е 12467GB. Все ми се струва, че преди май беше повече. Дата.бг винаги е бил най-пропадналия bg "free" сървър. На чело на цялата пумия, стои форума. Това е моето определение за това как НЕ ТРЯБВА да излежда един форум. После идва търсачката, макар че съм виждал и по-зле устроени и след това глупавото чакане да ти обработят резултатите. Просто нямам думи. Браво - само така - напълно съгласен! Майната им - достатъчно катаклизми преживяхме през всичките тия години, тея най-малко пък ще ме стреснат КАК НЕ ИМ ДАДОХ ПАРИ Такива опити да се бере джоджен по асфалта не завършват добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 то ако поддържа php и mySQL, и ако се вижда от чуждбина, другите дето предлагат хостинг ще фалират бе laugh.gifТъкмо да вземат да се усетят, че цените им за хостинг са прекалено високи. Един пример:Godaddy.com за $3.19 (около 5 лв.) дават цели 5 ГБ хостинг барабар с всичко това което казах. А dom.bg за 3 лв. дават само 222 МВ, a за 2 ГБ трябва да се охарча 40 лв. WTF??? Тея какво, да не се надяват на патриотичните чувства на хората? Много ясно, че ще предпочета чуждия хостинг. За тея пари ще си купя 30 ГБ в godaddy и дори ще ми останат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.