lil_stenly Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 hora sq puskam si az live cd-to na slax 5.1 i gledam v panela s nastroikite tam si ima za internet . problema e 4e ne e kato na windows ip ***.***.*.** hostmast ***.***.***.* gateway ***.***.*.* p. dns ***.**.***.* a. dns ***.***.*.* ami ti trqbva da si gi pi6e6 slax: primer: ***.***.*.**/***.***.***.* i 6tot nesum mn dobre s angliiskiqt ne6to ne se se6tam kak da si pusna net-a are nqkoi da me svetne. p.s. lan kartata mi e realtek i mislq 4e toq slax e detect-va. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Ето така ако си с статично IP ifconfig eth0 123.123.123.123 netmask 255.255.255.0 route add default gateway 123.123.123.1 echo "nameserver 123.123.123.10" >> /etc/resolv.conf И вече има доста по нова версия - 5.0.7b Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 3, 2006 Author Share Posted February 3, 2006 Ето така ако си с статично IP ifconfig eth0 123.123.123.123 netmask 255.255.255.0 route add default gateway 123.123.123.1 echo "nameserver 123.123.123.10" >> /etc/resolv.conf И вече има доста по нова версия - 5.0.7b ei takuv 4ovek mi trqbva 4ovek na mqsto ) dobre sq ako mi kaje6e kade da napi6a vtoroto DNS 6a doida dpvas i 6ta 4erpa edno whiskey ili bira Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 .....ako mi kaje6e kade da napi6a vtoroto DNS 6a doida dpvas i 6ta 4erpa edno whiskey ili bira Няма нужда от втори DNS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 3, 2006 Author Share Posted February 3, 2006 xax 4ovek ti mnogo mi help ama az ne6to toq slax se umotah i neznam kak da go napravq tova ifconfig eth0 123.123.123.123 netmask 255.255.255.0 route add default gateway 123.123.123.1 echo "nameserver 123.123.123.10" >> /etc/resolv.conf kude da gi napi6a tiq gluposti? pls kaji znam 4e e zanimavka ama pls. a i nqkoi moje li da mi kaje dali v driverite na nvidia za linux ima vgraden directx9.0 ??? az sus driverite sa opraa samo mi otgovorete . te sa na modules i prosto gi slagam v papkata kudeto mi sa drugite modules t.e. da vi svetna kvo iskam ot toq slax iskam da si puskam mirc i da djutkam na nqkvi igri4ki . imam WINE i mirc mi trugva ama nemoga da si opravq net-a t.e. mirc bez net neba4ka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Ха ами разбира се, че се пишат в митичната конзола :allien А това нещо директх е уиндоуски термин, драйверите за линукс осигуряват 3Д ускорение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 ifconfig eth0 123.123.123.123 netmask 255.255.255.0route add default gateway 123.123.123.1 echo "nameserver 123.123.123.10" >> /etc/resolv.conf ....kude da gi napi6a tiq gluposti? Значи "tiq gluposti" се пишат в конзолата, всеки път когато стартираш SLAX-а, за да имаш нет, освен ако не си го инсталираш на диска. Изтегли си всички модули които искаш да се зареждат,и си направи едно ново .iso и тогава boot от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 6, 2006 Author Share Posted February 6, 2006 k zna4i tva s live cd nestava. sega 6a trqbva da mahna staria slax da svalq vsi4ki moduli koito 6te mi trqbvat zaedno s nai-noviq slax i da si napravq novo iso . kajete kvi moduli sa zadaljitelni pone kogato sum s slax da si pusna naprimer starcraft. are mersi mnogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Ти не знаеш какво е конзола, не знаеш какво означават и командите които трябва да изпълниш, за да имаш интернет, едва ли знаеш и какво е модул, че да си правиш, ново .iso. По-добре си намери ново Дистро (Live CD), като например knoppix или си избери някоe от software.co.jp и пробвай с него. Не е задължително да използваш mIRC за клиент, има си xChat, Bitchx и други, опитай с тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 Ти не знаеш какво е конзола, не знаеш какво означават и командите които трябва да изпълниш, за да имаш интернет, едва ли знаеш и какво е модул, че да си правиш, ново .iso. По-добре си намери ново Дистро (Live CD), като например knoppix или си избери някоe от software.co.jp и пробвай с него. Не е задължително да използваш mIRC за клиент, има си xChat, Bitchx и други, опитай с тях. znam kakvo e konzola , znam kakvo ozna4avat komandite no ne6to mi se e priebalo distroto i zatova ne mi priema nastroikite i mi dava not valid cmd. . nqkoi si kaje brei tva mom4e si4ko znae. ama hora nqkoi ot vas izob6to ne mi pomagat a samo si lepat post-4eta kajete mi kuv e smisala da si zapisvam xchat (drugite ne gi znaeh) kato si imam mirc? i za6to da si teglq drugo distro kato tva mi e perfektno, zamen tva e mnogo qko distro izpolzva paketi za slackware i lesno se ba4ka s nego i nai-hubavoto e 4e e na 1 disk. ne mi trqbva suse koito e na 1dvd 6tot si imam windows. az iskam da izpolzvam slax kato avarien izhod ako mi stane ne6to s windows-a i ako nqmam vreme da go opravqm da moje brat mi ili sestrata da si puskat mirc ili da gledat nqkuv film a ne da mi vikat "Stancho vzemi oprai toq kompiutyr 4e mi se igrae ili 6a gledame film" ei zatva mi e. p.s. ot linux distrotata nai-qko e slackware ama prosto kato vida tva cd1 i cd2 i mi stava lo6o s toq hard 20gb . taka 4e vmesto da vikate ei tva znae6 li go ei onova znae6 li go mi kajete koi moduli sa zaduljitelni, i da si gi svalq. 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Задължителни модули няма, slax има всичко от първа необходимост. Ако искаш windows емулатор - има wine модул. И все пак не очаквай кой знае какво. Линукс не е правен да емулира "прозорци". Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 Задължителни модули няма, slax има всичко от първа необходимост. Ако искаш windows емулатор - има wine модул. И все пак не очаквай кой знае какво. Линукс не е правен да емулира "прозорци". mda mnogo si prav ! no kakto kazah slax mi e kato avarien izhod ako bugavia windows pak pravi nomerca da moga da si pusna slax i da si gledam filmi i da slu6am muzika. zna4i kajete dali tezi modul4eta sa dobri (svalih gi ot saita na slax) za irc client svalih KVirc driveri nvidia graphic drivers (NVidia_Graphics_Drivers_76_67-1.mo) mozilla firefox za browser macromedia flash plugin za mozilla wine poslednata versia win32 codecs decoderi za filmite a kajete mi nqkuv hubav video player za slax-a tva predpolagam e dostatu4no za da moga da si puskam filmi i da sedq v mirc ako ne6to sum propusnal pi6ete tuk pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Аз ползвам mplayer за видео на slax, xchat за irc и amarok за слушане на музика...все пак всеки с вкусовете си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 7, 2006 Author Share Posted February 7, 2006 Аз ползвам mplayer за видео на slax, xchat за irc и amarok за слушане на музика...все пак всеки с вкусовете си. mplayer nebe6e li vgradena v slax? a 3d uskoritela si e kum driverite nali ,pone na slax da moga da igraq CS? video kartata mi e ge force 440mx NVidia_Graphics_Drivers_76_67-1.mo predpolagam 4e 6te trugnat svalih gi ot tuk 6toto v saita sa postnali komentari za teq 4e na FX5500 nestavat. koi sa po-dobre da svalq tezi NVIDIA Display Driver version 1.0-8178 size: 5.81 MB tuk ili tezi deto gi imam NVidia_Graphics_Drivers_76_67-1.mo tuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 8, 2006 Author Share Posted February 8, 2006 eide hora mersi mn za cqloto info ima tuka imam problem , svalih si az nai-novia slax ot saita 7b i mu slojih modulite izbroeni gore ama ne6to kato slojih diska mi dava error on boot 6to taka? uj pravq vsi4ko kakto si e ei gi i modules: KVIrc_3_2_0.mo Macromedia_Flash_Plugin_for_Firefox_1_04_7.mo Mozilla_Firefox_1_0_7.mo NVIDIA_Display_Driver_1_0_8178.mo NVidia_Graphics_Drivers_76_67-1.mo Win32_codecs_1_0.mo Wine_20050930.mo Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 ...... error on boot 6to taka? Най-вероятно нещо iso файла не е както трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 8, 2006 Author Share Posted February 8, 2006 hmm izgorih go nanovo i si ba4ka . i internet-a si opravih . sq kak da si pusna driverite za nvidia modula go slojih kato dam xconf si4ko si e nared i mi dava 4e gi e zaredilo no pri komanda startx mi dava nvidia kernel not found ili ne6to takova be6e kak da go opravq Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 hmm izgorih go nanovo i si ba4ka .i internet-a si opravih . sq kak da si pusna driverite za nvidia modula go slojih kato dam xconf si4ko si e nared i mi dava 4e gi e zaredilo no pri komanda startx mi dava nvidia kernel not found ili ne6to takova be6e kak da go opravq Пробвай вместо startx да напишеш gui Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 8, 2006 Author Share Posted February 8, 2006 zn4i nqkoi da kaje pone otkade da si svalq nai-novite drivers ili pone takiva deto nqkoi gi e probval na slackware ta da znam 4e 6e stanat na slax . ne sum probval tva s gui no ei sega 6te go probvam i 6te vi kaja:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.