zlobil Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Младене, виждам не си играеш с дребни количества.... Аз засега избягвам тъпкането, че е сложна и трудоемка процедура както знаеш. Отделно после точене на подковките систематично... Анбе бая работа си е... Лично аз съм се заканил да пробвам бабек да направя, но няма да е тая зима. ЕДИТ: Харесва ми как стойката е на колелца... домашният бабек ако се получи е един път , въпросът е че е доста трудоемка задача , една година експериментирахме и даже накрая пуските ги зарових в едно сандъче с пепел и стояха до лятото но като цяло почна да се получава сместа може би на третият път. пиши ако решиш може би още пазя съотношенията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Тъй, тъй, Васе, знам че е трудно, но няма как баба ми да прави на чичо ми в Америка, а аз тук да не направя, нек'си не мое се дам така лесно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Лично аз съм се заканил да пробвам бабек да направя, но няма да е тая зима. Луканките останаха 100 броя и вече са прибрани в торбички във фризера, и веднага бързах да заредя новата "реколта" Бабекаааааа. Надявам се и той да стане толкова вкусен колкото луканките. Виното и то се избистри така, че ХАЙДЕ НАЗДРАВЕ кой с каквото има. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 (edited) А ето и как изглежда готовата луканка, колкото добре изглежда, още толкова е и вкусна. Хайде стига толкова за тази вечер, че вече сме на килце канче и бурканче, и от там нататъка не мога да ги броя вече. Edited January 2, 2014 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Много добра луканка! Аз направих нова серия шол и в добавка провесих заешки бутчета, необезкостени. Да видим какво ще да е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Аз направих нова серия шол и в добавка провесих заешки бутчета, необезкостени. Да видим какво ще да е. Заешкото по принцип е сухо месо, няма ли да станат прекалено твърди и сухи. Е, като ги пробваш ще разберем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 Заешкото става уникално! Вътре дълбоко бутчетата леко суровеят още, но се наложи да сваля всичко днес. Времето е идиотско и пастърмите пресъхват отвън, без да узреят в дълбочина. Доузряването (ако изобщо им дам време ) ще се довърши в хладилника този път. Тежко му на това шардоне с тия мезета... Младене, ти как спасяваш луканките в тая жега? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 (edited) Младене, ти как спасяваш луканките в тая жега? Тъкмо навреме ти дойде въпроса, два дни им пазех сянка с одеала от слънцето, но днес направих пробата и вече са готови, утре ще са във фризера. Момчета, да ви кажа честно станали са невероятни, винцето мислех че няма да се изпие, ама 200л може и да не стигне споерд мезето. Ето и нарязания бабек от преди около 2 часа. Edited January 13, 2014 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Ето, че дойде времето и на рибицата, поръчах си едно кашонче то пък взе, че излезе 22кг но нищо де, ще се изяде. Ама може би направих грешка че не ги направих в саламура ами само със едра сол , 4 пакета ми изяде пущината. Утре вечер ако е рекъл господ ще ги овалям в подправките и ще ги обеся на мястото на бабека. Ето как ще нощуват тази вечер. Подготовката: Готови за сън Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Пич, ти ме убиваш с цифри! И аз точно тая вечер полагам в марина две свински бонфиленца и малко над кило телешко шолче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 (edited) Луканките останаха 100 броя и вече са прибрани в торбички във фризера, и веднага бързах да заредя новата "реколта" Бабекаааааа. Надявам се и той да стане толкова вкусен колкото луканките. Виното и то се избистри така, че ХАЙДЕ НАЗДРАВЕ кой с каквото има. Адрес и етаж на тази красота ?! Edited February 4, 2014 by maistor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Тази красота и тя е вече във фризера, иначе е на висооооко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Високо...високо, колко да е на високо...над 100м. вече се притеснявам малко , но щом е във фризера съм безсилен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 (edited) Високо...високо, колко да е на високо...над 100м. вече се притеснявам малко , но щом е във фризера съм безсилен хахахаха, да не правиш външни изолации Терасата е остъклена и няма проникване двата прозореца са горно открехнати. EDIT: А и имам един злобен тигър за домашен любимец който ги охранява. Edited February 5, 2014 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Ето и рибицата вече заредена, остава само да чакаме , и дано времето да е с нас. С това може би приключвам за тази година, макар че ако има още студено време може да се измисли нещо. Ей ги и тях, на тати филенцата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 22 кг рибица?! На какви пари я взе? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 на 7лв. килограма, едната излиза около 3,5 кг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 на 7лв. килограма, едната излиза около 3,5 кг. Къде е това...та да взема да си понапрявя, че не ми се занимава да пускам въжетата и да давя котката за 20-тина кила мръвка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Един познат държи гръцки дюнер и на него го поръчвам и те му го доставят при него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Тоя на Пещерско ли е дюнера? Просто от любопитство? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Тоя на Пещерско ли е дюнера? Просто от любопитство? Иначе месото идва от Войводиново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Да се пазите, че гледайте какво става за тези домашни мръвки. Апаши са задигнали 70 кг домашна луканка от 39-годишна жителка на Първомай. По първоначални данни колбасите били свалени от терасата на жената в понеделник срещу вторник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Е много ясно! Стария виц - "Айше, сваляй украсата!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Да се пазите, че гледайте какво става за тези домашни мръвки. И то най-вече трябва да внимаваме с тези които извършват алпийските ремонти. Друг няма как да ми я гепи от 6 етаж. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Мани го тоя, колко пъти му режем въжетата - все не пада! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.