Grimjaur Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Наско, това звучи невероятно просто! Държа да го опитам! Засега само на снимка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 (edited) Ааами на снимка, можеш да му пратиш по факса едно парченце.....или по мейла... П.П.Иначе, така като го гледам.... емотикона с капещи лиги...'арно, много 'арно. Edited November 12, 2011 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Ако тая събота-неделя се завлечем до Пловдив, ще го пробва. Ма има едно ако... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 (edited) Видене, преглътни Задушени заешки карантийки - сърца, бъбреци, дробчета. Сланината е за мазнинка. Това е преди задушаването... ...и след това. Edited November 20, 2011 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 (edited) Да кажа ли с какво се римува "Танас" !?! П.п. Нищо де, тази вечер гълтам последната отрова и след два-три дена и аз ще скина синджиря! Edited November 20, 2011 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Да кажа ли с какво се римува "Танас" !?! С лош човек? Ам...аз се надявам сега в събота да мога отмъкна повечко карантия от свинята, че да спретна един много сложен мезелък...Ма не знам, много е сложен, неговата кожа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 С лош човек? Всъщност, не. Римува се с нежен човек..., много нежен човек, дори по-нежен от обичайното... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Пак ли за себе си говориш? Между другото, някой да има читава идея за това как да си направя пушилня на терасата? Който даде работеща и читава идея, получава първия килограм продукция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 (edited) Пак ли за себе си говориш? Между другото, някой да има читава идея за това как да си направя пушилня на терасата? Който даде работеща и читава идея, получава първия килограм продукция. За колко кила стока говорим? Само ще опушваш или и ще сушиш? Ако е само за опушване, мога да те открехна на една стара рибарска тактика, как да си опушим на момента, току що уловената риба. Не виждам причини да не може да се приложи и за друга мръвка. П.п. Идеята е работеща (изпробвано не еднократно, прави се с подръчни материали (на балкан, на кър, на язовир... къдет се сетиш), само дето жените после не са много щастливи... Зависимост от това колко продукт ще слагаш на един път. Ако е малко количество може да пробваш с търистически газов котлон, върху него тенджера, в която да сложиш дървения чипс за пушенето. Над това една скара и върху скарата слагаш продуктите и покриваш с полусферичен капак, който можеш да направиш и алуминиево фолио, като гледаш капака да не покрива плътно съда, за да има пушека от къде да излиза по малко. Това е доста примитивно и трябва да уцелиш силата на огъня, но ще свърши работа Само дето не ти трябва чипс - става и с талаш, клечки трески... И преди него, на самото дъно се нареждап плоски камъни, а скарата се замества със снопчета сурови клонки. И освен това върху първата стока можеш да сложиш отново сурови клонки и върху тях пак стока. Правилото е стоката с клонките и талашът, чипса и т.н., да не надвишават 2/3 от височината на съда (става и с тенекия от сирене) Edited November 20, 2011 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 Зависимост от това колко продукт ще слагаш на един път. Ако е малко количество може да пробваш с търистически газов котлон, върху него тенджера, в която да сложиш дървения чипс за пушенето. Над това една скара и върху скарата слагаш продуктите и покриваш с полусферичен капак, който можеш да направиш и алуминиево фолио, като гледаш капака да не покрива плътно съда, за да има пушека от къде да излиза по малко. Това е доста примитивно и трябва да уцелиш силата на огъня, но ще свърши работа Само дето не ти трябва чипс - става и с талаш, клечки трески... И преди него, на самото дъно се нареждап плоски камъни, а скарата се замества със снопчета сурови клонки. И освен това върху първата стока можеш да сложиш отново сурови клонки и върху тях пак стока. Правилото е стоката с клонките и талашът, чипса и т.н., да не надвишават 2/3 от височината на съда (става и с тенекия от сирене) Талаш, чипс все тая важното е да се схване общия замисъл. Вече според дадената ситуация може да се импровизира по темата. Освен това не всяко дърво става за пушене хубаво е да се подбере букет от разична дървесина за по-добър вкус Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Осигурявам достъп до покрива на блока за безаварийно опушване! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 Новата реколта, за лична консумация. Рецептата - лют червен пипер, джоджен, мащерка, сол в равни количества. Сланината се кисне предварително два дни в саламура от вода, сол, червен и черен пипер с малко къри. Следва стандартната операция - гореописаните подправки се омесват на гъста каша, като вместо вода, се използва саламурата. Маже се сланината и се пъха в чорапогащник да се отцежда и съхне. Естествено, има и малка майсторска тайна, която не е спомената. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 (edited) Новата реколта, за лична консумация. Рецептата - лют червен пипер, джоджен, мащерка, сол в равни количества. Сланината се кисне предварително два дни в саламура от вода, сол, червен и черен пипер с малко къри. Следва стандартната операция - гореописаните подправки се омесват на гъста каша, като вместо вода, се използва саламурата. Маже се сланината и се пъха в чорапогащник да се отцежда и съхне. Естествено, има и малка майсторска тайна, която не е спомената. Може ли да се направи със солена сланина? Едит от БигБрадър: Видене, ша са обезводниш от лигавене Edited January 6, 2012 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Може, но в такъв случай слагаш съвсем малко сол, само в саламурата, за да не се преебе сланината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Видене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Новата реколта, за лична консумация. Рецептата - лют червен пипер, джоджен, мащерка, сол в равни количества. Сланината се кисне предварително два дни в саламура от вода, сол, червен и черен пипер с малко къри. Следва стандартната операция - гореописаните подправки се омесват на гъста каша, като вместо вода, се използва саламурата. Маже се сланината и се пъха в чорапогащник да се отцежда и съхне. Естествено, има и малка майсторска тайна, която не е спомената. голяма грешка, че в кашата не слагаш чесън, черен пипер и кимион. Чесън на прах не върши работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 голяма грешка, че в кашата не слагаш чесън, черен пипер и кимион. Чесън на прах не върши работа. Я се върни и виж какво съм писал в предишните рецепти. И това е за лична консумация. За теб може да е грешка, за мен си е тънкост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 В никакъв случай не слагай никъде шибан кимион! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Говеждо по мексикански(оригиналната рецепта е аржентинска, ама нали не е популярно аржентинското) 1 голям домат 1 зелена чушка половин килограм говеждо филе Доматът и чушката се накълцват(!) ситно и се слагат да врят в половин литър вода. Към тях се добавя червен и черен пипер на вкус, 4-5 люти чушки( аз ползвам и сос "Табаско") и сол. Когато се скашкат тотално, бульона се прецежда. В него се задушава нарязаното на филии филе. Гарнира се чудесно със саламурено сирене или шопска салата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Свински и телешки врат по равно, половин голяма глава лук или една по-малка, 5-6 скилидки чесън, една супена лъжица сол, една чаена лъжица черен пипер, две чаени лъжици червен такъв, една чаена лъжица сос табаско, мащерка, чубрица, риган, 100мл домашен винен оцет, 20мл вода. Вари се, след това се излива течността и се задушава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Чш, само аз ли замезвам бе? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Уби ме с тия тухли, честно! Не си сам, споко! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Тухлите бяха само за да се предпази невена отзад, че баба орева света.... Иначе си правя на открито огнище. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.