RaptoR Posted June 7, 2022 Share Posted June 7, 2022 От запасите.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 Дойде време пак за луканките Как най - безопасно мога да ги съхраня за през цялата година. В момента планът ми е да ги вакуумирам и във фризера. В едни стари книги бях чел, че се консервират, като се сложат в пепел Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 (edited) После ще има да миеш... Иначе да - и така става. Аз не обичам замразяването. Моите меса си ги контролирам в кутия в хладилник и карат по 6 месеца понякога. Но се внимава да не пресъхнат или обратното - да не мухлясат. Имам пълнено шкембе, което скоро ще навърши година и е заровено в пепел в хладилника. Скоро ще видя какво се е получило. Edited December 14, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 Дроб на скара, доста добре върви с виното. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 14, 2023 Share Posted February 14, 2023 (edited) Коле, това нещо предварително се реже на парчета, дебели по около 3см. Кисне се в кисело мляко за една вечер в хладилника. След това вариантите са два. Запечатваш на силно нагрят тиган и мяташ на скарата. Или разпалваш яко скарата и само го обгаряш за малко, колкото да се получи коричка. Подправките и солта са според предпочитаниеята. Аз лично го предпочитам само с малко сол и нарязан на слама бял кромид лук. Всъщност, става и със слама от праз, но само бялото. П.п. Благодарностите за добрия съвет ги приемам само в някоя и друга бутилка куадрупел. Edited February 14, 2023 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 15, 2023 Share Posted February 15, 2023 Вместо да обясняваш земи направи на зеленото яйце и ние ще дойдем с пиенето Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 15, 2023 Share Posted February 15, 2023 7 minutes ago, kotora said: Вместо да обясняваш земи направи на зеленото яйце и ние ще дойдем с пиенето АХААХАХАХА верно че тия скари имат вид на Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 15, 2023 Share Posted February 15, 2023 То така се казва, виж в другата тема линка, който постна Галин. Big Green Egg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Това си е както винаги за наЯване на родата, но... Здраве да има Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagabont Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 Ако няйкой от пловдив е мераклия мога да му подаря mold-600 бяла плесен за месо и колбаси понеже е 25гр. пакета и след отваряне не трае много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagabont Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 Самоделната сушилня..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 On 12/8/2023 at 4:47 PM, vagabont said: Самоделната сушилня..... Много добро хрумване за собствени нужди. Между другото става и за правене на зелени и сини сирена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 Вентилатор + влагоуловител ли е това? Предполагам седи затворено. От къде хващаш тока? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagabont Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 (edited) Да вентилатор, влагоуловител, двоен сензор и смарт реле, веднъж на ден се проветрява за минута, ток от крушката извадих. Edited December 31, 2023 by vagabont Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 Само че, за някои видове колбаси е нужно малко повече влага (около 70-74Rh). Нея от къде я взимаш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagabont Posted January 3 Share Posted January 3 При температура между 10-15 градуса влагата е доста висока трябва да се сваля само когато стигне 80% и така успявам да я поддържам между 65%-80%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 8 Share Posted January 8 Е, да... За суджуци и бабеци става и така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.