downsoft Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 Направо ме разчувствахте, след нова година, ще направя и аз някакво включване. Сега бързам, вадя пиратките от шкафа, слагам дамаджаната под мишницата и фащам пътеките, защото в Пазарджик вече повръщат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dany_ggz Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Леле гадост! Как ги ядете ти я сърца бе хора?! За свинското jozo е прав! Става много готино (тип филе Елена, само дето не е толкова солено). Пие ядски много вино! Аз лично и с ракия мога да си хапна мръвката и със салата да пия вино и бира. Някои казват че съм варварка и хабя материала, но така ми е вкусно! Инъче много яко мезе за вино е веяния паламуд, НО да си го направиш по рецептата и да се изчисти както трябва (в магазините продават, но нагарча защото не е добре почистен) и като се извее месото става розово, полива се с много лимон и се сервира нарязан на тънки колелца и с нарязан отгоре праз-лук. Хита на сезона в нашата компания е плодовата торта май тя се оказа "универсалното мезе" за вино, ракия, водка, мента, мастика, вермут и уиски Правим я с много сметана, бисквити удавени в плодов ликьор, плодове и желе най-отгоре А инъче пилешки пържолки с много чесън, лимон, олио и черен пипер ги 'завиваме' за 24 часа в тавичка и фолио и после на барбекюто и после - малиииииииииииии радост и за мен 1 кило вино Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Водка . За предпочитане финландия. ако няма кинта за такава пия аляска. Водката- без значение от марката и без значение дали е флирт ябълка, зелен собиески, синя кайлъшка и на майка му дупето си я пия със зелен сок ябълка. Мезе - БАНАНИ. Не се шегувам. С банани замезвам и когато пия мавруд. Понякога бананите се заместват с шоколад НО само при мавруда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 .....и както някой беше казал- "Мезето трябва да е драно, а не брано". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Казано е: "Всичко върху всичко върви (ядене върху ядене, пиене върху пиене, спане върху спане и т.н.) само бой върху бой не върви". Сливова ракийка + кисело зеленце с червен пипер и малко олио = ХИТА НА СЕЗОНА Пък накрая и 1-2 бирички за оптимално заспиване. Дерзайте P.S. Някой да пробва рецептата със сърцата да я направи с език. Аз като намеря време ще го направя защото имам силни подозрения, че ще се получи очаквано добра комбинация Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 Бащата разправяше за свински крачета варени ако не се лъжа в зелева чорба..бях в шок..но незнам пробвайте го каза че било яко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 (edited) Ей ги и мойте бебета. ; ) Не правете грешката да обработвате сърцата с тъп нож(както аз направих).Едно че трудно се обработва, второ че много се изхвърля. Мерси много на @Чийз и на @Раптор за рецептата. А тва нещо след това как се яде?Оронова ли се подправката отвънка или направо всичко се поглъща. ; ).Защото при мене толкова много подправка полепна, че не се вижда месо отдолу, а като се има предвид, че подправката е доста люта... Edited January 7, 2007 by A55A551N80R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toti_barabata Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Истината е в сухите мезета!Луканки,суджуци,салами!Ваобще всички такива подобни.Mезето е много важно нещо в пиенето!Без добро мезе много рядко пия! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Както казва един мой приятел: "Вкусът на алкохола не се определя от вида или марката, а от мезето." За вино предпочитам сирена, или некви пикантни мезалъци. Напоследък доста пивам уиски, а за него фъстички или дебели мезета(лукнки, бабеци, сушени мръвки и т.н.) За бирата аз препоръчвам да пробвате мариновани пилешки пържоли. Мариновате ги със сол, черен пипер, водка и лимонов сок. С марината отлежават м/у 12-24 часа и после на скарата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Ей ги и мойте бебета. ; )Не правете грешката да обработвате сърцата с тъп нож(както аз направих).Едно че трудно се обработва, второ че много се изхвърля. Мерси много на @Чийз и на @Раптор за рецептата. А тва нещо след това как се яде?Оронова ли се подправката отвънка или направо всичко се поглъща. ; ).Защото при мене толкова много подправка полепна, че не се вижда месо отдолу, а като се има предвид, че подправката е доста люта... Браво браво - много се радвам да видя толкова запалени последователи! Няма да се плашиш и нищо няма да рониш. Ако си спазил рецептата не е толкова люто. Нормално е цялата външна част да е с подправка - не се притеснявай. Снимката е малко мътна, струва ми се че нещо не е добре смляна подправката. Предполагам си спазил правилата, а има и предостатъчно снимки по-назад, които си разгледал. Сега остава да изтърпиш да изсъхнат и почвай да буфкаш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 Както бях споменал по-рано започна се с епопеята с телешките сърца За информация на всички - всички магазини, които бях споменал по-рано не съществуват. ЕДИНСТВЕН си стои, както бе казал и cheese, магазинът за карантия на Четвъртък пазара по средата на уличката, която е от страната на пазара откъм бул.Руски. Последните 2 сърца закупих аз днес след дълга обиколка. ТУК показвам сърцата нагледно. Мисля че видялите снимките по-назад в темата няма повече да питат за разлика в големината спрямо свинските . Тези двете като доза ги преценям колкото 10-12 свински. Излязоха към 4 кг, фирата не бе повече от 300-400 гр. Да предупредя - изрязването на тлъстината и жилите отнема доста време и борба. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ви е нужен добре подострен нож. Нарязах доста различни по големина и дебелина парчета, за да видя различните резултати. ТОВА са двете най-големи като размер, но сравнително тънки парчета. ТОВА са най-малкото и най-странното парче . ТОВА е цялата "стока" . Още веднъж напомням на мераклиите - когато правите солената вода за киснене НИКОГА не ползвайте за тест само едно яйце! Обърнете внимание ТУК и ТУК как едно от 3-те яйца в лявата купа е под вода. Ако това ви се падне единственото, с което тествате ще пресолите пастърмата! Сега съм си сипал една водчица и очаквам да стане към 11.30 за да ги накисна, тъй като едва ли ще стана по-рано утре да хвана 12 часовия срок Като ги провеся по обед ще постна резултати - НАЗДРАВЕ на всички! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 Хммм само на мен ли така ми се струва или много тлъсто си оставил?Аз като изрязвах свинските накрая получените парчета бяха чисто червени, даже ципата отвън съм махал.Тва като изсъхне с тая тлъстина отвън няма ли да стане гадно?Иначе съм съгласен, че тея сърца се обработват много по-трудно...те са 10 пъти по-големи сигурно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Хммм само на мен ли така ми се струва или много тлъсто си оставил?Аз като изрязвах свинските накрая получените парчета бяха чисто червени, даже ципата отвън съм махал.Тва като изсъхне с тая тлъстина отвън няма ли да стане гадно?Иначе съм съгласен, че тея сърца се обработват много по-трудно...те са 10 пъти по-големи сигурно. Това което виждаш не е тлъстина, а разни жилави образувания, които като изхънат лично аз много обичам да дъвча. Невъзможно е да махнеш всичката мазнина, освен ако не отделиш 2-3 дена за това. Освен това не е лоша като изсъхне, стига да не е прекалено много. Виж например как в роле "Трапезица" и свински врат "Тракия" винаги има жилка тлъстина - не напразно е там . Както обещах вчера ЕТО я стоката подготвена , и след заветното навързване за вълшебния парцал ТУК, ТУК, ТУК, и ТУК Сега остава най-трудния елемент - чакането . Едва не се задавих докато подправях и навързвах... Съответно веднага нарязах 2-3 парчета от свинската партида със Загорка да успокоя страстите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Конкуренцията не спи. http://snimka.bg/album.php?album_id=95892&confirm=1 http://snimka.bg/album.php?album_id=95892&photo=2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 (edited) Мамицата им мръсна да не видят нещо! Я кажи поне става ли и колко е килото? Edited January 17, 2007 by R_a_p_t_o_R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Мамицата им мръсна да не видят нещо! Я кажи поне става ли и кокло е килото? 13 марки, става и с винце и с ракия. Пожелания за заложилите материал да застудее времето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Задължително ще претегля цялото количество като е готова, защото на мен сърцата ми излязоха 11 лева, да сложим подправките и всичко давам максимум 15 лева за всичко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 13 марки, става и с винце и с ракия. Пожелания за заложилите материал да застудее времето. Значи момци БЕСЕН СЪМ!!! Но също така и много благодарен на downsoft, че ме накара с поста си да проверя стоката. НА 5-ти ден само - ужас. Изсъхнали отвън до твърдо, но вътре по-дебелите сурови. Просто откачих. Всичко съм прибрал в хладилника в торби малко да се пооовлажни, надявайки се вътрешно суровите да пооомекнат отвън, а тези, които са пресъхнали да поомекнат. Ето до какво ще ни докарат промените в климата и "зимата" дето вече имаме - 20 градуса. Остава да видим до 5-10 години The Day After Tomorrow на живо. До всички мераклии - не залагайте стока в подобни температурни условия - похабява се. Сега остава да видим дали 3 кг пастърма от телешки сърца няма да отиде по дяволите... Добре че не заложих 10 кг суджуци в това "време"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 добре че си имам хладилна камера та да мога да си изсуша суджука и свинските рибици Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 В хладилника съхнат много добре такива материали, аз сега суша едни пресни суджуци от 1 седмица и са ми почти готови. RAPTOR пробвай да ги провесиш някак си в хладилника, или да са полегнали става, ама ежедневно ги обръщай и смятам работата ще се получи. А, ако работата тръгне на вмирисване не ги хвърляй, а ги пържи, слагай бурето в средата на хола и викай съмишленици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 за хладилника незнам но в камерата определено стават много добре , незнам дали не си вношавам но имам чувстрото че стават дори по сочни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 (edited) Солен паламуд Е верно,че съм на 15,ама трябва да се учим от по-малки Баща ми я яде с мастика и е много вкусна. Ако искате рецептата,кажете = ) Edited January 17, 2007 by t_tunchev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 ебаси майката тая усолена риба толкова години така и не се научих да я ям мама му стара , винаги ми е изглеждала много вкусна но като я опитам и не ми харесва чак ме е яд на мене си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 (edited) В хладилника съхнат много добре такива материали, аз сега суша едни пресни суджуци от 1 седмица и са ми почти готови. RAPTOR пробвай да ги провесиш някак си в хладилника, или да са полегнали става, ама ежедневно ги обръщай и смятам работата ще се получи. А, ако работата тръгне на вмирисване не ги хвърляй, а ги пържи, слагай бурето в средата на хола и викай съмишленици. Нищо не е тръгнало на вмирисване ами нееднородно изсъхване се наблюдава... Вкарал съм ги в хладилника ми, защото наблюдавам и лани и сега че в кутия примерно омекват и стават идеални. Аз съм с два компресора, малко по-особена машина, ако оставиш нещо открито съхне за нула време, но в торби примерно държи със седмици. Сега правя вятътрничав експеримент за "връщане", но дори и да не стане - няма какво да се хвърли - всичко ще се буфка. Злобил - не сме дорасли още да сушим риба , но някои които се продават са на много високо ниво. Няма кво да се учиш да я ядеш - тя не е за наяждане, тряя ти водка с нея. Преди време продаваха чудесен чироз в МЕТРО, но вече го няма... ЕДИТ: Казва се Осолена риба приятел Edited January 17, 2007 by R_a_p_t_o_R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.Kiril Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Солен паламудЕ верно,че съм на 15,ама трябва да се учим от по-малки Баща ми я яде с мастика и е много вкусна. Ако искате рецептата,кажете = ) t_tunchev я дай рецептата, пък да видим какво ще стане А относно хората с пъстармата от сърца я кажете какви пари са сърцата и кои са за предпочитане - телешки или свински(питам за вкуса)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.