RaptoR Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Начи първо не съм ги брал аз. Второ не са скубани. И трето - вземи се образовай малко, че се излагаш - скубано, рязано - все тая! Тия бабини деветини са чиста проба .... бабини деветини. И гледай да не го споменеш в гъбарската група, че ще те отпратят с фанфари специалистите (не берачи и скубачи, плюскачи и продавачи). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Доообре... П.п. А ти какво точно си разбрал от казваното в тази група? П.п.2 Ама много внимавай как ще се изплющиш! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djaba Posted November 2, 2021 Share Posted November 2, 2021 (edited) . Edited April 26, 2022 by djaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Русенското отдавна не е това, което беше! След втората вилица и вече натъртва от мазгоч и блудкавост. А едно време съм ги докарвал до 4 кутийки на похапване. Ама тая рецепта ще я пробвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 19 hours ago, gado said: А едно време съм ги докарвал до 4 кутийки на похапване. Ама тая рецепта ще я пробвам. В казармата поне бяха от резерва, та бяха още истински... А вчера нещата бяха уникални просто, приятелю. Не можах да направя оная смес, която ми каза, но обмазах с масло по време на запичането. Умирам си от кеф да стоя и да гледам машината как работи. Естествено, поне дотук, както винаги си прав за всичко. Вече съм в GOD MODE... Мислих си после докато опукваха пилетата какъв кеф щеше да е тавата да беше пълна с картофи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Нали ти казах за комбинираното готвене? Само че, ще ти трябват перфорирани гастронорми. Най-отгоре филетата, под тях пилетата, а най отдолу пак в перфорирана гастронорма, картофите. Даваш газ на пара, но с IQT във филето до 78 градуса. Предполагам вече се сещаш как сокчетата ще се стичат надолу и ще се смесват, докато достигнат картофите. Естествено, преди запечатването махаш картофите. Или пък минаваш на комбиниран режим с влажност около 60%. А за разни сосчета, замазки и маринати, само попитай. Бахти... Докато го писах това и се сетих за едни каренца от свински вайсбрат, запечатани на керамиката и допечени с обмазка от сладко от люти чушки. А ноазетите от вайсбратчетата се киснат само в Уорчестър, преди печенето... П.п. Утре ще се пали камадото, щото нещо се развълнувах. П.п.2 А магазинът за месо в Пловдив е един! Нали знаеш на къде те бутам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Кой е магазина ? Галине, ти па все средата на седмицата се сещаш да го пали тва Камадо и сам да си ядеш тия работи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 2 hours ago, gado said: Нали ти казах за комбинираното готвене? Само че, ще ти трябват перфорирани гастронорми. Най-отгоре филетата, под тях пилетата, а най отдолу пак в перфорирана гастронорма, картофите. Даваш газ на пара, но с IQT във филето до 78 градуса. Предполагам вече се сещаш как сокчетата ще се стичат надолу и ще се смесват, докато достигнат картофите. Естествено, преди запечатването махаш картофите. Или пък минаваш на комбиниран режим с влажност около 60%. А за разни сосчета, замазки и маринати, само попитай. Бахти... Докато го писах това и се сетих за едни каренца от свински вайсбрат, запечатани на керамиката и допечени с обмазка от сладко от люти чушки. А ноазетите от вайсбратчетата се киснат само в Уорчестър, преди печенето... П.п. Утре ще се пали камадото, щото нещо се развълнувах. П.п.2 А магазинът за месо в Пловдив е един! Нали знаеш на къде те бутам? Така, така. Много добре знам вече накъде Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 1 hour ago, RaptoR said: Така, така. Много добре знам вече накъде Посети ли ги вече тия хорица, а? Между другото, ако идеш там до обед. Транжорчето изпълнява и специални поръчки. Ти къде мислиш, че ми го вадят този свински вайсбрат? А по принцип на прасето този мускул е много малък и никой не си играе да го вади, та за това и никъде няма да го намериш. А инак, ако прасенцето е добро, като го резнеш това месце и вътре е като мрамор от финни жилчици мазнинка и е нежно като котешко коремче. 2 hours ago, kotora said: Кой е магазина ? Галине, ти па все средата на седмицата се сещаш да го пали тва Камадо и сам да си ядеш тия работи... Коле, нарочно не споменавам името на магазинчето, че тук отворковците пак ще наскачат как съм си пробутвал аверчетата. Та за това и нека си ядат съмнителните мръвки. Пък който умее да чува, знае. П.п. Аз аверчета, от които да скубя пари, нямам. Но пък винаги про боно съм споделял впечатленията си от обектите, с които си имам работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 Труд и творчество последните два дни... За начало паприковане на вече изкиснати в марина пилешки филета - стандартно 8 часа в солен разтвор - само и единствено купешките гарги пера, че не ги знам къде са били и става много бързо. Процедура по ежедневно масажиране на сериозната стока в контролирано осоляване. И заигравка с 4,6 кг прясна сланина, квичала до предишния ден. Разфасоване и залагане на три вида - класическа с праз на редове, най-тънката част на две парченца, поръсена с чесън на прах и само в морска сол и най дебелите брусове - заложени за контролирано осоляване, като впоследствие ще бъдат паприковани и обесени. На втория ден - вчера - последни масажи на сериозната стока (врат и гърди с розе, телешко с тригодишна крушова ракия) и след двуседмичното им отлежаване - паприковане и обесване на цялата компания. Снощи в късна доба: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Преди време бях обещал на учителя ми да пробвам едно негово изпълнение и тази година реших да изпълня обещанието си. Става въпрос за т. нар. странджанско бабе или пълнено свинско шкембе с месо. Снощи късно пристъпих към втората фаза от рецептата, а именно обесването за 10-на дни. Рецептата е спазена на 100% - врат - плешка - по-тлъсти гърди общо 2кг в съотношение 40-40-20 процента. Пълната рецепта е в блога Дзверски вкусно. След пресоване 10 дни с 10кг тежест се получи перфектна форма, която снощи бе овързана и закачена при останалата стока. Предстои заравяне в пепел от скарата и някъде юни ще го опитаме. Ако разбира се изтърпим дотогава... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Защо по дяволите изчезат така снимките, препратени от ФБ??? ==================================================== Новогодишно така: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Мноо модерен часовник имаш И недей бърка така до ножа да не стане греда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 26 minutes ago, kotora said: И недей бърка така до ножа да не стане греда. Ся, миличък, на мен да ми казваш къде да не бъркам и къде да не бъркам..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 3 hours ago, RaptoR said: Ся, миличък, на мен да ми казваш къде да не бъркам и къде да не бъркам..... Мисир, ако си трезвен, бива. Ама ако си на нещо твърдо, не мога да те мисля в тази ситуация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 4 minutes ago, Godfather said: Мисир, ако си трезвен, бива. Ама ако си на нещо твърдо, не мога да те мисля в тази ситуация. Добре, ще трябва да поясним както обикновено специално за мисирите на Форума. С лявата си ръка каквото и както и да правя от този край на машината, ако ще и на 5 промила да съм, не съществува начин да се порежа. Ама абсолютно никакъв начин. Виж дясната ми ръка, която движи мезето от другата страна - там има добри възможности - естествено ако си тотален некадърник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 Вече работим на истинско професионално ниво... С инсталирането на втория хладилник в асансьорното - с вентилация специално за сушене - комплектът за работа целогодишно е напълно завършен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 Колко пари за месо си дал, 100-тина лева ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 41 minutes ago, Dunc said: Колко пари за месо си дал, 100-тина лева ? 100 лева са вече новите 50... В този случай бяха по-малко от 100, само конското е по-скъпичко. Да не разправям, че само в Къртев на Четвъртък пазара има от време на време пресен конски шол... Иначе в Попов чозовицата е вече къмто 11 лева брусчето... Като си направих сметката - за същите пари като за три брусчета, ама точно същите пари напълних едно свинско шкембе с три килограма свинско + телешко + джолан и вече мина пресоване и се суши. Както и откъдето да го гледам, колкото и да загуби тегло при сушенето, пак ще е много повече от чозовицата, която вече е е единствения колбас, който купувам само и единствено заради децата. Всичко друго си го правя сам. Между другото като спомена 100-те лева - в Попов с една мъничка торбичка излезнах и точно толкова оставих - 109 дори... В бутиковата фурна отстрани детският хляб вече е 5 лева... Абе веселба... Че и по-весело ще става Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 Ако случайно сте пропуснали, Дзвера бил издал книга: https://www.facebook.com/booksartemis/posts/666551708092903 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 9, 2022 Share Posted March 9, 2022 1 hour ago, deus_pld said: Ако случайно сте пропуснали, Дзвера бил издал книга: https://www.facebook.com/booksartemis/posts/666551708092903 Аз знам съдържанието почти наизуст! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 16 hours ago, RaptoR said: Аз знам съдържанието почти наизуст! Е то тъй, и аз му ръчкам блога редовно, ама друго си е на хартия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 55 minutes ago, deus_pld said: Е то тъй, и аз му ръчкам блога редовно, ама друго си е на хартия. Между другото това е втора книжка и като гледам е много по-обхватна. Аз имам първата с личен атограф, когато беше избрал 50 души и ги раздаде безплатно. Мастъра е голЕм! Велик! Само не мога да му свикна как яде пастърма с бърбън... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 1 hour ago, RaptoR said: Само не мога да му свикна как яде пастърма с бърбън... Всъщност оригиналната и много стара шотландска "рецепта" е скоч с кървавица. Ама ти не ги разбираш тия работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 1 hour ago, RaptoR said: Между другото това е втора книжка и като гледам е много по-обхватна. Поръчах си, ще я видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts