netrootbg Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Тия мезета как ще вървят с едно специално вино което имам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Да ти кажа честно врата ме разглези и сега тия рибици горе ми идват вегАнски Обаче новото ми изобретение - това руло от осмянка е нещо фантастично... Това може да отнесе 5 кила вино без никакви грижи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaiconDogg Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Това второто какво е , и как се прави ? Изглежда доста приятно . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Те т'ва е рулото от осмянка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Утре да мина да си взема едно парче... Към 12ч. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 On 2/12/2019 at 4:54 AM, RaptoR said: ... Тва сам ли си го ядеш бе мисире, не те ли е срам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 5 hours ago, Godfather said: Тва сам ли си го ядеш бе мисире, не те ли е срам? Изобщо не ме срам даже... На семейното събиране миналата нощ повечето замина. Осмянката обра овациите. Телешкото ще го оставя още малко да узрее че само Радост е суровояд като мене и не й дреме... Междувременно снощи и миналата вечер компаниите сме изпили над 10 бутилки вино... Днес тихо на бира, полегнал и със специална саздърма от БРЕДАС от планината... Предсоти да се издирват рецепти как да приготвим месото от Black Angus... Но по-нататък, че тежко требе да се почива. Айляка се бичи!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Телешкото бонфиле в напълно узрял вид - уникално е просто... Невероятно... Това са последните парченца, които Радост изпука за секунди, а аз ще наложа още едно последно за сезона, но ще трябва да зрее в хладилника като гледам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Мисир! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 14 hours ago, Godfather said: Мисир! И мисир ще изсуша, споко! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Крайно време е.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Прясна гръцка скарида в масло и бяло вино с чесънче Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Твоите са много дребни, Мисире. Глей тук ей тва е скарида. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Ама ти ли ги прави тия, мисир чоглав? Щото в кръчмата и на мен ми ги носят такива... Само дето са леко фризирани, а тия мязат и пресни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 5 hours ago, RaptoR said: Ама ти ли ги прави тия, мисир чоглав? Е па съмняваш ли се бе Мисир такъв? Разбира се, че аз ги правих ей тук на това вълшебно място, а самите скариди ги взех все още подскачащи директно от лодката на един рибар от пристанището един километър вляво по брега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 4 minutes ago, Godfather said: Е па съмняваш ли се бе Мисир такъв? Разбира се, че аз ги правих ей тук на това вълшебно място, а самите скариди ги взех все още подскачащи директно от лодката на един рибар от пристанището един километър вляво по брега. Е така те либим, мисир! Тая вечер съм пак на кило миди аз Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Първа партида за сезона и за пръв път ползване на метода контролирано сухо осоляване. Две осмянки, две контрафилета и едно бонфиле. Трябва да се ходи за вино... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Изглеждат добре, даже много добре, само се чудя тази офсетна хартия с хранителното мастило за допълнително овкусяване ли си я използвал, мисире? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 2 hours ago, Godfather said: Изглеждат добре, даже много добре, само се чудя тази офсетна хартия с хранителното мастило за допълнително овкусяване ли си я използвал, мисире? Предвид че са върху дъската, МИСИР, минимален досег с нея са имали колкото за снимката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 (edited) 16 hours ago, RaptoR said: Предвид че са върху дъската, МИСИР, минимален досег с нея са имали колкото за снимката. Госсин Raptor, нитритна сол + захар ли ползувахте за осоляването, ползвахте ли пликове за вакумиране и т.н.? Edited November 23, 2019 by dvdrw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 On 11/23/2019 at 12:28 AM, dvdrw said: Госсин Raptor, нитритна сол + захар ли ползувахте за осоляването, ползвахте ли пликове за вакумиране и т.н.? Не съм вакуумирал, в най-обикновени пликове съм ги наложил и дотук нещата са просто перфектни. Нитритна сол тепърва проучвам как да добия и вече имам насоки, но ще мине малко време. Иначе меля морска. Ако имаш ФБ ела при нас, дето се вика, днес отпразнуваха 7000-ния. И един веган няма. ============================================== По-рано тая нощ бе обесена втора партида в обновеното сушилно. Пилешко филе за жената и сърце от млечно теле. Сърцата си бяха страхотна находка в МЕТРО. Препоръчвам с две ръце. Още при обработката си личи, че са крехки и с много по-малко мазнина и ципи от големите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 (edited) 10 hours ago, RaptoR said: Не съм вакуумирал, в най-обикновени пликове съм ги наложил и дотук нещата са просто перфектни. Нитритна сол тепърва проучвам как да добия и вече имам насоки, но ще мине малко време. Иначе меля морска. Ако имаш ФБ ела при нас, дето се вика, днес отпразнуваха 7000-ния. И един веган няма. ============================================== По-рано тая нощ бе обесена втора партида в обновеното сушилно. Пилешко филе за жената и сърце от млечно теле. Сърцата си бяха страхотна находка в МЕТРО. Препоръчвам с две ръце. Още при обработката си личи, че са крехки и с много по-малко мазнина и ципи от големите. Благодаря, страхотно изглеждат. Нитритна сол на първо четене в базар-а намерих - 3.50 килото. Но по рецептата, която гледах, на килограм месо се слагат 15 грама нитритна и 15 грама обикновена готварска сол + 2 гр. захар. ФБ нямам от почти година, че ботовете на Зуки решиха, че нарушавам някакви правила и ми го disable-наха Споделяй, когато имаш възможност. Мерси, хубава вечер. Edited November 24, 2019 by dvdrw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 Just now, dvdrw said: Благодаря, страхотно изглеждат. Нитритна сол на първо четене в базар-а намерих - 3.50 килото. Но по рецептата, която гледах, на килограм месо се слагат 15 грама нитритна и 15 грама обикновена готварска сол + 2 гр. захар. ФБ нямам от почти година, че ботовете на Зуки решиха, че нарушавам някакви правила и ми го disable-наха Споделяй, когато имаш възможност. Мерси, хубава вечер. Свързах се с човек тук в Пловдив, от който можем да взимаме и сол и подправки. Скоро ще се видя с него, ще ти дам координати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 (edited) Благодаря отново! При мен няма условия да си ги суша, та ги пердаша в хладилника в по-малки количества. Edited November 24, 2019 by dvdrw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.