gado Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Ъхъ, току замирисало на опушен мисирски задник, че даже може да мине и за нова рецепта. Е тва ще е яко.... Представяш ли си опушена мисирска трътка на скара.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Е тва ще е яко.... Представяш ли си опушена мисирска трътка на скара.... Това тутакси ми напомни за един епизод от Джери Сайнфелд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Браво, браво - из снимки си слагате. Много добре, има развитие в тоталната ви мисирщина... Аз ако не взема скоро да сготвя един мисир - ей така да си мисля за вас... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Браво, браво - из снимки си слагате. Много добре, има развитие в тоталната ви мисирщина... Аз ако не взема скоро да сготвя един мисир - ей така да си мисля за вас... Повлече те канибализмът или още по-зле, автофагията ли, бре!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Мисля даже да го оформя преди заготовката, но няма да се издавам сега - обещавам и на двама ви да прилича. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Те от мен една благинка. Този път успях да снимам преди да се изяде Кавармица а ла gado, въпреки, че има ред волни изпълнения в нея, ама все пак е спазено каноническото правило да е ястие на собствен сос. Свинска плешка, телешко шолче и свинско задно джоланче, гарнирани с кралски печурки, щедро поръсено със семена от резене (див копър) и микс от подправки, който обаче няма да ви шепна, щот един ден ще ставам милионерче от него. П.п. Джоланчето е от изключителна важност заради колагена, щот е изключително полезен за кожата (наред с винцето), освен, дет няма по-добро уплътняване на соса от него. Ай да ми е сладко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Мисир.... Дробчето се налага в кисело мляко за една вечер Пробвай и после ще приемам почитанията ти.... а що не в прясно мляко ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Втората рецепта за серийно производство. Това е финалната стъпка преди заключителните действия и консервация. Чакам дегустаторите в сряда да дадат отзиви. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 ЕКОНТ, Пловдив, офис Беласица, Виден ИВанов, телефона ми го знаеш! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Танасе не ни покани ей, сичкото сам ли го излапа ? Холестерола ми е на долната граница, има нужда от стимулиране. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 (edited) Танас е Педе..., така, де... Агент Пендъргаст! Edited April 13, 2018 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 Между другото, е яко провал. На люто го докарва, на вид - също, ма грам подправки и сол не се усещат... Ще се сменя рецептата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 Малко да покажа от новите продукции, които разбира се отдавна са изядени:1. Домашна свинска шунка - врат: 2. Първият ми домашен млян колбас - пилешко и свинско: 3. Домашна шунка пуешко филе: ======================================== И разбира се на Великден - ГОЛЯМОТО МЕЗЕ: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Това последното е ХРАНА, Мисире! Добре е да го осъзнаеш. А ако се и случи (осъзнаването), черното ти дробче ще ти служи добре малко по-дълго. П.п. Не, че нещо. Не си някой малък пикльо, ама от 'де после да диря такова мисирище, кат' тебе Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
306TDI Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Пичове , имам въпрос. В събота закачих рибиците да съхнат, но с това влажно време какво да правя? Да ги прибера ли в хладилника докато спре да вали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Според мен- да. В момента е възможно най-неподходящото време за сушене на открито. Налице са всички необходими фактори за мухлясване и развала: висока влажност, липса на вятър и относително висока дневна температура. Аз бих ги прибрал за няколко дни, подредени върху домакинска хартия на някоя от скарите на хладилника. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samo_minava Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 (edited) Здравейте, доста дискусия имаше по темата за телешка пастърма, някои бяха правили и свинска. Споделям и моя резултат, отбелязвам, че за около седмица нещата се случиха, и на вид, и на вкус се хареса много от всеки изпробвал. Много приятно занимание - а резултатът е страхотен: Edited December 1, 2018 by Samo_minava Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Туй на вратленце ми мяса....Арно-арно... И къде ти е бирата бре? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Вратленце е разбира се, мисир... Ква бира при наличие на толкова вино... Бирата почти съм я спрял... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Прати малко насам, мисир такъв! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Вино или вратле? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Вино или вратле? Е па темата е за мезета. Аз вино си имам чудесно. Ама нямам време и нерви за мезетата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Прати малко насам, мисир такъв! Като си дойдеш, професоре... Мисля да туря един малък хладилник в асансьорното, така щото да произвеждам целогодишно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.