gado Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Довечера ще го обсъдим това... След като естествено преди това обсъдим въпроса за величините при пишките. И дано даде Господ утре да не ми е един... фрактален... ден.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Давам, чадо, давам. Мен вече ме чакат със свиня за трепане, та скоро и аз ще мога да обадя някви мезелъци. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Време е да опитаме реколта 2014. Само да сипя и нещо за жабурене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Хм, оказа се, че съм бил много заблуден по отношение благоприятните възможности на местния климат за "отглеждане" на яки мезета. В новогодишната вечер опитах едно страхотно изсушено филе Елена, което един приятел си прави на терасата. Според него влажността изобщо не е висока, дори напротив, била оптималната в случая, а силните ветрове през зимата, които са характерни за региона още повече благоприятстват перфектното сушене на мезето. Смятам да взема една кофа свински бонфилета и да се пробвам. Терасата ми е недостъпна за всякакви еноти и други подобни гладни зверове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Аз съм доволен от новата къща, щото терасите са големи и защитени от гадове, като в същото време осигуряват почти перфектни условия за сушене на мръвье. Има вече малко мезелък(криво черво), ма той си седи на село. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Искаме сланина!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Ще поработя по въпроса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Ей ся тествах тазгодишните луканки....Малко в повече им е чубрицата и искат още малко съхнене, ма са медец. Особено с домашно розово... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Аз рядко дочаквам нещо да изсъхне, особено пък в ЧРъво, най си ги обичам "алангре", както казват на село Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ти като си такъв зарибен мръвкоокачвач, че имаш и къде - да ти накупя материали, да почерпя и да ми направиш и окачиш на твоето асансьорно малко мезета? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Нямаш никакви проблеми, естествено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 (edited) Трябва да кажеш какви мръвки правиш(разбрах за пилешките филенца ) и от какво имаш нужда - какви подправки, материали и почерпка Edited January 21, 2015 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Вземи си месото, ще дойдеш при мен, другото го имаме. Пилешки филенца, рибица, телешко контра филе - каквото решиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 (edited) Видене, и аз като теб ще правя брат. Днес поръчах два пакета рибица към 48-50кг половината ще е за познати и роднини, тази година наблягаме повече на филенцето, който е идвал и го е опитал, всеки вика хайде направи и на мен. Та вчера събрах заявките и се оказа че на 6 човека ще правя по една рибица и другите 6 за нас. Edited January 22, 2015 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 От къде може да се купи качествена рибица и пилешки филета за сушене? Чудя се за да се завъртя из тия Попов, Новомес, Ритон или ще предложите друго? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Аз купувам всичко от Ритон Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Има ли свободно място в сушилнята? Да взема малко матрял и да кажеш къде/кога да го нося Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Празна е даже, нямам време за нея, но другата седмица може да заредим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 Ок. Като си свободен и ти се занимава кажи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Рибиците са ми пристигнали, тази вечер ще мина да ги взема и утре ще се осоляват. Доста време остана сушилника празен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Ей ги на бати убавиците, готови осолени и оцедени, току що навързани. За тази година стига толкова, догодина живи и здрави, повече А тук се търкалят от щастие в подправките Този път реших да ги направя малко по-професионално, подредени и готови за придобиване на хубава форма (купешка) Тук преди да кача бутилките с ракия, се поразходих хубаво така, за да помогна на тубите с първоначалното наместване. И тука вече придобиват желаната форма. Е, хайде наздраве, да сме живи и здрави да ги ядем и пием. А догодина пак. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Младенски, големи братко, колко време ги 'киснеш'? В саламура ли ги слагаш или само с едра сол? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Само в едра сол, те си отпускат и става като саламура, аз ги държа така 18ч от вечерта до обяд , след това ги измивам от солта, и във вряща вода ги потапям за по 10сек. всяка те побеляват отгоре. след това като се отцедят ги овалвам в подправките и готово. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 (edited) Ето и как изглеждат вече окачени след пресоването. Този път и подправките са по различни (някой ако желае мога да му ги кажа). След една седмица ще ги пробваме да видим добри ли са, но щом малката като ги правихме и закачахме постоянно повтаряше ммммммм, как хубаво миришееее. Edited February 1, 2015 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Ясно, разбрах, следващите ще ги направя така (аз ги оставям за 2 дни в едра сол и не ги потапям в гореща вода) Благодаря. А подправките - интересни са ми, ако може да споделиш. Аз ползвам ронена чубрица, чер и червен пипер, чимен, малко чесън на прах. Общо взето са тези, защото част от семейството не обича много различни подправки на едно място. Благодаря още веднъж за инфото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.