Jump to content
BulForum.com

Малко помощ

giocco

Recommended Posts

Здравейте, моля за малко помощ ако някой знае и може да ми помогне ще му бъда много благодарен. Значи искам да направя исо на хард диска си не ме притеснява размерът му така че това не е проблем знаете ли програмка и начинът по който се прави?

pravo.gif

Здравейте, моля за малко помощ ако някой знае и може да ми помогне ще му бъда много благодарен. Значи искам да направя исо на хард диска си не ме притеснява размерът му така че това не е проблем знаете ли програмка и начинът по който се прави?

Май имаше някъде из форума подобна тема... ;)

Можеш да направиш ISO с почти всяка програма за запис на дискове. Ще ти дам пример с най-разпространената - NERO.

1. Стартираш Неро-то и избираш от първоначалното меню - Make UDF/ISO Disk

2. Като влезеш в програмата си прехвърляш файловете, които трябва да бъдат във въпросното ISO от дясната в лявата страна на 'Експлорера" на Неро.

3. Като си готов, натискаш бутона за запис (оня с пламъчето върху диска), оставяш го на DAO (Disk-at-once) и натискаш бутона "Burn"

4. Долу в полето "Save as type" променяш вида на файла от "NRG" на "ISO", натискаш "Save" и си готов.

Едит: Програмата, която ти е дал biolander върши прекрасна работа ако искаш да си правиш снимки на харда. Тъй като не си уточнил много точно за какво ще ползваш ISO-тата съм ти дал стъпките за създаване на стандартно ISO за всякакви случаи. :)

Само внимавай някоя от спецификациите на стандартното iso (без разширения) да не те издънят. Провери си дължината на имената на файловете, максималната дълбочина на директориите и т.н. Подробна информация има в гугъл.

Само внимавай някоя от спецификациите на стандартното iso (без разширения) да не те издънят. Провери си дължината на имената на файловете, максималната дълбочина на директориите и т.н. Подробна информация има в гугъл.

Можеш ли да ми дадеш линк към това което си намерил в гугъл че нещо или аз незнам какво точно търся или не мога да попадна на това което ти си намерил

мерси предварително

pravo.gif

Аз лично съм ги чел тук, в man страницата на инструмента за Линукс. Може да извлечеш има доста информация по-принцип за правенето на iso-та

Иначе мисля, че това е по-структурирано и ще ти свърши работа - wikipedia

Аз лично съм ги чел тук, в man страницата на инструмента за Линукс. Може да извлечеш има доста информация по-принцип за правенето на iso-та

Иначе мисля, че това е по-структурирано и ще ти свърши работа - wikipedia

Мерси много това е идеално още един път много много мерси

pravo.gif

Ако искаш пробвай и с WinISO.Върши чудесна работа и има лек и удобен интерфейс :)

Аз точно с него пробвах само че то не прави реален имидж файл на хард диска който после да мога да заредя с даймон тулс

pravo.gif

Добре де, защо държиш да е с deamon tools? Има си къде къде по-хубави програмки направени точно за имиджи на харддискове (Norton Ghost например).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...