Mepk Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 посъветвайте ме за сервиз където ще ми я оправят евтино и качествено ? Значи фурната работи 20сек и започна да бражди и вътре тлееше пламъче някакви идеи какво е станало и колко ще ми струва ремонта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Ако е отишъл магнитрона те съветвам по-добре да си вземеш нова (а и твоята по снимките съдя, че не е от скъпите модели). Преди време на старата ми микровълнова изгоря въпросният магнитрон и предпочетох да я хвърля, понеже цените на евтините (в магазините) паднаха под 100 лв. Иначе отделно си има и се заменят магнитрони, но не съм много наясно какво ще ти вземат за частта и работата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted January 30, 2006 Author Share Posted January 30, 2006 sega probvah da q pusna i vatre stavaha foyerverki tva zna4i li 4e vaprosnia magnitron raboti i problema e drugade ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Щом до фойерверки се е стигнало според мен е свършена тази фурна.По-добре си купи нова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasty Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 като отвориш вратичката погледни в дясно на стената има една или 2 "плочки" слюда, твоите 100% са изгорелипробвай първо да смениш слюдата, но не експериментирай с включване повече, че наистина ще хвърлиш печката, а магнитрони втора ръка са около 20-25лв, нови ~x2 PS. сега ми зареди снимките.. измъкни слюдата и погледни шапката на магнитрона дали е здрава.. представлява нещо медно ... като капачка на бутилка... ако е задрава си купуваш нова слюда, изчистваш нагорялото със шкурка и после с оцет, пръскаш със спрей , слагаш нова слюда и работиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 и аз да питам нещо за микровълнова печка. вчера докато топлих едно ядене ми се спука поставката, която е стъклена. бащата разправя, че стъклото е "остаряло" ( ) и т'ва е нормална последица. аз обаче нещо не мога да си го обясня ... ся ми е интересно дали от обикновен джамджия може да се набави т'ва стъкло или трябва да се занесе в сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 @samkijot, ами то обикновено е с профил, който се захваща отдолу докато се върти и трудно ще ти изработят точно такава профилна кръгла подложка...по-добре да потърсиш резервно оригинално... А що се отнася до остаряването на стъклото....вече отдавна не слагам дуралексови съдове в микровълнова, защото преди време на няколко пъти аз или жена ми имахме леки шокиращи преживявания... Тя затопляше чай направо в дуралексовите чаши и понякой път дори и вряха във фурната...доста време нямаше никакви проблеми, но веднъж при вадене на чашата от фурната, след като я занесе в хола, чашата гръмна (буквално) в ръката й и се пръсна из цялата стая на стотици малки парченца (после ги събирахме 3 дена). Друг път...аз като си затоплях храна в дуралексова чиния...по същия начин - вадя чинията, отивам до масата и току да я сложа на нея и... ...в ръката ми не остава нищо, яденето е на покривката, а чинията е на стотици парченца във всички ъгли на кухнята.... От тогава дуралекс не слагам в микровълновата... А между другото тъкмо е станала приказка....да питам и аз нещо... Преди месец си взех нова микровълнова "Самсунг"...доста е мощна...многопоточни вълни, ала-бала....да ама миналата седмица й изгоря крушката за осветление. Въпреки, че е гаранционна...тъй като микровълновата се ползва ежедневно, а подозирам че като я занеса в сервиз ще кажат "- Оставете я - ние ще ви се обадим...", което е пълна глупост за една крушка, която се сменя точно за 1 минута, предпочетох да я отворя и да я сменя сам. Да ама вътре крушката не е на стандартен цокъл, а е запоена на пластмасова фасонка, от която излизат само 2 клеми, вероятно за да няма интерференция с микровълните. Трябва ли все пак да мъкна фурната до сервиз, за да ми търсят оригинален резервен цокъл с крушка или да рискувам да сложа обикновена крушка в нормален цокъл...само че не рискувам ли с метала от цокъла на крушката и фасонката (въпреки, че не са разположени във вътрешността на самата фурна) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 @samkijot, ами то обикновено е с профил, който се захваща отдолу докато се върти и трудно ще ти изработят точно такава профилна кръгла подложка...по-добре да потърсиш резервно оригинално... не е въртяща се стъклена поставка, а нещо като под, който отделя съда (т.е. нещата които слагам вътре за топлене) от ламарината ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 посъветвайте ме за сервиз където ще ми я оправят евтино и качествено ? Обади се, ще ти я ремонтирам евтино и качествено с гаранция! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 оказа се, че микровълновата е на 17 години ... и затова ще се купува нова. та в тоя ред на мисли да попитам към каква ще препоръчате, какво да се гледа като спецификации и т.нат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Също толкова елементарна като тази - с две врътки. Всичко останало затруднява използването и или дублира възможностите на останалите домакински уреди. Избери си я по външен вид и размери. Вътре са еднакви Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Ако ще я изхвърляте тази - взимам я за части. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 оказа се, че микровълновата е на 17 години ... и затова ще се купува нова. та в тоя ред на мисли да попитам към каква ще препоръчате, какво да се гледа като спецификации и т.нат. Какво да е от марките Electrolux или Panasonic ... Аз мойта си я избирах според "дупката" в която исках да я навра... иначе има с какви ли не екстри ама като я ползваме само за претопляне на нещо дребно (като примерно моето кафе) за какво ми е с грил и прочее щуротии - имам си нормална фурна за това пък жена ми не е изразила желание да готви на микровълновата по по-особен начин ... настрана че от майка ми имам кофти мнение за всичко готвено на микровълни... пък пържоли няма как да изпечеш на микровълни... друго си е скара на дървени въглища.... оххххх Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Какво да е от марките Electrolux или Panasonic ... а защо една от тези 2 марки? особено панасоник за бяла техника на мен ми звучи ... доста странно. btw микровълновата тук е candy, ама нещо не я откривам тая марка да се е широко застъпена във веригите за бяла и черна техника ... а бе, AEG и Electrolux да не са се обединили? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Нашата е "самсунг" с две врътки (най-обикновенна) и за какво ми е друга ? Кеф ти кафенце , кеф ти да си згрееш манджата на баба или пък кроасаните от магазина ги обичам топли с кафето ! То от това какво повече да се иска ... точно нашата не знам колко струва ама тея модели са много евтини . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 А що се отнася до остаряването на стъклото....вече отдавна не слагам дуралексови съдове в микровълнова, защото преди време на няколко пъти аз или жена ми имахме леки шокиращи преживявания... А между другото тъкмо е станала приказка....да питам и аз нещо... Трябва ли все пак да мъкна фурната до сервиз, за да ми търсят оригинален резервен цокъл с крушка или да рискувам да сложа обикновена крушка в нормален цокъл...само че не рискувам ли с метала от цокъла на крушката и фасонката (въпреки, че не са разположени във вътрешността на самата фурна) Ако между камерата на фурната и крушката имаш екран или екранирано стъло и стига да си намериш подходяща метална фасонка,слагай я !!Но ако нямаш екран тогава пластмасата е задължителна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 а защо една от тези 2 марки? особено панасоник за бяла техника на мен ми звучи ... доста странно. btw микровълновата тук е candy, ама нещо не я откривам тая марка да се е широко застъпена във веригите за бяла и черна техника ... Ами с панасоник съм от сума години не е правило никакви проблеми. Сега в новата къща пак панасоник си взехме и новата също си бачка перфектно. А електролукс каквото и да съм взе е направо пък бетон! а бе, AEG и Electrolux да не са се обединили? Май имаше нещо такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beku Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Електролукс, Зануси, АЕГ и още нещо, което съм забравил, са част от групата Електролукс-АЕГ, която пък е част от Дженерал Електрик! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Това че са част от G.E. сигурен ли си? Че каквото G.E. да съм виждал е под всякаква критика особено телефоните им са с качество като на повечето стоки от руския пазар... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beku Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Нещо съм се объркал, не са част от ГЕ, но това което се продава в България под марката ГЕ съвсем не е лицето на компанията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Нещо съм се объркал, не са част от ГЕ, но това което се продава в България под марката ГЕ съвсем не е лицето на компанията! Ха, та телефоните с лого на ГЕ се правят някъде тук(по-миналата година един познат ми донесе от цеха им няколко модела, та да си избера). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.