Jump to content
BulForum.com

Съвет за конфигурация

Recommended Posts

В момента имам:

MB Gigabyte 7VRX

CPU Pallomino XP 1800+

512 DDR 400 A-Data

200 GB HD Western Digital

Събрах някой лев и сега мога да си закупя следното:

Asus A8N-SLI, NFORCE4 SLI, S939, DDR400/Dual/, PCI-Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, 1394 - за 125 $

K8 AMD64 3000+ Socket 939 BOX за 164 $

GF 6600GT, 128MB 128bit PCI Express, TV Out за 140 $

Въпросите ми са:

1.Как са тези компоненти за цените си?

2.Каква е разликата между посочения процесор и K8 Opteron144, 1800Mhz Socket 939, който струва 144 $ :confused

3.Има ли смисъл да дам 161 $ за GF 6800XT, 128MB 256bit PCI Express, TV Out, вместо посочената карта и доколко си струва? Компютъра се използва често за игри. Ще мога ли да играя нещо като DOOM III на 1024х768 с ефекти, без да ми лагва?

4.Какво означава "1394" на характеристиките на дъното?

P.S. Цените са взети от сайта на Жар, тъй като имам възможност да закупя всичко на посочените там цени.

За да изпреваря въпросите ви, тъй като имах няколко ЛС по този повод, да кажа, че старите компоненти няма да продавам, тъй като имам един хард и кутия и монитор, и ще си сглобя още един компютър, който брат ми ще вземе в София...

Мисля, че за момента никъде вече не се намират опертони 144 и 146, но въпреки това раликата им с а64 3000+ е, че имат 1мб L2 кеш и се клокват доста добре. Отностно видео картата аз съм с 6600ge на Галакси клокната, която е почти 1:1 с 6600gt, клокната на 540/1200 в Доом3 прави над 70 кадъра в секунда(на максимум детайли), но не си спомням точно колко ще те излъжа. Лаг няма никакъв ;)

Аз бих ти препоръчал друго дъно.От такова няма смисъл.Старо е като модел а тва сли не се знае ще можеш ли в близката година да го направиш...а ако можеш тогава вече дъното ще е за кофата.Препоръчвач ти да земеш или Асус А8Н5Х .За процесор-оптито е класи над А64 и ако можеш да намериш ще си голям късметлия..аз мисля че един приятел може да си даде неговото..ще го питам и щи кажа.А за видеото...земай ХТ .256битовата шина е много по-добра от ГТ-то с неговите 128бита.От спестените за дъно пари ~30 долара може да вземеш 6800GS която е трепач просто но нямам идея за цената и в момента...мисля че беше около 200 долара.Това е от мен.Ако имаш въпроси....на ПМ

От разликата в дъната ще спестя точно 33$. Това дъно обаче, поддържа ли Дуал ДДР?

Иначе GF GF6800XT, 256MB Asus EN6800XT/HTD PCI Express TV Out е 202$ Такава GS не мога да видя... Разликата в цената не е малка... Все пак не мога да си позволя да взема от всичко най-скъпо :(

Оптерон-а пък, уж го имат в наличност :confused Това 1800 Мхц реални ли са? Нещо не схващам пак защо е толкова скъп в сравнение с този, към който съм се насочил сега...

И никой не казва какви са тези цифри за дъното :confused

ASUS A8N-E, като си земеш и едно пасивно залманче за чипсета от джар и вклучиш Q-fan на 800rpm и компютъра става нинджа.

за видеото горе са писали достатъчно, а и в нета бъка от ревю-та (аз съм с гига 6600 и съм си направо доволен за $105-те които съм дал), чувам че galaxy 6600ge се представяла много добре за парите си.

процесора - 3000+, 3200+ [или 3700+ (san diego) ако ти се дават толкова пари, но според мен си струва]. оптерон ако намериш няма да сбъркаш.

Videoto 6600GT e nai-niskoto za ako narichash sebe si "gamer". 6800GS ili x800GTO2(tova s podmqna na biosa si baca kato x850 XT) sa optimalnite kato cena ka4estvo. Govorqt i za dalaverski 7800 GT ama te sa po 300 i otgore gushtera i ve4e sa v drug cenovi diapazon.

Duno... ami tova deto si go haresal si struva ako smqtash v badeshte da si kupuvash 2ra videokarta, ina4e e bezmisleno da davash 30+$ za neshto, koeto nqma da polzvash.

DFI predlagat nai-dobroto i nai-skupoto. Epox sas svoq model 9npaj+ ne otstupvat mnogo... Asus - A8N-E /NF4 ULTRA/939. Ima i drugi vazmojnosti, koito sa ti izbroili - taka 4e vsi4ko zavisi ot teb.

CPU - A64 3000+ / 3200+ sa hita ot baq vreme kato cena-proizvoditelnost. Ina4e za opteronite ako mojesh da se vredish (da si namerish broika i imash kintite) e nai-dobre.

I ne znam dali si se zamislql nad tova, no za novite igri se iska minimum 1GB ram, kato na visoki rezolucii nqkoi igri se i zaduhvat s 1GB...taka 4e pravi mu sam smetka (ako ve4e ne si).

Edit: 6600ge na galaxy si e 6600GT s malki promeni v biosa i mai leko po-bavna pamet(ne sam im gledal poslednata partida i ne moga da govorq sas sigurnost). 6600 e dobra karta, no ne e gamerska...v smisal na 1200x1024 (noviq standart za rezoluciq) kartata napravo se zaduhva s fear.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...