Jump to content
BulForum.com

Самоделен алкохол


cheese

Recommended Posts

Току.що попаднах на извънредно богат сайт с рецепти за всевъзможни домашни питиета. Ей го - http://eda-server.ru/vino/

В тоя контекст, и в контекста, че аз самият съм фен на домашно приготвените неща, отварям тая тема.

Та - има ли освен мен любители на домашното пиене в тая форум? Обадете се :D Да обменим опит в приготвянето на мистични отвари и в церенето на главоболието , дето идва на следващия ден!

Link to comment
Share on other sites

Приятелю как да ти обясня че съм се удавил в подобни отвари хехехехехех

 

Иначе мнението ми е, че това което се пие си иска дестилацийката

 

И не бива да се обърква с каквито и да било шербети, ако разбира се искаш на другия ден да не търсиш в кой ръб да се удариш, че да ти мине

Link to comment
Share on other sites

Super! Ex ako se istrovat vsichko alkoxolitsi...mislis ,che shte jiveem v po krasiv i spokoen sviat!? :woot

Да, така ще има достатъчно алкохол за нас ;)

Link to comment
Share on other sites

ta zna4i na dqdo mi na sestrata muja edno vreme kato e jiveel v komi (mai e rabotel ne6to tam) i ne e mojelo mai da se prodava alkoxol da si e pravil doma6na bira i skoro kato im bqh v kri4im na gosti opitah i da vi kaja dosta dobra e :D

Link to comment
Share on other sites

Аз мога да правя Ракия и Винце и това ми стига.Някой хора от форума са ги дегостирали и незнам дали им хареса ама се понамотаха :devil Един път направих и домашно производсто водка ама малко трудно намирам 1 килограм мая за ферментацията.Иначе стана сполучлива ;)

Link to comment
Share on other sites

...малко трудно намирам 1 килограм мая за ферментацията.Иначе стана сполучлива ;)

 

Saccharomyces cerevisiae ли има в тая мая?

Link to comment
Share on other sites

Много обичам смокинова ракийка от Пещера, но не от завода, а домашно приготвена. Около 50 градуса, много мека и ароматна, припарва чак като преглътнеш, истинско лекарство!

Не обичам анасона в ракиите. В казармата все такава донасяха и сигурно затова я намразих.

Обичам и водка, но напоследък спрях да си купувам, защото нещо много народ измря от водка менте. Пробвах веднъж домашна водка от ръж, май беше, но не ми хареса. Нещо не беше издокарана.

Link to comment
Share on other sites

noxious , аз си правя абсент. Става доста добре, смятам :)

Но сега се запалих по тия самоделни бири, описани в руското сайтче.

Само да си набавя необходимите продукти и ще пробвам да направя, пък после ще обадя какъв е бил резултатът . :D

Link to comment
Share on other sites

Saccharomyces cerevisiae ли има в тая мая?

 

Би ли превел на български кво имаш предвид?

 

А иначе да не е за учудване на 50 литра вода се слага 1 кг мая(за хляб) беше или на 100 литра не съм сигурен точно какво беше.Друго беше пивоварен ечемик и непомня какво.После след като ферментира се вари като ракия и това е ;)

Link to comment
Share on other sites

Аз измислих най-доброто решение!

 

Cheese забърква отварите - ние после ги пиеме хахахах

 

Браво бе, намерихте му лесното пак !!!!! :D

 

Кажете все пак, правил ли си е някой някаква домашна напитка, стига сме се размечтавали :D

Link to comment
Share on other sites

Браво бе, намерихте му лесното пак !!!!! :D

 

Кажете все пак, правил ли си е някой някаква домашна напитка, стига сме се размечтавали :D

 

ракия и вино

Link to comment
Share on other sites

Не четеш внимателно ! Аз си правя, но не продавам, защото е незаконно.

Ако искаш да си купиш от магазина - моля, само трябва да се

бръкнеш към 50 кинта за бутилка :D

 

The UFO , каква ракия си правил ? Кажи рецептата, ако не е семейна тайна :D

Link to comment
Share on other sites

The UFO , каква ракия си правил ? Кажи рецептата, ако не е семейна тайна :D

 

Гроздова ракия съм правил. Рецептата е тъпчеш повече джибрите, захар на 10 кила джибри 5 кила, по-малко анасон за аромат, 3-4 преварки в ракиджийницата, после гледай да не ти потъне спиртомера :) (захарта я слагаш - повече захар - ракия за разтривки, по-малко от 5 кила - одеколон B) )

 

edit: в пластмасов бидон не ти препоръчвам, най-добре в букова каца :) (преди да сипеш джибрите, слагаш 2-3 дена вода до горе, за да опнеш обръчите )

 

PS: след като стане ракията, хакваш 3-4 бирички за да опнеш обръчите на твоята каца, и тогава опитваш ракията :D

Link to comment
Share on other sites

Това количество захар-сериозно ли?Да не си искал да кажеш на 100 кила,щото така се получава на 100 кила джибри 50 кила захар,което е :blink:

 

Ааааа,ясно,

Link to comment
Share on other sites

Това количество захар-сериозно ли?Да не си искал да кажеш на 100 кила,щото така се получава на 100 кила джибри 50 кила захар,което е :blink:

 

Според зависи сладкостта на гроздето :) ако е много сладко по-малко естествено. Зависи какви 100 кила, аз говоря за мешено плод+вода. Иначе на 4 литра (вода) по 1 кило захар го дозирам. Средно около 25 кила на 100литра.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...