The^Undertaker Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 От няколко дена ме мъчи как да си оптимизирам щайгата на хардуерно ниво, в смисъл с малко пари без клок да изкарам максимума който предлагат компонентите. машината е : Athlon Xp 2000+ /Thorton 128/256k 266FSB/ ECS Kt-600-A - http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...nuID=24&LanID=0 2x256 DDr 400 barakuda 60Gb 7200/2mb Radeon 9550 128/128 Чудя се дали ако дам някой лев за процесор на същия сокет на по голяма FSB/Бъртан, Семтрон/ мога да очаквам подбрение в работата на машината , ако да с колко ?! За същите пари няма ли да дойде по-ефтино да смена и дъното на 754 и "64" битов Семптрон и колко ще се дигне проиводителността ?! приемам и други идеи над дилемата ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Един съвет от мен - ако можеш да си позволиш доплащането си вземи Asus K8N/около 70$/ и един 64b Sempron2800+/около 80$/ Разликата трябва да легне към 50-60 долара не повече - резултата няма да го коментирам - ти сам ще го видиш. Само ще ти кажа, че този процесор е доста по-добър от Barton, въпреки че модела е с 256кеш и е псевдо 64битов /щото освен броя на крачката си има и други нещица /. Дънната платка е съвместима с твоя хард и видеокарта и за мен е най-добрата в твоя случай. Освен това поддържа и Сата ако решиш да си вземаш по-бърз хард по-нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 За Бартън съм съгласен ама за Семпрон не. Например Бартън 2500+ работи на 1800 МхЗ с 512 кеш и е на 333 МхЗ Шина (2х166) Става и за клок. Мноо ама мноо бърз процесор. ОБАЧЕ ГРЕЕ Баси и печката е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Според мен можеш да направиш много по добре решение от горе посоченото и то на по ниска цена. ASUS в момента лежат доста на старите си лаври и цените не са им адекватни на качеството. Моето мнение по въпроса е да си вземеш един ASRock s nForce4 чип s.754 комбиниран със 64битов Sempron, на около 2800+ ~ 3200+, което ще ти гарантира над 60% по бърза машина. Наскоро правих такава щайга и впечетленията са ми повече от задоволителни. Другото което е ASUS дават около 15% проблеми с дъната им, докато ASRock процента им е свален до около 3~4% . Естесвено има уловка и тя е, че ASRock не са клокерски дъна и са доста орязани на тема допълнителни настройки, но все пак за тези пари с чип nForce4 си заслужава. Цената на дъното е около 58$, незнам точно колко защото дъното, което го сглобих аз беше с вградена видео карта, но невярвам ти да искаш вградена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Athlon Xp 2000+ /Thorton 128/256k 266FSB/ Тея процесори небяха ли Barton с орязан кеш.Или иначе казано май можеха да се отключват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted January 26, 2006 Author Share Posted January 26, 2006 със сигурност не ми трябва нещо за клок просто и аз умувам каква производителност ще се получи за тия пари .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Не знам за какво ползваш компютъра си, но по лични наблюдения харддискът и РАМът оказват най-голямо влияние на това "колко е бърз компютъра"...просто се усеща, за разлика от хилядите синтетични тестове. Ако става дума за игри, там едва ли ще се отървеш "тънко" и ще трябва да смениш доста работи. Моят съвет е вземи хард с 8МБ кеш и може би малко рам отгоре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Ако няма да клокваш Семпрон 64 2800+ не е кой знае колко по-бърз.Все пак АХП рейтинга е направен да е срещу П4,а семпрон с/у Селерон.За мен най-добрия вариант ако ще играеш игри ще е ново видео. Какво против клока имаш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted January 26, 2006 Author Share Posted January 26, 2006 @Backbone Нищо против клока едно време и аз съм клоквал, сега просто не ми се занимава и немога да си позволя машината да не работи няколко дена :0 Целта от цялата работа е със сравнително малко средства да изкопча максимума от машината без клок , тя сега ми върши идеална работа /игри, програми и тнт/ и сега. да знам че това е максимума и да не ме гложди поне 1 година :0 ... Но като се замисля то си е краста и почнеш ли веднъж отърването е трудно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 @Backbone Нищо против клока едно време и аз съм клоквал, сега просто не ми се занимава и немога да си позволя машината да не работи няколко дена :0Целта от цялата работа е със сравнително малко средства да изкопча максимума от машината без клок , тя сега ми върши идеална работа /игри, програми и тнт/ и сега. да знам че това е максимума и да не ме гложди поне 1 година :0 ... Но като се замисля то си е краста и почнеш ли веднъж отърването е трудно Ем защо да не работи няколко дена да не гониш максимален клок.Клокваш леко колкото да има взимаш едно видео и си екстра.Едно 6600ГЕ за Агп ще ти е перфекно.Аз машина на дифоулт никога не съм държал и винаги съм си имал машина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Ще е добре да споделиш за какво ще я ползваш машинката . Ако ще е за игрички най-добре ще е да погледнеш за ново видео. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.