Jump to content
BulForum.com

Максимално използване

Recommended Posts

От няколко дена ме мъчи как да си оптимизирам щайгата на хардуерно ниво, в смисъл с малко пари без клок да изкарам максимума който предлагат компонентите. машината е :

Athlon Xp 2000+ /Thorton 128/256k 266FSB/

ECS Kt-600-A - http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...nuID=24&LanID=0

2x256 DDr 400

barakuda 60Gb 7200/2mb

Radeon 9550 128/128

Чудя се дали ако дам някой лев за процесор на същия сокет на по голяма FSB/Бъртан, Семтрон/ мога да очаквам подбрение в работата на машината , ако да с колко ?! За същите пари няма ли да дойде по-ефтино да смена и дъното на 754 и "64" битов Семптрон и колко ще се дигне проиводителността ?!

приемам и други идеи над дилемата !

Един съвет от мен - ако можеш да си позволиш доплащането си вземи Asus K8N/около 70$/ и един 64b Sempron2800+/около 80$/ Разликата трябва да легне към 50-60 долара не повече - резултата няма да го коментирам - ти сам ще го видиш. Само ще ти кажа, че този процесор е доста по-добър от Barton, въпреки че модела е с 256кеш и е псевдо 64битов :) /щото освен броя на крачката си има и други нещица ;) /. Дънната платка е съвместима с твоя хард и видеокарта и за мен е най-добрата в твоя случай. Освен това поддържа и Сата ако решиш да си вземаш по-бърз хард по-нататък.

За Бартън съм съгласен ама за Семпрон не. Например Бартън 2500+ работи на 1800 МхЗ с 512 кеш и е на 333 МхЗ Шина (2х166) Става и за клок. Мноо ама мноо бърз процесор. ОБАЧЕ ГРЕЕ Баси и печката е.

Според мен можеш да направиш много по добре решение от горе посоченото и то на по ниска цена. ASUS в момента лежат доста на старите си лаври и цените не са им адекватни на качеството. Моето мнение по въпроса е да си вземеш един ASRock s nForce4 чип s.754 комбиниран със 64битов Sempron, на около 2800+ ~ 3200+, което ще ти гарантира над 60% по бърза машина. Наскоро правих такава щайга и впечетленията са ми повече от задоволителни. Другото което е ASUS дават около 15% проблеми с дъната им, докато ASRock процента им е свален до около 3~4% . Естесвено има уловка и тя е, че ASRock не са клокерски дъна и са доста орязани на тема допълнителни настройки, но все пак за тези пари с чип nForce4 си заслужава. Цената на дъното е около 58$, незнам точно колко защото дъното, което го сглобих аз беше с вградена видео карта, но невярвам ти да искаш вградена.

Athlon Xp 2000+ /Thorton 128/256k 266FSB/

Тея процесори небяха ли Barton с орязан кеш.Или иначе казано май можеха да се отключват.

Не знам за какво ползваш компютъра си, но по лични наблюдения харддискът и РАМът оказват най-голямо влияние на това "колко е бърз компютъра"...просто се усеща, за разлика от хилядите синтетични тестове. Ако става дума за игри, там едва ли ще се отървеш "тънко" и ще трябва да смениш доста работи. Моят съвет е вземи хард с 8МБ кеш и може би малко рам отгоре.

Ако няма да клокваш Семпрон 64 2800+ не е кой знае колко по-бърз.Все пак АХП рейтинга е направен да е срещу П4,а семпрон с/у Селерон.За мен най-добрия вариант ако ще играеш игри ще е ново видео.

Какво против клока имаш ?

@Backbone Нищо против клока едно време и аз съм клоквал, сега просто не ми се занимава и немога да си позволя машината да не работи няколко дена :0

Целта от цялата работа е със сравнително малко средства да изкопча максимума от машината без клок :) , тя сега ми върши идеална работа /игри, програми и тнт/ и сега. да знам че това е максимума и да не ме гложди поне 1 година :0 ... Но като се замисля то си е краста и почнеш ли веднъж отърването е трудно

@Backbone Нищо против клока едно време и аз съм клоквал, сега просто не ми се занимава и немога да си позволя машината да не работи няколко дена :0

Целта от цялата работа е със сравнително малко средства да изкопча максимума от машината без клок :) , тя сега ми върши идеална работа /игри, програми и тнт/ и сега. да знам че това е максимума и да не ме гложди поне 1 година :0 ... Но като се замисля то си е краста и почнеш ли веднъж отърването е трудно

Ем защо да не работи няколко дена да не гониш максимален клок.Клокваш леко колкото да има взимаш едно видео и си екстра.Едно 6600ГЕ за Агп ще ти е перфекно.Аз машина на дифоулт никога не съм държал и винаги съм си имал машина.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...