ShitHappen Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Какво представлява НВД ? (Ниско Въглехидратна Диета ) . За всеки идва време (около пролетта ) за изчистване от насъбраната водичка , мазнинки и изобщо излишни килограми след дългата зима . С тази диета ще имате възможност да изгубите всичко ненужно като съхраните така ценната мускулна маса .Диетата основно се състой в това да ограничите максимално приема на вългехидрати като за сметка на това приемате изключително голямо количество белтъчини както и качествени мазнини . Предлагам тук да обсъждаме бивши НВД-та както и планове за настоящи и бъдещи такива . Да споделяме грешките си за да не бъдат повтаряни от други и т.н. Дано всеки намери отговор на въпросите си относно диетата в тази тема П.П. Моля в темата да не се отплесваме с наставления от типа - "взимаш си Кленбче и си готов" и т.н. Забелязващите се напоследък блудкави сапунени сериалчета тип "Ще ми правиш ли компанийка докато тренирам ? " са нежелателни . Нека караме само по темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Никой ли не спазва този режим Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Никой ли не спазва този режим Аз съм го правил веднъж що??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Никой ли не спазва този режим и аз съм го правил бих добавил, че сега е доста подходящо да се започне подобно нещо, 1-во заради сезона, и 2-ро защото пилешките мръвки са по 2-3лв килото даже съм го замислил може би събота или неделя да ида до борсата зема 10-15кила Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 nqkoi ste dade li primerno nvd za 4owek okolo 100kg,i da obqsni kak se smatq po kolko kalorii sa nujni za den Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Ами... Мисля през следващите два месеца да се движа по един леко модифициран вариант на НВД, разработен от мой познат, химик, който свали 20 кг за три месеца . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 abe tva 4udo dietite sa mi 4ujdi na mene neznam 6to ... hapvam si kvoto mi se qde i tva e ina4e edin priqtel predi vreme be6e pravil NVD i postigna dobri rezultati v kombinaciq na dietata s l carnitin Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 nqkoi ste dade li primerno nvd za 4owek okolo 100kg,i da obqsni kak se smatq po kolko kalorii sa nujni za den Ами най-добре ти сам си го изготви по принципите на НВд,ето накратко,ако не си се ровил в нета: Позволени: 1. Всички видове месо, риба, субпродукти (дроб и дробчета разбира се), бекон, без колбаси (може само сухи и много чисти филета, като пуешко, пилешко, свинско). Ако използвате мляно месо, смилайте го на място в магазина, за да знете какво съдържа. При приготвяне на месо избягвайте пърженето. Задушавайте месото със сметана, зехтин, масло, вино, подправки, като избягвате готовите подправки и тези с много сол (като Вегета и подобните на нея). 2. Всички млечни (мляко, сирена), без топените и вносни неща (гледайте опаковките за съставките, често имат маргарин или други хидрогинезирани мазнини)...Хубави варианти са: изкиснато краве или овче бяло сирене, фета, катък, моцарела, кашкавал, чедар и гауда. 3. Яйца, приготвени по всякакъв начин. 3. Мазнини : масло, зехтин и сметана. Органичете или напълно изключете олиото, маргарина и други мазнини от недоказан произход. Придържайте се към студено пресовани и качествени растителни масла, ако ги употребявате. Като добавка към храната може да включите ленено олио. 4. Зеленчуци: всички, за които се сетите, особено зелените на цвят като броколи и спанак; карфиол, зеле, краставици, домати, тиквички, гъби....Избягвайте картофи и други корени с много нишесте. Употребявайте варива (боб, леща)в умерени количества, като винаги предварително ги накисвате поне за 1 нощ преди да ги сготвите. не употребявайте соя и производните и продукти. 5. Плодове: максимум до 2 по възможност по-кисели плода (грейпфрути и лимони всеки ден). Във времето около тренировка може да си позволите повече плодове. Избягвайте банани, грозде, диня. Добре дошли са боровинки, малини, къпини и други дребни плодове. 6. Добавки: Рибено масло: по 1 грам на ден Ленено семе: по 2-4 лъжици смляно на ден А колко си висок? Мисля ,че трябва да се движиш в рамките на 2000 калории,като гледай да са от месо,риба,яйца и по-малко зеленчуци. и аз съм го правил бих добавил, че сега е доста подходящо да се започне подобно нещо, 1-во заради сезона, и 2-ро защото пилешките мръвки са по 2-3лв килото даже съм го замислил може би събота или неделя да ида до борсата зема 10-15кила Мен малко ме е страх от това пилешко, макар,че то е най-подходящо.Пък телешко не обичам и какво остава-свински пържоли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 И от какво те е страх? От птичи грип ли? Изобщо не се притеснявай от това нещо, всичко е раздухано от медиите. Един по телевизията, забравих му името, каза че от птичи грип има по-малко умрели, от колкото с удар от тапа на шампанско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 То тапи за шампанско е имало преди много години, а причи грип от миналата година... Има разлика. За НВД-то : абе тоя химик, дето с модифицирано свалил 20 кила за 3 месеца е прекалил май. Тялото си има определена граница за сваляне на седмица/месец. Всичко отгоре е само в минус, а може би и мускул. Всеки си решава, аз обаче свалях 15 кила 4-5 месеца и съм доволен, тъй като запазих до известна степен постигнатото в залата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Мен малко ме е страх от това пилешко, макар,че то е най-подходящо.Пък телешко не обичам и какво остава-свински пържоли ми не ме е страх свинското месо е мръсно не се занимавай, може да си хапваш риба, която е също толкова добре колкото пилето Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 ми не ме е страх свинското месо е мръсно не се занимавай, може да си хапваш риба, която е също толкова добре колкото пилето Каква риба примерно? Риба тон ,хек и скумрия става ли,само тези ям? И друго ме интересува-как стоят нещата с млечните продукти-кашкавал и сирене,че съм чувала различни мнения,също така и колбасите,знам,че кренвирши,луканки филета и т.н. не е добре да се консумират.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 nqkoi ste dade li primerno nvd za 4owek okolo 100kg,i da obqsni kak se smatq po kolko kalorii sa nujni za den Трябва и да кажеш поне колко горе долу са ти подкожните мазнини Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 А, някой има ли представа какво е това "Кашкавал от растителен произход". По-мазен, по-малко мазен...изобщо за какво става въпрос, че тук попаднах на един и чак като го опитах се осетих, че нещо не е наред с тоя кашкавал. П.П. И честит празник на всички мъже :lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Не съм съгласен с яйцата-аз признавам само варени..Тия на очи,на омлет не ги ям..Като ми напраскат олио(kthxbye).. При НВД можеш да си позволиш въглехидрати само сутрин(примерно овесени ядки,макарони) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Ами... Мисля през следващите два месеца да се движа по един леко модифициран вариант на НВД, разработен от мой познат, химик, който свали 20 кг за три месеца . da znam kak se svalqt 20 kila kat si presu6i organizma t.e. namali vodata i posle sa kefi 4e gi e smyknal, i sled 2 sedmici kat si varne stariq rejim si vika brei mnoo byrzo gi ka4vam takiva himici fizici ni6to dobro nqma da ti donesat, trenirovka,bqgane i nai ve4e HRANITELEN REJIM tova e formulata Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 da znam kak se svalqt 20 kila kat si presu6i organizma t.e. namali vodata i posle sa kefi 4e gi e smyknal, i sled 2 sedmici kat si varne stariq rejim si vika brei mnoo byrzo gi ka4vam takiva himici fizici ni6to dobro nqma da ti donesat, trenirovka,bqgane i nai ve4e HRANITELEN REJIM tova e formulata аз предполагам,че е намалил до минимум въглехидратите в стил Аткинс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Каква риба примерно? Риба тон ,хек и скумрия става ли,само тези ям? И друго ме интересува-как стоят нещата с млечните продукти-кашкавал и сирене,че съм чувала различни мнения,също така и колбасите,знам,че кренвирши,луканки филета и т.н. не е добре да се консумират.. Какввато риба те кефи - такава яж за колбасите те съветвам само да не ядеш луканки и всякакви такива по мазни месца иначе филета идеално идват с един омлет А, някой има ли представа какво е това "Кашкавал от растителен произход". По-мазен, по-малко мазен...изобщо за какво става въпрос, че тук попаднах на един и чак като го опитах се осетих, че нещо не е наред с тоя кашкавал. П.П. И честит празник на всички мъже сигурно е някво соево произведение на изкуството майка си беше купила такъв по коледа, щото постеше и още си стои там соята е хубава в нея има най-много протеин ама е :пп айде честит празник и на теб с малко закъснение Не съм съгласен с яйцата-аз признавам само варени..Тия на очи,на омлет не ги ям..Като ми напраскат олио(kthxbye).. абе олиото не пречи на НВД-то така че спокойно можеш да си хапваш, въпреки че като правя нвд и аз ги предпочитам варени чат пат си правя омлетчета като ми омръзнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Не съм съгласен с яйцата-аз признавам само варени..Тия на очи,на омлет не ги ям..Като ми напраскат олио(kthxbye).. При НВД можеш да си позволиш въглехидрати само сутрин(примерно овесени ядки,макарони) Много хитро..., като си решил да отслабваш сутринта да се налапаш с въглехидрати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Е,ти пак сега...Говорех,че само там можеш да си го позволиш,немах предвид половин кило въглехидрати.по 1 грам на кг въглехидрати при НВД е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemafa Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 az minalata godina svalih malko nad 20 kg / ot 107 na 83 / za 6 meseza, kato opredeleno zapazih dobra figura. No vsi4ko si zavisi ot 4oveka. zapo4nah malko po malko da namalqvam vuglehidratite, kato nakraq po4ti gi sprqh. No vsi4ko svurzano s mnogo trenirovki i pak povtarqm vsi4ko zavisi ot 4ovek. otnosno pti4iq grip. Za purvi put e ustanoven 1916 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Е,ти пак сега...Говорех,че само там можеш да си го позволиш,немах предвид половин кило въглехидрати.по 1 грам на кг въглехидрати при НВД е ОК. защо един грам нали въглехидратите са към 20 % при НВД Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 защо един грам нали въглехидратите са към 20 % при НВД Ами нали това е целта...Все пак при НВД ще се ползват мазнините за енергия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeQuila^^ Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Dobre da vzemem edin 70kg-mov 4ovek 1. 1g vuglehidrati na telesno teglo = na 70g vuglehidrat ili okolo 400g kartofi po gore dolu 80 kalorii = 320kalorii za celiq den!!! + okolo 600kalorii ot mesoto gore dolu 1000 kalorii na den. Se edno si v nqkoi naciski lager (a da i pri minimalno koli4estvo maznini are i ot mene o6te 170kal.) 2. 20% ot dnevnata dajba. Mnogo dobre samo kak 6te iz4isli6 kolko energiq v kalorii ti trqbva na den? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Dobre da vzemem edin 70kg-mov 4ovek1. 1g vuglehidrati na telesno teglo = na 70g vuglehidrat ili okolo 400g kartofi po gore dolu 80 kalorii = 320kalorii za celiq den!!! + okolo 600kalorii ot mesoto gore dolu 1000 kalorii na den. Se edno si v nqkoi naciski lager (a da i pri minimalno koli4estvo maznini are i ot mene o6te 170kal.) 2. 20% ot dnevnata dajba. Mnogo dobre samo kak 6te iz4isli6 kolko energiq v kalorii ti trqbva na den? ох хич ме няма в изчисленията,теглите ли си всеки продукт? аз нямам специално кантарче Смятам да карам предимно на яйца,месо,риба и по малко сирене и кашкавал,пък да видим какво ще се получи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.