Jump to content
BulForum.com

как мога да едитна текста от PDF файл

midas

Recommended Posts

Значи един приятел има скенер, има опция да изкара направо текста от листа но нещо има проблеми с кирилицата и го сейвахме като PDF файл, но сега нещо не мога да едитна текста. Маркирам го, но не се едитва. Като му направя копи-паст в .doc и ми излизат няк'ви безмислени неща на латиница.

Ако PDF-то неможе да се едитне тогава някой ако знае нека каже как става да се сканира от листовете директно в .тхт на кирилица с Canon PIXMA MP-150. Използвам Adobe Acrobat 7 Professional

ето го и файла: http://212.104.123.215/IMG1.pdf

Значи един приятел има скенер, има опция да изкара направо текста от листа но нещо има проблеми с кирилицата и го сейвахме като PDF файл, но сега нещо не мога да едитна текста. Маркирам го, но не се едитва. Като му направя копи-паст в .doc и ми излизат няк'ви безмислени неща на латиница.

Ако PDF-то неможе да се едитне тогава някой ако знае нека каже как става да се сканира от листовете директно в .тхт на кирилица с Canon PIXMA MP-150. Използвам Adobe Acrobat 7 Professional

ето го и файла: http://212.104.123.215/IMG1.pdf

Свали си fine reader и му дай да ти раз4ете текста от pdf-a след което го save в .doc . Това се сещам за момента, но 100% функционално :wacko:

още не съм пробвал това с БГ-пак-а, но това което копирам текста от FineReader-a или сейвам ми изписва в Worda:

Текущата версия не поддържа копиране на текстове на кирилица в Клипборда.

Това май ще е проблем във версията на Word. Използвам 2003. Дали ако инсталирам нещо по-старо ще стане?

EDIT: Проблемът не е в Word, a в Fine Reader-a. Със версия 7 съм (35МБ). Дали тази която е в еврокомският сървър няма да стане (8, ~150MB)? :wacko:

Аз също ползвам 7.0 с инсталиран пакет за български език - размер ~75 МБ. Нямам проблеми при обработката на сканиран текст (с най-малко 300 dpi) нито като *.jpg, нито като *.pdf.

Ами според мен идеята е да приложи OCR на текст на бългаски език. Но понеже програмата на скенера не поддържа (знам ли) кирилица, го е съхранил като PDF, с надеждата да се прочете и едитне с Acrobat. Само, че *.pdf формата поддържа картинки, и най-вероятно точно картинка се е получила, а не текст. Затова стандартната операция select>copy>paste дава нелогични резултати, тъй като филтърът на MS Word се опитва да интерпретира картинка като текст. Та затова му препоръчвам Fine Reader, чиято роля е точно това - да интерпретира текст като текст и картинка като картинка.

• 3 months later...

az sym s fine reader 8.0 chete vsichko obache ima edin problem kato dam save i seivna faila kato wordovski posle mi izlizat nqkakvi kvadratcheta . pls kajete kak da go opravq da si i mi izliza bg teksta i v wordovskiq fail

• 1 year later...

като обръщам word, в който има хипервръзка, линка след това запазва ли се? питам, защото пробвах няколко програми и нито една не ми го запази ...

явно може. open office се справи с тая задача, ама ми е интересно дали някоя програма, която е предназначена точно за това

преди това пробвах със solidconverterpdf и E-PDF.Converter.and.Creator.Printer, но те не запазват линка

като обръщам word, в който има хипервръзка, линка след това запазва ли се? питам, защото пробвах няколко програми и нито една не ми го запази ...

явно може. open office се справи с тая задача, ама ми е интересно дали някоя програма, която е предназначена точно за това

преди това пробвах със solidconverterpdf и E-PDF.Converter.and.Creator.Printer, но те не запазват линка

Става и без да инсталираш разни програмки и виртуални принтери - ето един пример онлайн. Съвсем коректно обърна един *.doc с хипервръзка в *.pdf и ми го прати по пощата. Има и много други.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...