midas Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Значи един приятел има скенер, има опция да изкара направо текста от листа но нещо има проблеми с кирилицата и го сейвахме като PDF файл, но сега нещо не мога да едитна текста. Маркирам го, но не се едитва. Като му направя копи-паст в .doc и ми излизат няк'ви безмислени неща на латиница. Ако PDF-то неможе да се едитне тогава някой ако знае нека каже как става да се сканира от листовете директно в .тхт на кирилица с Canon PIXMA MP-150. Използвам Adobe Acrobat 7 Professional ето го и файла: http://212.104.123.215/IMG1.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Значи един приятел има скенер, има опция да изкара направо текста от листа но нещо има проблеми с кирилицата и го сейвахме като PDF файл, но сега нещо не мога да едитна текста. Маркирам го, но не се едитва. Като му направя копи-паст в .doc и ми излизат няк'ви безмислени неща на латиница.Ако PDF-то неможе да се едитне тогава някой ако знае нека каже как става да се сканира от листовете директно в .тхт на кирилица с Canon PIXMA MP-150. Използвам Adobe Acrobat 7 Professional ето го и файла: http://212.104.123.215/IMG1.pdf Свали си fine reader и му дай да ти раз4ете текста от pdf-a след което го save в .doc . Това се сещам за момента, но 100% функционално Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Подкрепям горния съвет. Но ако текста е на български, трябва да се сложи и BG-pack. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 още не съм пробвал това с БГ-пак-а, но това което копирам текста от FineReader-a или сейвам ми изписва в Worda: Текущата версия не поддържа копиране на текстове на кирилица в Клипборда. Това май ще е проблем във версията на Word. Използвам 2003. Дали ако инсталирам нещо по-старо ще стане? EDIT: Проблемът не е в Word, a в Fine Reader-a. Със версия 7 съм (35МБ). Дали тази която е в еврокомският сървър няма да стане (8, ~150MB)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Аз също ползвам 7.0 с инсталиран пакет за български език - размер ~75 МБ. Нямам проблеми при обработката на сканиран текст (с най-малко 300 dpi) нито като *.jpg, нито като *.pdf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Няма ли да е най - лесно да си качи Adobe Acrobat. Не Reader-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 Ами според мен идеята е да приложи OCR на текст на бългаски език. Но понеже програмата на скенера не поддържа (знам ли) кирилица, го е съхранил като PDF, с надеждата да се прочете и едитне с Acrobat. Само, че *.pdf формата поддържа картинки, и най-вероятно точно картинка се е получила, а не текст. Затова стандартната операция select>copy>paste дава нелогични резултати, тъй като филтърът на MS Word се опитва да интерпретира картинка като текст. Та затова му препоръчвам Fine Reader, чиято роля е точно това - да интерпретира текст като текст и картинка като картинка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuss`Mich Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 az sym s fine reader 8.0 chete vsichko obache ima edin problem kato dam save i seivna faila kato wordovski posle mi izlizat nqkakvi kvadratcheta . pls kajete kak da go opravq da si i mi izliza bg teksta i v wordovskiq fail Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 като обръщам word, в който има хипервръзка, линка след това запазва ли се? питам, защото пробвах няколко програми и нито една не ми го запази ... явно може. open office се справи с тая задача, ама ми е интересно дали някоя програма, която е предназначена точно за това преди това пробвах със solidconverterpdf и E-PDF.Converter.and.Creator.Printer, но те не запазват линка Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 31, 2007 Share Posted August 31, 2007 като обръщам word, в който има хипервръзка, линка след това запазва ли се? питам, защото пробвах няколко програми и нито една не ми го запази ... явно може. open office се справи с тая задача, ама ми е интересно дали някоя програма, която е предназначена точно за това преди това пробвах със solidconverterpdf и E-PDF.Converter.and.Creator.Printer, но те не запазват линка Става и без да инсталираш разни програмки и виртуални принтери - ето един пример онлайн. Съвсем коректно обърна един *.doc с хипервръзка в *.pdf и ми го прати по пощата. Има и много други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.