Dimitar_90 Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Процесорът ми от подписа (НЕ Е 64 битов) да го продам и да си зема някъв целерон на около 2.8, щото ся моя е на 1.83, а гледам, че са горе-долу на една цена. Та кажете ми има ли смисъл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeCh Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Според мен ще прибързаш. Имам предвид, че ще трябва да сменяш и дъно, а за да вземеш нещо което си заслужава, че трябва да се бръкнеш малко повече. Опре ли до смяна на дъното, ако искаш да минаваш на Целерон, аз бих ти препоръчал да се ориентираш към дъно с интел 915 или 925 чипсет и DDR2 533MHz памет, естествено LGA775 сокет. Дъното сигурно ще е над $100, но вервай ми, заслужава си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Та кажете ми има ли смисъл? Не, първо твоя не можеш да го продадеш на цената на нов и второ практически трябва да си смениш цялата конфигурация. Освен това Селерон са кофти процесори и на 10Ghz да пуснат някъв пак ще е кофти Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Процесорът ми от подписа (НЕ Е 64 битов) да го продам и да си зема някъв целерон на около 2.8, щото ся моя е на 1.83, а гледам, че са горе-долу на една цена.Та кажете ми има ли смисъл? събирай за Пентиум 4 630.Струва си Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Не, първо твоя не можеш да го продадеш на цената на нов и второ практически трябва да си смениш цялата конфигурация. Освен това Селерон са кофти процесори и на 10Ghz да пуснат някъв пак ще е кофти Е добре де какво му е кофтито на процесор със 256кеш искам само да попитам,който струва колкото Семпрон на 2800+ някъде,който обаче работи на 1.6гхз.Освен това доколкото съм запоснат са със мизерните 128кб Л2 кеш.Мисля че освен за игрите за друго няма къде да го бие Семпрона,не знам какво толкова ги хвалят тия АМД-та.А по темата иначе,64-битовия си е друго нещо,не знам защо ще го сменяш за Целерон,но може би не ти трябва толкова мощна машина,макар че и Windowsa си е 32 операционна система де,и не може да се извлече максимума от един 64-битов процесор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 събирай за Пентиум 4 630.Струва си за да си купи 630 - ще са му нужни още дъно,процесор,рам,видеокарта,нов охладител Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Извинявам се много не съм видял,че НЕ е 64-битов,в такъв случай поне според мен по-добре е Целерона.Има Целерон-Д на 3гхз някъде бяха,ако не се лъжа.Чистов нови с боксово охлаждане са около 100$.Но все пак зависи за какво ще се ползва компютъра де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 събирай за Пентиум 4 630.Струва си А бе Маза, какво стана с Атлона на 3000+, до скоро толкова го хвалише... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar_90 Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 Процесора е на 1.83гхз, и не съм го клоквал. ПЦ-то се ползва за игри (CS,WOW,GTA SA i dr.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Aко вземеш Селерон Д ще трябват ново дъно, може би рам и видео карта. Ако вземеш Семпрон на сокет 754 ще трябва ново дъно (и видео карта ако е нфорс 4) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 @Dimitar_90, Тоя селерон не и капка по-добър от Семпрона ти.. + това и дъно трябва - в излишен разход се хвърляш, съветвам те за сега да си останеш на него докато дойде време да си вземеш 64бита Е добре де какво му е кофтито на процесор със 256кеш искам само да попитам,който струва колкото Семпрон на 2800+ някъде,който обаче работи на 1.6гхз.Освен това доколкото съм запоснат са със мизерните 128кб Л2 кеш.Мисля че освен за игрите за друго няма къде да го бие Семпрона,не знам какво толкова ги хвалят тия АМД-та.А по темата иначе,64-битовия си е друго нещо,не знам защо ще го сменяш за Целерон,но може би не ти трябва толкова мощна машина,макар че и Windowsa си е 32 операционна система де,и не може да се извлече максимума от един 64-битов процесор. 1. Семпрон 2800+ върви на 1.8Ghz 2. Всички 32битови Сеmпрони са Field Value L1 Code Cache 64 KB, Field Value L1 Data Cache 64 KB, Field Value L2 Cache 256 KB (On-Die, Full-Speed) 3. Ми къде освен в игрите да усети разликата Процесора е на 1.83гхз, и не съм го клоквал.ПЦ-то се ползва за игри (CS,WOW,GTA SA i dr.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar_90 Posted January 26, 2006 Author Share Posted January 26, 2006 Благодаря на всички, взех решение. За сега няма да го сменям, а за да не си похарча за простотии парите, които бях събрал си взех нова мишка и клавиатура, защото наистина имах нужда и от това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agile Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Ти по-добре ще направиш вместо да взимаш някой Celeron D 2.8GHz да си клокнеш семпрончето на 2,2GHz и ще осетиш много по-голяма разлика в игрите. И без това сигурно не минава 45 градуса в сегашния си вид защо не му дадеш шанс да се докажа като по-добрия процесор за игри в сравнение с тези селерони дето кретат едвам в игрите. По-оправдано ще е ако инвестираш в някой TI4200 на мястото на Fx-a ти . P.S. Това нещо в подписа ти под системата що не вземеш да го махнеш ;P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.