NEFARIOUS Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Значи имам едно DVD Player-че, на което в упътването пише: Specifications Playable Discs: DVD, Audio CD, VCD, CD-R, CD-RW, SVCD, JPG, DVD ╠ R/RW Това значи ли, че може да си пусна по някакъв начин DivX формат? Защото не пише, че има DivX player. Освен мп3, ДВД, аудио и картинки ме интересува много дали ще мога да тръгна .avi ! Благодаря на отзовалите се на помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 След като не пише, че потдържа DivX, нормално е да не може да се пусне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted January 22, 2006 Author Share Posted January 22, 2006 Да, но VCD - какъв е този формат? VCD stands for 'Video Compact Disc' and basically it is a CD that contains moving pictures and sound. If you're familiar with regular audio/music CDs, then you will know what a VCD looks like. A VCD has the capacity to hold up to 74/80 minutes on 650MB/700MB CDs respectively of full-motion video along with quality stereo sound. VCDs use a compression standard called MPEG to store the video and audio Как мога да си запиша VCD на дискче? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Как мога да си запиша VCD на дискче? http://vcdhelper.hit.bg/ Като видиш колко играчка е, сам ще се откажеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted January 22, 2006 Author Share Posted January 22, 2006 Сега пробвам и след малко ще видя дали става в ДВДто. Голяма играчка е обаче . А и като добавим и това, че никъде не видях VCD Image и го карам просто така на записа . Дано да стане. 76% е НЕ СТАНА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata_Pd Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 С каква програма записваш? В Нерото си има формат Video CD (а не VCD Image). Избираш го, слагаш прекодирания файл и записваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted January 22, 2006 Author Share Posted January 22, 2006 Благодаря на всички за помощта, успях да си запиша филм вече и да го подкарам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Абе една позната си взела DvD Player LG HT502SH и иска да й позапиша някой филм. Дала е няколко празни DVD-та. Ама аз в DVD формат имам само един филм, всичко е DivX/xvid, теглено оттуктам. Имам два въпроса. 1: Въпросното DVD можело да чете DivX. Ако на един DVD-R диск запиша 5 divx филма като data disc, плеъра ще може ли да ги плейне, или divx се чете само като е на CD? В този дух на мисли, ако може, в една директория ли трябва да са, или в поддиректории? 2: Като чете DivX, ако запиша xvid, дали ще може да го чете? Т.е. ясно е че са различни кодеци, но дали divx по премълчаване означава, че са вкарали кодек и за xvid? Или трябва да ги прекодирам в divx... Мерси предварително, плеъра е в друг град, та сега не мога да направя проби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 И мен винаги ме е мъчил този въпрос - как съответното хардуерно устройство ще интерпретира файловете на диска, записани по един или друг начин. За съжаление няма как да ти дам отговор на този въпрос, защото поради липса на пряка необходимост все още не съм си купил някакво DVD (постоянно се каня....да има едно поне за асортимент ). Тъй че според мен за по-сигурно ги сложи всичките на първо ниво, а не под папки (въпреки, че е възможно и там да се четат...май пробата е най-сигурна). Дали на CD или DVD според мен няма значение...все е медия и не би трябвало да влияе върху конкретния тип файл. А за втория въпрос - пак по логичен път - няма ли XVid кодек в плеъра....няма да го чете. Това са напълно отделни кодеци и за никакво подразбиране не може да става дума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Абе една позната си взела DvD Player LG HT502SH и иска да й позапиша някой филм. Дала е няколко празни DVD-та.Ама аз в DVD формат имам само един филм, всичко е DivX/xvid, теглено оттуктам. Имам два въпроса. 1: Въпросното DVD можело да чете DivX. Ако на един DVD-R диск запиша 5 divx филма като data disc, плеъра ще може ли да ги плейне, или divx се чете само като е на CD? В този дух на мисли, ако може, в една директория ли трябва да са, или в поддиректории? 2: Като чете DivX, ако запиша xvid, дали ще може да го чете? Т.е. ясно е че са различни кодеци, но дали divx по премълчаване означава, че са вкарали кодек и за xvid? Или трябва да ги прекодирам в divx... Мерси предварително, плеъра е в друг град, та сега не мога да направя проби. Моето ДВД чете DivX.Записвам по 5-6 филма на ДВД диск в отделни папки и дийвидито си го чете както трябва.Само че имената на филмите трябва да съвпада със на субтитрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Искаш да кажеш, че номера с няколко DivX филма на едно DVD ще стане и тя ще може да си гледа всеки един от филмите, макар че са няколко на диска ли? За един филм знам, че няма проблеми по принцип, да запиша на ЦД един divx заедно с subs. Но на DVD няколко такива, това ми беше въпросът. Btw лг-то имало и USB порт, което ме навежда на мисълта, че сигурно няма да има проблеми наистина да пльосна няколко дивх-а в главната директория.. Отдавна не съм се занимавал с двд-та и филми, там знам че е голяма Индия, 10000 програми има за всичко, и често за едно конвертиране се ползват по 10 програми, та ми прилошава само като си помисля да задълбавам. Като S/VCD не ми се иска да ги правя, още повече така или иначе се чете divx, най-много да търся начин да прекодирам xvid-> divx. То май това ще трябва да се прави така или иначе. Нека обобщя: Имам само divx/xvid източници (без коментар). За CD е ясно, драскам ги директно файловете. Обаче искам да вкарам в DVD-тата възможно повече или поне да използвам DVD-тата щото ЦД-тата са ми кът. Значи дилемата е: 1. Прекодирам АВИ-тата към DVD формат и пека един филм -> на едно ДВД, въпреки очевидната загуба на място; 2. Записвам няколко divx-a (като прекодирам xvid-овете ако има такива) на едно двд (5 филма примерно). Втория вариант е за който питах и би бил идеален ако стане, от моя страна няма да има никаква загуба на време и нерви (освен все пак xvid->divx). Моето ДВД чете DivX.Записвам по 5-6 филма на ДВД диск в отделни папки и дийвидито си го чете както трябва.Само че имената на филмите трябва да съвпада със на субтитрите. Ясно, това исках да знам, явно в това отношение няма проблем. А обръщал ли си внимание, дали имаш филми в xvid формат? Защото има доста такива, и ако всичко ти се чете нормално, да не се заниимавам да прекодирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 щом чете divx, ще чете и xvid. може би най-първите плеъри, които са с такива декодери (за четене на компресиран формат) няма да се справят. така че - смело записвай. относно в отделни папки или всичко на едно (ясно е, че видео и титри трябва да са с едно и също име) - много зависи от въпросния плеър. примерно тук в къщи има един samsung, който чете титрите само ако са в отделни папки заедно с видео файла. ако всичко е на едно, чете обикновенно само първите субтитри. тъй като не знам какви титри (и по-точно - какъв размер) вади въпросното двд на divx/xvid филмите, ти предлагам да пробваш една програмка - AviSub можеш да погледнеш тази тема - http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=48841 лично аз съм много доволен, тъй като размера на титрите, който ми вади samsung-a е прекалено малък, а и няма background фон, което на "светлите" сцени ги прави почти нечетими. п.п. проблем с прекодирането чрез тази програмка (отнема някъде към 4-5 мин. на 700MB) може да възникне единствено ако кодека, който е използван за компресирането на филма е прекалено стар. примерно с DivX 3 Low-Motion не може да се справи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 .avi ли е двд-то го чете.. вече мисля че не продават двд-та които да не четат divx и т.н.. единствено гледай като записваш по 4-5 филма на 1 двд да го пълниш до горе, защото ако запишеш например 2 филма и после дозапишеш още 2, вторите двд-то няма да ги 'види' записани на диска.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 .avi ли е двд-то го чете.. вече мисля че не продават двд-та които да не четат divx и т.н.. единствено гледай като записваш по 4-5 филма на 1 двд да го пълниш до горе, защото ако запишеш например 2 филма и после дозапишеш още 2, вторите двд-то няма да ги 'види' записани на диска.. Абсолютно вярно и аз е се прецаках един път така та и не само мен ами още няколко човека. Но вече занам Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Мерси и на двамата. Да, това със записването на повече от една сесия и преди съм го чувал, наведнъж ще се записва диска. @predatora, понеже samkijot спомена, че понякога ако са в една директория има проблеми, ако запиша отделните филми+суб в отделни директории под главната, по-съвместимо ли ще е , или това се е отнасяло предимно до наистина стари плеъри? Вярно че въпросното LG явно е нов модел, но все пак. Едва ли е толкова просто - записвам сериалите и филмите as is, върху диска все едно си ги бекъпвам .. Баси колко съм назад с двд плеърите @samkijot, това avisub какво прави, вгражда субтитрите в самия .aVi ли?, там пише нещо за .divx файл че прави а-у..? Вероятно ще се рискува и ще запиша всичко както си е без моя намеса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 да, avisub-а по някакъв начин "лепи" титрите, но лично мен самия метод ми направи впечатление, защото преди това познатите ми начини за лепене на титри отнемаха доста повече време. пробвай да направиш един от филмите така и да види дали има разликата в размера и качеството на титрите с останалите, които са "видео файл + титри". според мен си заслужава. изходния файл (който е с разширение divx т.е. ползва се divx кодека за прекодиране) е някъде 1-2 MB по-голям от avi-то ... и още нещо, което в онази тема е споменато, но все пак - след demux-ването титрите се виждат само на плеъра, но не и на pc-то. имай го това в предвид колкото до записването на няколко сесии - по принцип веднъж ми се случи, но след това няколко пъти го прави и чете абсолютно всичко на диска - и старите, които са записани, и новите. може би се получава така, защото се записват чрез disc-at-once т.е. записвайте ги като track-at-once, ако искате да добавите след това още нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 щом чете divx, ще чете и xvid. .... Това което пишеш ми се стори интересно и реших да се поразтърся в мрежата за да се уверя. Прочетох, че наистина не би трябвало да има проблем - плеър, поддържащ DivX да чете и Xvid. Единствено би могло да се очаква някаква частична несъвместимост, ако при кодирането са използвани разширените функции (advanced features) и в този случай при плейването могат да се появят артефакти и други проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 @predatora, понеже samkijot спомена, че понякога ако са в една директория има проблеми, ако запиша отделните филми+суб в отделни директории под главната, по-съвместимо ли ще е , или това се е отнасяло предимно до наистина стари плеъри? мисля че не би трябвало да има никакво значение.. на двд-то на което аз гледам филмите например бях записал епизодите на Prison break от 1ви до 13-ти в 1 папка заедно с субтитрите и на дистанционното на двд-то си има копче специално за титрите и като го цъкнеш ти излиза - заредени 1ви титри от 13, още 1 пат като се натисне става 2/13,3/13 и т.н... никаф проблем не ми е саздавало това дали са в 1 или отделни папки.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 тъй като не знам какви титри (и по-точно - какъв размер) вади въпросното двд на divx/xvid филмите, ти предлагам да пробваш една програмка - AviSub можеш да погледнеш тази тема - http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=48841 лично аз съм много доволен, тъй като размера на титрите, който ми вади samsung-a е прекалено малък, а и няма background фон, което на "светлите" сцени ги прави почти нечетими. п.п. проблем с прекодирането чрез тази програмка (отнема някъде към 4-5 мин. на 700MB) може да възникне единствено ако кодека, който е използван за компресирането на филма е прекалено стар. примерно с DivX 3 Low-Motion не може да се справи. @samkijot, това avisub какво прави, вгражда субтитрите в самия .aVi ли?, там пише нещо за .divx файл че прави а-у..? Вероятно ще се рискува и ще запиша всичко както си е без моя намеса. да, avisub-а по някакъв начин "лепи" титрите, но лично мен самия метод ми направи впечатление, защото преди това познатите ми начини за лепене на титри отнемаха доста повече време. пробвай да направиш един от филмите така и да види дали има разликата в размера и качеството на титрите с останалите, които са "видео файл + титри". според мен си заслужава.изходния файл (който е с разширение divx т.е. ползва се divx кодека за прекодиране) е някъде 1-2 MB по-голям от avi-то ... и още нещо, което в онази тема е споменато, но все пак - след demux-ването титрите се виждат само на плеъра, но не и на pc-то. имай го това в предвид Predvaritelno se izvinqvam za lipsata na kirilica na chujdiqt komputer . AviSub (kakto bqh obqsnil i v drugata tema), ne prekodira nishto. AviSub izpolzva edna ot novite vyzmojnosti na Divx 6 kompresiqta, a imenno *.divx formatyt. Toi potdyrja do 2 audio stream-a, 3 subtitri i dori Menu za DivX failove. AviSub prosto dobavq subtitrite. Ima oshte dosta programi za tova sled izlizaneto na DivX 6. Daje bqh gledal edna za pravene na meniuta. Obshto vzeto programata pravi *.divx format i mu prikacha subtitrite, koito kakto pri DVD, mogat da bydat izkliuchvani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 ..AviSub (kakto bqh obqsnil i v drugata tema), ne prekodira nishto. AviSub izpolzva edna ot novite vyzmojnosti na Divx 6 kompresiqta, a imenno *.divx formatyt. Toi potdyrja do 2 audio stream-a, 3 subtitri i dori Menu za DivX failove. AviSub prosto dobavq subtitrite. Ima oshte dosta programi za tova sled izlizaneto na DivX 6. Daje bqh gledal edna za pravene na meniuta. Obshto vzeto programata pravi *.divx format i mu prikacha subtitrite, koito kakto pri DVD, mogat da bydat izkliuchvani. Остава въпросът доколко съвместима е тази 6-та версия на divx, с домашните плеъри. Както винаги, най-вероятно само най-новите плеъри ще го четат, което засега май не е най-доброто, което може да се направи, излиза, че divx/xvid + отделни суб е по-съвместимо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Остава въпросът доколко съвместима е тази 6-та версия на divx, с домашните плеъри. Както винаги, най-вероятно само най-новите плеъри ще го четат, което засега май не е най-доброто, което може да се направи, излиза, че divx/xvid + отделни суб е по-съвместимо? Moeto DVD, makar i staro, chete *.divx failovete. Samoche kato se startira se poqvqva v ediniqt ygyl na ekrana i kato se prevyrti samo za sekunda, kartinata se opravq i vsichko si e kakto si mu e reda Na men lichno ne mi e problem kato pusna filma, da natisna kopcheto za prevyrtane nazad i toi da pochne otnachalo. Vse pak sa si 1-2 sekundi rabota. Sravneno s 3 chasa prekompresiraneto, si e nishto. pyk i kato se gleda na komputer, mogat da se izkliuchat subtitrite, za razlika ot varianta kogato e prekompresirano i subtitrite si sedqt tam kakvoto shte i da stava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 @w00x, откъде разбра, че изходния файл е DivX 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 @w00x, откъде разбра, че изходния файл е DivX 6? Предполагам от разширението .divx. Допреди (до v.5) divx просто беше компресиращ формат за .AVI, а сега явно са отишли по-далеч и са направили нещо като нов формат, с разширение .divx. Ако греша, поправете ме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Предполагам от разширението .divx. Допреди (до v.5) divx просто беше компресиращ формат за .AVI, а сега явно са отишли по-далеч и са направили нещо като нов формат, с разширение .divx. Ако греша, поправете ме. avi-то е просто най-разпространения container. отвори един филм, който е "обработен" с avisub в програма като gspot и виж какъв кодек посочва Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 @w00x, откъде разбра, че изходния файл е DivX 6? Ami zainteresuvah se kakvo v syshtnost pravi tazi programa i stignah do stranicata na Divx, kydeto obqsnqvaha novovyvedeniqta v 6-tata versiq. Izpolzvat nqkakyv hack v avi fail da se dobavqt nqkakvi si tam raboti i sa go napravili taka, che da moje da se dobavq po po-lesen nachin i poveche informaciq Inache realno formatyt na videoto si e avi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.