JIS Posted October 23, 2003 Share Posted October 23, 2003 malko mi e slojno da obqsna: zna4i soundcard-a mi e CMedia8743 4spk. i q puskam na 4 koloni 6toto imam edin star kasetofon Panasonic RX C45 (2x20W) i problema mi e s kabela pravq si go MONO 6toto me marzi da ida do pazara da si zema jak-4e ama kakto i da e tva ne mi e zor-a za sq (stereo-to) ta kato go svarzvam s toq mi kabel i mai4e mu idva mn`o mo6tnostta ot zvukovata karta namalih tam zvuka izliza6t ot kartata ... tam ot "Mixer" ama pak ne e dostatu4no a KATO hvana kabel4eto ... to e reznato s lqvata ryka i drugiq krai s dqsnata i zvuka si tragva idealno (samo ne mi kazvaite da si stoq i da go darja ) ta kakvo da napravq? suprotivlenie da turna ... to turih ne6to ... nqkvo takova cilindri4no (nai debeloto deto otkrih v 4ekmedjeto) na nego pi6e: 10v, 1000nF.. 6te probvam sa da navarja pove4ko taka ama ne mi se vqrva ... to ve4e 4 4asa si igraq s tva .. i ve4e se nadqvam na vas Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 23, 2003 Share Posted October 23, 2003 Poneze ne sam 100% ubeden che razbrah za kakvo pitash ste ti obiasnia kak stoiat principno neshtata. Kabela, koito izliza ot PC-to ili po-tochno ot zvukovata karta triabva da vlezne vav kasetofona vav dupkata, koiato e prednaznachena za VHOD, bilo za CD ili kakvoto i da e tam. Nai-chesto tezi vhodove sa ili choinchove (kambanki) ili zak kato za uokmen (az mu vikam pishka). Variantite ti sa 2. Ili da si kupish kabel ili da si napravish. No po-dobre da si kupish, struvat okolo 2-3 leva barabar sas zakovete. Moze ot ednata mu strana da e chinch, a drugata da e pishka, a be ima vsiakakvi. Taka kato gledam za kakav problem govorish i kak si darzish kabela, to mai ako si kupish kabel vsichko ste e OK. Nikakvo saprotivlenie ne ti triabva! Idi i si kupi kabel i si gotov. Pone az taka razbrah che ti e problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 23, 2003 Share Posted October 23, 2003 hah, ti si slojil kondenzator, mahai go. Ako deistvitleno ne mojesh da namalish zvuka dostaty4no ot zvukovata ( pri men raboti normalno), napravi si edna shema s dva potenciometyra za stereo, az si napravih takava za da svyrja modema kym vhoda na zvukovata. izhoda na zvukovata minusa (obshtia izhod) go davash direktno kym minusa na vhoda na koeto iskash (kasetofona dokolkoto razbrah) i kym ednoto ramo na dvata potenciometyra. Dvata kanala ot izhoda gi svyrzvash kym drugoto ramo na potenciometrite, a srednata chast ot potenc. kym vhoda na kasetofona. Taka regulirash mo6tnostta. Potenciometrite moje da sa 10 kOm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 23, 2003 Author Share Posted October 23, 2003 fon_tomov: az si imam i takav fabri4en kabel ama i s nego ne e kakto trqa zvuka bass-a e mn`o silen tedy: bi li naprail edna risunka 4e da razbera po huu ina4e predi s starata zvukova karta Ymaha719 i si slu6ah prez toq kasetofon Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 23, 2003 Share Posted October 23, 2003 JIS, spored men tuk ima neshto neredno. Samia az slusham taka PC-to, samo che v momenta sam go varzal kam usilvatel, a ne kam kasetofon (predi beshe kasetofon Panasonic RX-CT800 ako ne barkam modela). Ne sam ubeden dali e normalno da stava takova neshto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 23, 2003 Author Share Posted October 23, 2003 kak izglejda tova ne6to potenciometyr... ima li go v nqkoi star kasetofon da go izmakna ot nego Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 23, 2003 Share Posted October 23, 2003 Potenciometur e tova neshto deto sluzi za uvelichavane i namaliavane na zvuka naprimer. A be vrutkata deto ia buzikash za da promenish silata na zvuka. Edin savet: Sadeiki ot vaprosa ti otnosno potenciometura, poslushai me i NEDE DA BARASH s poialnika. Pomoli tedy ili nikoi drug deto sa mu iasni tezi neshta da ti pomogne. Ste napravish belia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 23, 2003 Author Share Posted October 23, 2003 az iskam samo da izkopmq potenciometyr ot stariq kasetofon i da si go turq tam deto mi trqa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 23, 2003 Share Posted October 23, 2003 Drasnah ti edna shemichka kakto sym ia napravil pri men za modema i zvukovata. TUK Naistina ako ne razbirash mnogo, shte vzemesh da izgorish moketa u vas , az go izgorih predi godini i oshte sedi izgorenoto. Po-dobre si kupi potenciometri ot magazina, starite sa iznoseni i razvalqt zvuka, shte ti pra6ti. Po 10 Kilooma stavat. ili okolo 5 k-oma kvito namerish Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted October 24, 2003 Share Posted October 24, 2003 Predi vreme biah go probval tova... i to4no tozi problem mi pravishe... i pri4inata beshe 4e svurzvah zvukovata karta kum Mic vhod Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 24, 2003 Author Share Posted October 24, 2003 taka potenciometyra go svarzah i raboti ama BASS-a e mn`o silen kak da ponija i tova??? 10x na tedy za shemata a puk s potenciomeryra: namalen e po4ti do krai... i kato go mradna savsem malko da uveli4a i zvuka idva mnooogo. Po golqm potenciometyr li mi trabva (po-silen) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 24, 2003 Share Posted October 24, 2003 Ako e taka, triabva ti po-golqm potenciometyr, v smisal ne 10 KOma, a primerno 20 kOma. Dokato gi polzvash samo za signal, a ne naprimer da regulirash tonkoloni mojesh da slojish kolkoto i malomoshtni da sa, inache se slagat pone tranzistori. A za bass-a ne mo jesh da go promenish po tozi nachin, triabva ti shema za equalizer, no edva li tova e reshenieto. Kato slusham, neshto ne svyrzvash kakto triabva, pri men raboti i silata na zvuka i harakteristikite na zvuka idealno, svyrzal sym gi kym uredbata. Ako basa ti e mnogo silen ili pyk 10 kOma potenciometri ne te opravqt, znachi problema e drugade, moje bi naistina vkluchvash izhoda v vhoda za mikrofon na kasetofona... Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 24, 2003 Share Posted October 24, 2003 malko mi e slojno da obqsna:.......................... TI siguren li si , che kartata e 8743??????? Zashtoto na site na C-media niama takyv produkt No pyk ima 8738 I ako se seshtam za tochnata karta(8738) to tia ima 2 Jymper Te sa za tova ....da minava izhoda prez usilvatelia na kartata ili da NEMINAVA prez nego.Ogledai si pak kartata.Az sym sys syshtata i niamam takiva problemi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 25, 2003 Author Share Posted October 25, 2003 batko32 aide da mi kaje6 kav e toq jumper ? ima 2 za CD->Sound i o6te edin s 4 kra4eta ? to li e i na koa da bykna 6apka Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 25, 2003 Share Posted October 25, 2003 batko32 aide da mi kaje6 kav e toq jumper ?ima 2 za CD->Sound i o6te edin s 4 kra4eta ? to li e i na koa da bykna 6apka Ami na jymper pishe : JP1 Line OUT =SHORT 3-5,4-6 WHIT AMP = SHORT 1-3,2-4 BTW osven da ima niakakva razlika vyv chipa .....tozi v sluchaia e HSP56 CMI8738/PCI HRTF Audio Com M8G34-033D 9938UGGD I taka..... JP1 e za zvuka da minava prez usilvatelia ili ne J1 e SPDIF IN J2 e AUX-IN LGGR J3 e CD-IN (analog GRGL) J4 e PC SPK - IN J5 e CD-IN ( druga podredba na krachetata GGRL ) Nadiavam se da si razbral tova koeto te interesuva Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 25, 2003 Share Posted October 25, 2003 I vse pak usilvatelite v povecheto zvukovi karti sa proektirani taka che edin 20 do 100 kOm-ov vhod na kasetofon/uredba da ne pravi problemi i da se chuva savsem normalno. T.e. da ne pretovarqt vhoda. Ako smnish jumpera za bez usilvatel e vazmojno pyk moshntnostta da se okaje malka, pone pri men sym go probval i e malko po-malka ot normalnoto. A i za da slushash s slushalki naprimer shte triabva da mestish postoianno jumpera. Tyrsi problema v kasetofona, ili probvai s uredba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 25, 2003 Share Posted October 25, 2003 I vse pak usilvatelite v povecheto zvukovi karti sa proektirani taka che edin 20 do 100 kOm-ov vhod na kasetofon/uredba da ne pravi problemi i da se chuva savsem normalno. T.e. da ne pretovarqt vhoda. Ako smnish jumpera za bez usilvatel e vazmojno pyk moshntnostta da se okaje malka, pone pri men sym go probval i e malko po-malka ot normalnoto. A i za da slushash s slushalki naprimer shte triabva da mestish postoianno jumpera. Tyrsi problema v kasetofona, ili probvai s uredba. I tuka ima goliama istina.Kasetofonite (po standart) imam 550ma vhod za vynshen signal ne bi triabvalo da e problem.Hmmm.....osven ako ima neshto nestandartno ili se e poluchilo takova.....T.E ima i 300ma vhodove no neznam kake v tvoia sluchai Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 25, 2003 Author Share Posted October 25, 2003 sigurno e ot kasetofona 6toto kato si pusna starite kolonki (edni takiva malki aktivni) i si rabotqt idealno ... ama pyk kasetofona si rabote6e s Yamaha719-to ne znam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.