Defekt Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Като смеся амониева силитра и вода, когато тази течност хубаво изсъхне на хартия се получава димка с бял цвят. Та питам мога ли нещо да прибавя, за да придобие различен цвят. И да не се смеете на въпроса ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Това не е ли за нестандартни въпроси? Но... мисля, че с боя за яйца няма да му стане нищо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Е не е чак толкова нестандартен и аз винаги съм се чудил, 1 път пробвахме със спрейове, ама не стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Като смеся амониева силитра и вода, когато тази течност хубаво изсъхне на хартия се получава димка с бял цвят. Та питам мога ли нещо да прибавя, за да придобие различен цвят. И да не се смеете на въпроса ми Това най-добре ще ти го каже alchemy - пусни му един РМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Не съм сигурен дали ще получиш ефективно оцветявяне, ако добавиш текстилна боя, но може да опиташ. Всъщност се цели разпрашване на багрилото, което придава цвят на аерозола. Инфо за различни цветове на дима може да прочетеш тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted January 20, 2006 Author Share Posted January 20, 2006 Не съм сигурен дали ще получиш ефективно оцветявяне, ако добавиш текстилна боя, но може да опиташ. Всъщност се цели разпрашване на багрилото, което придава цвят на аерозола. Инфо за различни цветове на дима може да прочетеш тук. Мерси за инфото. Ще стане ли с тази боя, ако пробвам с блажна не е ли същото Бяха ми казали със сяра да пробвам но при запалване няма ли да се получи сярна киселина или нещо от тоя род Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Няма да стане с блажна боя. Добавянето на сяра няма да оцвети пушека. Ще се получи серен диоксид, който с влага дава сериста киселина, не сярна. Но е не по-малко гадно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Горенето на сяра е доста опасно, доколкото знам. От малко сяра става много пушек. Освен това металните предмети наоколо силно корозират. Да не говорим за задушливия ефект. Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Пробвай да сложиш багрилото във разтвора преди да е изсъхнал. Пробвай с метиленово синьо или нещо, което със сигурност като изсъхне започва да се троши, както каза alchemy (само една поправка - не е аерозол, а пушек. Аерозола е двукомпонентна система от въздушна среда и течна фаза, а пушека - от твърда фаза. Гледам, че и в сайта е объркано или доц.Коларов се е объркал /edit: А и за какво с амониев нитрат си правиш димка? Знам един по продуктивен начин. Малко трудно се намират материалите, ама веднъж набавиш ли ги такъв пушек става, че целия квартал ще се раззвъни в пожарната! А и е безвреден за разлика от амониевия нитрат. От съображения за сигурност ще спестя рецептата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Пробвай да сложиш багрилото във разтвора преди да е изсъхнал. Пробвай с метиленово синьо или нещо, което със сигурност като изсъхне започва да се троши, както каза alchemy (само една поправка - не е аерозол, а пушек. Аерозола е двукомпонентна система от въздушна среда и течна фаза, а пушека - от твърда фаза. Гледам, че и в сайта е объркано или доц.Коларов се е объркал ) /edit: А и за какво с амониев нитрат си правиш димка? Знам един по продуктивен начин. Малко трудно се намират материалите, ама веднъж набавиш ли ги такъв пушек става, че целия квартал ще се раззвъни в пожарната! А и е безвреден за разлика от амониевия нитрат. От съображения за сигурност ще спестя рецептата. Ааа кажи де сподели с нас да опуша целия квартал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.