Jump to content
BulForum.com

Hardware za LAN dostav4ik na I-net

Recommended Posts

zna4i problema e sledniq imam nali4na kabelna mreja vyv edin malyk grad. stava duma za okolo 500 potrebitelq (ne na kabelnata). iskam da im dostavqm i-net prez tazi ve4e izgradena mreja. kajete mi kakvo to4no i kak da napravq.

kakyv Hardware 6te mi trqbva znam 4e stava kato pyrvo se modelira signala sys tozi na kabelnata no kak kyde po to4no nz

Под LAN мисля че се разбира интернет доставка по Cat5 кабели. Ако е такъв случая, не ти трябва кой знае какво за 500 потребителя мрежа. Изясни за какво става дума все пак.

Под LAN мисля че се разбира интернет доставка по Cat5 кабели. Ако е такъв случая, не ти трябва кой знае какво за 500 потребителя мрежа. Изясни за какво става дума все пак.

vij ne razbiram 4ak tolkova za tova iskam da se nau4a kak stava nai evtino i ka4estveno.

ne razbiram kakvi kabeli 6te se izpolzvat (moje i da sum gi vijdal i da sym gi polzvat tozi tip kabeli no ne znam kakvo predstavlqvat). i kak 6te stane za tova bqh kazal 4e temata e samo za hora koito razbirat i sa v systoqnie i imat malko svobodno vreme za da mi obqsnqt.ako ima nqkoi shema na podobna ili takyv tip izgradena mreja da mi dade ako moje.

za da orientiram malko tzi koito imat jelanie da pomognat 6te kaja s kakvo razpolagam.

1. malko izli6ni komputri

2. edna izgradena i funkcionira6ta kabelna mreja

3. jelanie da napravq ne6to po golqmo ot mreja samo m/u dva komputyra

Аз не разбирам от мрежи, но това като цяло ми звучи много наивно. Все пак не е чак толкова лесно да станеш интернет провайдър. Първо трябва да имаш лиценз или нещо такова от комисията за регулиране на съобщенията. После след като ще ползваш мрежата на кабелната, ще ти трябват и модеми. А освен това ти ще "даваш" на хората интернет, но откъде ти ще го "взимаш" този нет :confused

Така като чета май ще ти трябват няколко специалиста, щом ти не ги разбираш "тия работи" хич не се и захващай професионално с тях (имам предвид че ще взимаш пари за услугата и потребителите ще изискват качество). Изграждане на мрежи не се научава от няколко поста във форума, вярвай ми.

Кабелната мрежа няма да ти трябва за интернет. Ще ти трябват други работи, но по-груби сметки, ако си извън Пловдив, без 5000$ по-добре не почвай. Всичко е много относително. Мога да направя 99% точна оценка след оглед на мястото където ще се прави тази мрежа и да ти кажа какво ти е необходимо, откъде да го купиш и как да го изградиш. Разбира се срещу заплащане. Това е което мога да направя за тебе. Документацията си е твоя работа и твой проблем. Аз мога да свърша работата по техническата част. Между другото така по форуми нищо съществено няма да разбереш.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...