ov3rm4n Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Така е - всяко стадо си има мърша, но само ние българите сме способни да си изгорим юргана заради една бълха... P.S.: хехехе, сега ми хрумна един виц - От днес нататък, полицията първо ще прави тест за бременност на жените, участващи в масови безредици, преди да им приложи сила, за да ги накара да се подчинят на нейните разпореждания. Щото може някоя да е бременна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Ами чудесно е да сме полицейска държава Сигурно и комунизма е добре да върнем... За какво ти е личен живот? Нека всичко да е документирано и доложено на някой... Ами да ти кажа че то и тук минават патрулки през 15-20 минути и кво??! Проблема не е в дребната престъпност и хулиганството, а в т.н. организирана престъпност, която у нас така се е сляла с властта че вече не може да си сигурен кой те управлява и той чия марионетка е... Щом сумати време Б. Борисов беше ген. секретар на МВР а сега и кмет на София просто нямам думи... Комунизмът е отхвърлен строй още преди хилядолетия. И да ти кажа някой е умрял за личния ми живот. Просто хиляди са желаещите за него. Смятам да напиша мемоари, които да се четат от идните поколения, а и не само от тях. Проблемът не бил в дребната престъпност и хулиганството. Ами ново двайсет. Открихме топлата вода. Организираната престъпност за мене не може да съществува без подкрепата на висшестоящи. И това не е само в България. Големи игри-големи пари-здрав гръб. Имаш ли го, можеш да направиш всичко. И сега какво? Навсякъде е така. Обаче каква е разликата? В нормалните държави, ако нещо излезне наяве, последствията са пагубни за всички. Защото има закони и тези закони се спазват. А най-важното е, че тези закони са изградени в полза на обществото като цяло. Ти можеш да си много като индивид, но обществото винаги ще е над тебе, без значение какъв си. Ами да ти кажа аз, като една мизерна част от обществото си мисля, че ще се чувствам пъти по-добре, когато няма дребна престъпност и хулигани. Не за нещо друго, а защото съм наясно, че управляващия диктува правилата. Аз не мога да ги променя. Не ми пука какви задкулисни игрички си върти. Дали прибирал нещо от някъде или не. ОБАЧЕ този същия въпросен управляващ трябва да ми даде сигурност, работещи закони и протекция. Ако това ми е осигурено, да прави кавата си иска(колкото и вулгарно да звучи). Защото аз зная, че примерно децата ми могат да ходят спокойно на училище.Зная също, че ако стане нещо, аз мога да разчитам на органите на реда. Зная си правата и съответно мога да си ги защитя. Зная също, че ако извърша нарушение, няма да мога да си платя и да ми се размине. Не забравяйте, че никой няма да нахълта в дома ви, за да документира как правите секс с партньора си или ще ви бърника във вещите за щяло и нещяло. Става въпрос за нещо съвсем друго. Искате като си направите купон, да не идват куки за съставяне на акт, а в същото време псувате на поразия съседа, който вдига купон и ви пречи да спите. Казвате, че полицаите искали кинти, а в следващия момент се благодарите, че взимат пари. Ами помислете си малко какво искате. Обаче, не смейте да ревете, когато сте потърпевши на нещо, а виновникът се е измъкнал безнаказано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
effo Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Първо искам да цитирам настоящият Закон за МВР,приет през 1997г. Чл.76. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки в помещения без съгласие на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие само когато: 1. следва да се предотврати непосредствено предстоящо или започнало тежко престъпление; 2. са налице данни, че в помещението се укрива лице, извършило тежко престъпление; 3. е необходимо оказване на неотложна помощ на лица, чийто живот, здраве или лична свобода се намират в опасност, или са налице други случаи на крайна необходимост. (2) Полицейските органи след приключване проверката на помещението са длъжни да съставят протокол, в който се посочват името и длъжността на служителя и неговата месторабота, самоличността на собственика или обитателя, основанието за проверката, времето и мястото на извършването й и резултатите от нея. Протоколът се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от собственика или обитателя на помещението, когато той присъства. Отказът на собственика или обитателя да подпише протокола се удостоверява с подписа на свидетеля. Копие от протокола се предоставя на собственика или обитателя на помещението. (3) За проверката незабавно се уведомяват органите на прокуратурата. Чл.77. При действията по чл.68, 70, 73, 74 и 76 полицейските органи вземат необходимите мерки, гарантиращи личната им безопасност. Чл.78. (1) Полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства при изпълнение на служебните си функции само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин, при: 1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане; 2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на полицейски орган; 3. конвоиране на лице или при опит да избяга, да посегне на своя живот или на живота на други лица; 4. оказване съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, на които противозаконно се пречи да изпълняват задълженията си; 5. нападения срещу граждани и полицейски органи; 6. освобождаване на заложници; 7. групови нарушения на обществения ред; 8. нападения на сгради, помещения, съоръжения и транспортни средства; 9. освобождаване на незаконно заети обекти, ако им е разпоредено от компетентен орган. (2) (изм.,ДВ,бр.17 от 2003 г.) Помощни средства са: белезници, усмирителни ризи, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки и прибори; химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването; служебни животни - кучета, коне; халосни патрони, патрони с гумени, пластмасови и шокови куршуми; устройства за принудително спиране на превозни средства; устройства за отваряне на помещения, светлинни и звукови устройства с отвличащо въздействие; водометни и въздухоструйни машини; бронирани машини и вертолети. (3) Редът за употреба на средствата по ал.2 се определя от министъра на вътрешните работи. Чл.79. (1) Физическа сила и помощни средства се използват след задължително предупреждение с изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници. (2) Използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на правонарушителя. (3) При използването на физическа сила и помощни средства полицейските органи са длъжни по възможност да пазят здравето и да вземат всички мерки за опазване живота на лицата, срещу които са насочени. (4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка. (5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства. А сега малко и от законопроекта: 68. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки в помещения без съгласието на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие само когато: 1. следва да се предотврати непосредствено предстоящо или започнало тежко престъпление; 2. са налице данни, че в помещението се укрива лице, извършило тежко престъпление; 3. е необходимо оказване на неотложна помощ на лица, чийто живот, здраве или лична свобода се намират в опасност или са налице други случаи на крайна необходимост. (2) След приключване на проверката на помещението полицейските органи са длъжни да съставят протокол, в който се посочват: 1. името и длъжността на служителя и неговата месторабота; 2. самоличността на собственика или обитателя; 3. основанието за проверката; 4. времето и мястото на извършването й; 5. резултатите от нея. (3) Протоколът се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от собственика или обитателя на помещението, когато той присъства. Отказът на собственика или обитателя да подпише протокола се удостоверява с подписа на свидетеля. (4) Копие от протокола се предоставя на собственика или обитателя на помещението. (5) За извършената проверката незабавно се уведомяват органите на прокуратурата. Чл. 71. (1) Физическа сила и помощни средства се използват след предупреждение с изключение на случаите на внезапн ападение и при освобождаване на заложници. о н (2) Използването на физическа сила и помощни средства се съобразява с конкретната обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на правонарушителя. (3) При използването на физическа сила и помощни средства полицейските органи са длъжни по възможност да пазят здравето и да вземат всички мерки за опазване живота на лицата, срещу които са насочени. (4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка. (5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Мдам... да си дойдем на думата. После, драги ми съфорумници, продължавайте да се вързвате на медиите ни мили родни и техните бомбастични новини... Виждате ли колко медиите са ни медии? Николко. И какво се оказа? Това което ви разправям от началото - повечете права, дето уж сега им били дали, те винаги са си ги имали. И какво? Влизат на поразия по домовете на хората от 1997 насам? Направо не е останал апартамент не разбит от полицаи, ей! Направоо... И ето това е върха на черешката: (5) Забранява се използването на физическа сила ипомощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства. Какво излезе? Че закона не разрешава бой над бременни - тъкмо обратното - закона забранява бой над видимо бременни освен в случаи на масови безредици... Четете вестници, гледайте телевизия - и после се изненадвайте колко са ви промили мозъка и как не мислите с главите си, а с телевизора си. Каквото кажат там - това е истината. Браво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.