danio Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Ти, младежо, като какво разбираш под "свободно да влизат у вас"?!? Как си го представяш?! Идва Ушев бие едно рамо на вратата и влиза... И един мармот насреща му завива шоколада в станиол... Някой от вас знае ли какви са процедурите при извършване на обиск?!? Как се прави обиск, за да може после да има доказателствена сила намереното?! Не мисля. Но всички имате компетентно мнение по въпроса. Еми как какво? Иначе за какво са го направили този закон според теб.То иначе както преди да си взимат заповед за обиск и тогава.Просто няма смисъл.Ти прочете ли точно какво гласи закона ''Полицейските органи ще могат да извършват проверки в помещения, без съгласието на собственика, както и в негово отсъствие".Може и според теб така да се прави обиск, то и така трябва да е но нищо не се знае .То даже и в силно развита страна като САЩ няма такъв закон.Иначе какво им пречи на нашите политици първо да се вземе заповед за обиск и тогава.Незнам то в тази държава стана пълно мазало.Тия закони и укази незнам как ги измислят но става все по скапано не усещаш ли.Незнаеш какво ще измислят утре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 К`ви наркотици, к`ви пет лева. Някой май чете с избирателна пропускливост... Абсолютно съгласна съм с mobo! Не забравяйте, че не може изведнъж с магическа пръчка всичко да се подреди. Все се тръгва от някъде. Това може да не е най-подходящото място за начало, но пак е нещо. Съгласна съм, че има мегдан за спекулации, обаче наистина е тъпо законът да пречи при спасяването на човешки живот. Пример: Представете си във нечий апартамент се умъкват едни двамца хубостници(като тези, които убиха притеклия се на помощ бивш полицай) и започват да бият собствениците като животни. Съседите чуват нещо и звънят в полицията, обаче полицаите трябва да вземат разрешение от прокурор. Ами пожелавам успех на всички и най-вече на полицаите, които стоят пред вратата и докато чакат някой да отвори, чуват какво става вътре и нищо не могат да направят. Всъщност могат. Ще отидат да вземат разрешение от прокурор. Да са на лице толкова много положителни факти-съвестни съседи и съвестни полицаи и накрая... Ако си мислиш, че в такава ситуация нямат право да влязат...жестоко се лъжеш... Тъпия сценарии дето по-горе някой си го изсмука от пръстите, за конфликт с кварталния Ушев и той да ти влезел в къщата и да ти подхвърлел наркотик е тъпоумно бълнуване. Защото Ушев после трябва да докаже какво е наложило влизането в твое отсъствие, трябва да има свидетели, които да му подпишат протокола за влизане и прочие... А подхвърления наркотик Ушев може да го вземе и да си го завре отзад - за тези от вас които не са запознати - има си специален ред за събиране и изземане на веществени доказателства, чиято цел е именно да гарантират автентичността им - ако той не е спазен, всичко намерено няма никаква доказателствена сила в съда. В случая Ушев като се окаже, че е влязъл у вас ей така без никаква основана на закона причина, ако ще и атомна бобма да намери или ампула със вируса на ебола - все тая. Никой няма да му обърне внимание. Доста силни думи... тъпоумно бълнуване... Всички тука гении... Аз няма да се впускам в дълги словоизлияния, това е твой приоритет. Само че примери много! И това за кварталния беше много далечен пример... Мога да ти разкажа и действителни случки, в които на някои хора им се проваля живота едва ли не, само заради устните показания на "кварталния Ушев". Е, сега вече той може и да влезе у вас... И когато те няма.... Аз считам това за грубо потъпкване на човешките ми права... Самята промяна на закона е антидемократична... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Кви анти-демократични глупости и кви потъпкани човешки права бе? Не ви ли нарушават човешките права и конституционни свободи лайнарите, които правят много пара на ваш гръб, които бият много, влизат в домовете ни, разбиват колите ни, изнасят жените ни за курви, продават лайна на хлапетата, стрелят по улиците ни, ебават се с всички нас и с шибаната ни държава? Защото подобни закони са предназначени срещу тях, да ги мачкат, натискат и ограничават свободията им. Само се надявам шапкарите да използват цялата сила, киято им дават такива закони по правилния начин срещу правилните хора. И имам оптимистичното усещане, че поне заради егоцентричното си нарцистично светоусещане червеният сив кардинал ще накара подчинените му да правят точно това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Кви анти-демократични глупости и кви потъпкани човешки права бе?Не ви ли нарушават човешките права и конституционни свободи лайнарите, които правят много пара на ваш гръб, които бият много, влизат в домовете ни, разбиват колите ни, изнасят жените ни за курви, продават лайна на хлапетата, стрелят по улиците ни, ебават се с всички нас и с шибаната ни държава? Защото подобни закони са предназначени срещу тях, да ги мачкат, натискат и ограничават свободията им. Само се надявам шапкарите да използват цялата сила, киято им дават такива закони по правилния начин срещу правилните хора. И имам оптимистичното усещане, че поне заради егоцентричното си нарцистично светоусещане червеният сив кардинал ще накара подчинените му да правят точно това. Доста наивно... В нашата страна законите се правят в услуга на организираната преступност!!! Затова тук никога няма да се легализира леката дрога, затова се премахна закона за еднократната доза, затова е и този закон... Щото стане ли някой неудобен или ако им трябва изкупителна жертва, веднага може да се скалъпи работата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Доста наивно... В нашата страна законите се правят в услуга на организираната преступност!!! Затова тук никога няма да се легализира леката дрога, затова се премахна закона за еднократната доза, затова е и този закон... Щото стане ли някой неудобен или ако им трябва изкупителна жертва, веднага може да се скалъпи работата... Леката дрога не е легална в целия цивилизован свят с изключение на 1 - 2 места. Закона за еднократната доза позволява на голямите лайна да минават между капките твърде лесно. Няма да станеш неудобен никому като си цъкаш на компа, биеш чикии и си пафкаш макена, не се притеснявай. Изкупителните жертви обикновено има за кво да идат в преразход. А за тва кой на кого е в услуга и кой пише законите и дърпа конците е савсем друга тема... Общо взето трябва да си гледал много филми да вярваш че от утре фатмаците ще тръгнат да влизат във вас. *** Друг е въпроса какво аджеба търсят деца на масови безредици... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 ново 20!!!!!! вече полицаите имат право да бият деца и бременни жени при безредици! айде сега честито на печелившите това ми е любопитно. на какво се основава това твое твърдение? военен закон ли влиза в сила? Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 някой има ли точния текст на промените. все ме е било яд че не са достъпни лесно бг законите. не става вапрос за съкратени версии или интерпретации. ако някой знае къде ги има... Това което искаш е тъпо. Щото утре ще те поканя у нас, ще извадя пищов и ще те просна в антрето, щото не ме кефиш. После ще ти пъхна в ръцете виедото и на куките ще кажа - хванах го да краде... Какво ще кажеш? за твое сведение така е в много страни. ако чувстваш че живота ти е застрашен имаш право да го гръмнеш, ако е влязал в дома ти. пък нека да не е било нож, а химикал в ръката му. даже на скоро (преди месец най-много два) в usa май приеха закон че ако си застрашен може да го гръмнеш и на улицата. имаше улелия си спомням, незнам дал ие закон или само от долния парламент или квото е там го пре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 вече полицаите имат право да бият деца и бременни жени при безредици! не съм съгласен само с боя на бременните жени или пък на каквито и да е жени. за децата не говорете много, ами идете на 1-2 мача и вижте кви са пияни и дрогирани. след това пак си помислете дали ще ги защитавате, защото в софия обезобразиха момиче и убиха човек.на такива боя им е малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 основава се на следене на всички новини и на резултатите от гласуваните правомощия на МВР в закона за МВР на второ четене! уловката тука е: "когато са изчерпани всички възможни действия", демек няма гаранция, че някой побойник, а те полицаите всичките са побойници, няма да превиши правата си и после ако го накажат се тая! благодаря, че сподели колко си по-по-най- и как само заради нас следиш всички видове новини и новинки. предполагам ги сравяняваш и от повече от един източник.. или ПР. та както garga попита, можеш ли да цитираш точния текст от закона за МВР и дали той отменя някои вече действащи разпоредби по други закони, включително конституцията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 А хората през 1989 искаха промяна... Пак сме си толкова червени, колкото тогава, също толкова мизерни и без право на глас. Може би, ако това се беше случило в някоя друга държава, щеше да се появат подобия на протести? Но така ни е научила родината - трай си, да не те набият милиционерите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Ти прочете ли точно какво гласи закона ''Полицейските органи ще могат да извършват проверки в помещения, без съгласието на собственика, както и в негово отсъствие". Айде стига сте приказвали дивотии на изуст, а? Хайде ми покажи къде е записано в новорприетия закон точно този текст, къде този закон гласи "Полицейските органи ще могат да извършват проверки в помещения, без съгласието на собственика, както и в негово отсъствие"? А ти чете ли закона? Или четеш написаното по парцалите, дето у нас минават за вестници и разсъждаваш? Да си чувал, че освен закони има и такова нещо като "Правилник за прилагането на..."? Едва ли - от къде да чуеш, те по парцалите не пишат за това, не им оттърва, ще им се развали сензацииката и ще им падне тиража. някой има ли точния текст на промените. все ме е било яд че не са достъпни лесно бг законите. не става вапрос за съкратени версии или интерпретации. ако някой знае къде ги има...за твое сведение така е в много страни. ако чувстваш че живота ти е застрашен имаш право да го гръмнеш, ако е влязал в дома ти. пък нека да не е било нож, а химикал в ръката му. даже на скоро (преди месец най-много два) в usa май приеха закон че ако си застрашен може да го гръмнеш и на улицата. имаше улелия си спомням, незнам дал ие закон или само от долния парламент или квото е там го пре garga, хайде цитирай, за мое сведение, този закон в САЩ и в многото други страни, който ти дава право да застреляш човек, държащ химикалка, ако чувстваш, че застрашава живота ти. Да не говорим празни приказки, а? Щото аз пък съм чувал, че в САЩ и много други страни има закон, според който ако чувствам, че много силно ме привличаш сексуално, имам право да те просна даже и на улицата и да те изпраскам... Ще ми повярваш ли, че е така, само защото го казвам? Много филми гледате, но уви - показваното по филмите е мноого далече от действителността. Тия ти приказки не са нищо освен вятър на устата - покажи тези закони. Assasin, само следи в темата какви мнения се изказват и с какво хората подкрепят мнението си и ела пак да си говорим за тъпоумността и има ли тя почва у нас. Ние българите от всичко разбираме и всичко знаем... GUI, какво да ти кажа приятелю - в любимата на garga САЩ да знаеш какви правомощия имат полицаите.... и като гледам не са се скъсали от протести. Там е желателно да искаш разрешение преди да го погледнеш полицая - питай garga, ако не вярваш. За да е слаба престъпността, трябват силни правоохранителни и правораздавателни органи - това мисля на всички е ясно. А за поредната истерия по працалите - полицаите вече имали право да бият бременни и деца - ми какво да ви кажа? Бързат парцал-редакторите докато е още топла публиката да поддържат интереса и да си продават тоалетната хартия. Къде, питам аз, в кой закон действащ до момента е било забранено на полицията да прилага сила срещу малолетни и бременни?! Аз не знам такъв. А основно правило в правото е - което не е забранено изрично в закон, е разрешено. И изобщо - "разрешителни" закони няма, законите обикновено имат "забранителен" характер - в тях се изброяват нещата които "не може" да правиш (или се уточняват ограниченията за някои неща които можеш да правиш - в случая кога може да се влиза у вас в тгвое отсъствие и без заповед), не нещата които "може" да правиш. Поради простата причина, че няма да им стигне хартията да изброят всичко което можеш и ти е разрешено да правиш. Питайте юрист да ви обясни. А за тези от вас, дето мнооого обичат да си представят това и онова и такава и онакава случка - нека си представят това: Пияна/дрогирана, бременна във втория месец жена, с психични отклонения, влиза в детска градина и взима за заложници две дечица на по три годинки. Ко праим?! Не може да приложим сила, щото тя е бременна... Какво като е във втория месец и не и личи, какво като е дрогирана, какво като е луда, какво като поставя в опасност живота на деца. Така ли? Сещам се и за далеч не толкова невероятни ситуации в които е наложително прилагането на сила спрямо бременни жени.... А за децата няма да коментирам - казаха го преди мен - идете на мач и вижте "децата"... спомнете си какво правеха тези деца преди година-две когато отмениха мача Ботев-Локо... Сигурен съм, че тогава всички сте били повече от убедени, че полицията е трябвало да приложи сила срещу тях и че ако е била приложила сила, нямаше да се стигне до такива ексцесии... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Абе истината хич не я търсете по вестници и телевизии,ov3rm4n ви го повтори няколко пъти.Четете самите закони и тогава можете да се пените,че нещо аджеба не е както трябва,ама да правите голям проблем само защото медиите търсят сензация и публикуват избираемо някакви глупости.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Този закон приет ли е вече. Гледах всички закони приети през Януари и не го видях. Базата данни е до 17-ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Истината, karaman, е - дълго време, докато Борис Бойков, медийната звезда, беше главен секретар на МВР, беше на мода да се говорят само прекрасни и хубави неща за полицията и полицаите... Е сега Борис Бойков вече не е там - сега е време медиите да плюят по полицията и полицаите. Просто мода. Истината е, че повечето "права", дето уж сега в новия закон им били дадени, винаги са си ги имали. Просто понеже сега е модерно да се изкарват полицаите лоши - това е след издънката с Чората - всичко написано за тях и по повод тях по вестниците ще бъде черно и апокалиптично. Докато не се смени модата. Ако четеш само и единствено вестниците и градиш представата си за света само и единствено по показаното в новините по телевизията... Или някой наистина съвсем сериозно си мисли, че сега на полицаите са дали права, просто ей така - както си върви една бременна жена по улицата, да я спре полицай и да почне да я рита в корема?!? Това ако е така - това не е просто тъпоумно, това е не знам какво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Assasin, само следи в темата какви мнения се изказват и с какво хората подкрепят мнението си и ела пак да си говорим за тъпоумността и има ли тя почва у нас. GUI, какво да ти кажа приятелю - в любимата на garga САЩ да знаеш какви правомощия имат полицаите.... и като гледам не са се скъсали от протести. Там е желателно да искаш разрешение преди да го погледнеш полицая - питай garga, ако не вярваш. За да е слаба престъпността, трябват силни правоохранителни и правораздавателни органи - това мисля на всички е ясно. Ами, драги ми Overman, изказването ти беше насочено към мен, затова се почувствах длъжен да отговоря. А относно САЩ, там го има и момента, в който казваш на полицая, че си изпуснал рейса и ще закъснееш за работата си, която се намира на 30 мили оттам, и той ти казва "Качвай се!" и те закарва... Схващаш разликата нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Ами, драги ми Assasin, това го има и у нас. Аз познавам лично едно момиче, което навремето така ходеше на училище от кино Тракия до "Вапцаров" в Кършияка - просто отиваше со районното зад киното, спираше първата патрулка и ги питаше ще я закарат ли до у-ще. И те я докарваха. И то не веднъж и дваж - редовно и се случваше да идва с патрулна кола. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Ами, драги ми Assasin, това го има и у нас. Аз познавам лично едно момиче, което навремето така ходеше на училище от кино Тракия до "Вапцаров" в Кършияка - просто отиваше со районното зад киното, спираше първата патрулка и ги питаше ще я закарат ли до у-ще. И те я докарваха. И то не веднъж и дваж - редовно и се случваше да идва с патрулна кола. а не че е свалялa някое ченге от патрула или че е спяла в килиите за да не е на улицата, примерно.... казваш ни постоянно да се съмняваме и аз се възползвам от съвета ти. съмнявам се, че историята ти е пълна и не си дал някоя подобна подробност.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 И правилно - съмнявай се. Но не - в този случай няма скрити подробности. Разбира се - едва ли ако аз отида да ги помоля ще ме закарат, тоест ще ме закарат, но другаде... Факт обаче - и тук ченгетата са услужливи кога% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Истинския проблем е че се приемат все повече подобни закони и ставаме една полицейска дъжава. Не е далече времето когато милицията ти влиза в къщата и конфискува каквото си хареса. Пазителите ни на реда се славят с пълната липса на морал и голяма част от тях не са много различни от тези в килиите. Да дадеш още власт на такива хора не ми звучи здравословно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Истинския проблем е че се приемат все повече подобни закони и ставаме една полицейска дъжава. Не е далече времето когато милицията ти влиза в къщата и конфискува каквото си хареса. Пазителите ни на реда се славят с пълната липса на морал и голяма част от тях не са много различни от тези в килиите. Да дадеш още власт на такива хора не ми звучи здравословно. Нека си попитам какво му е лошото да сме полицейска държава? Германия за мене е такава държава. По улиците през пет минути минават патрулки. Пешеходни полицаи бол. Да не говорим, че направо всеки германец е един скрит полицай. Резултата-има си закони, които се спазват. Обаче никъде другаде не съм се чувствала толкова сигурно. Един елементарен пример-всяка вечер ходих да бягам след девет вечерта и въобще не съм се притеснявала, когато минавах и през най-тъмните и отдалечени участъци. А тука какво става? Още един елементарен пример-закона за движението. Всеки си кара като си иска. Минава на червено, не слага колани, кара с превишена скорост, не спазва предимство и повечето шофьори си имат отделени банкноти в документите, които да използват при нужда(в случай, че имат само по-едри банкноти). После всеки реве срещу корупцията. Реве и като размажат някой пешеходец или стане тежка катастрофа. Обаче парадокса е, че реве със същата сила, когато кажат, че примерно ще сложат камера на някой светофар. Хем пищите срещу престъпността, хем мрънкате, че пазителите на реда не трябвало да имат правомощия. Ми то няма угодия. Оставам с впечатлението, че не искате демокрация, а анархия. Ами имате си я. Наслаждавайте й се пълноценно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Нека си попитам какво му е лошото да сме полицейска държава?Германия за мене е такава държава. По улиците през пет минути минават патрулки. Пешеходни полицаи бол. Да не говорим, че направо всеки германец е един скрит полицай. Резултата-има си закони, които се спазват. Обаче никъде другаде не съм се чувствала толкова сигурно. Един елементарен пример-всяка вечер ходих да бягам след девет вечерта и въобще не съм се притеснявала, когато минавах и през най-тъмните и отдалечени участъци. А тука какво става? Още един елементарен пример-закона за движението. Всеки си кара като си иска. Минава на червено, не слага колани, кара с превишена скорост, не спазва предимство и повечето шофьори си имат отделени банкноти в документите, които да използват при нужда(в случай, че имат само по-едри банкноти). После всеки реве срещу корупцията. Реве и като размажат някой пешеходец или стане тежка катастрофа. Обаче парадокса е, че реве със същата сила, когато кажат, че примерно ще сложат камера на някой светофар. Хем пищите срещу престъпността, хем мрънкате, че пазителите на реда не трябвало да имат правомощия. Ми то няма угодия. Оставам с впечатлението, че не искате демокрация, а анархия. Ами имате си я. Наслаждавайте й се пълноценно! Ами лошо е , защото ме спира ушко абсолютно без основание и почва да ми обръща джобовете или ми иска кинти щото личната карта ми е останала в другите джинси. Не ми харесва също да виждам на всеки ъгъл полицай с автомат все едно сме във война майна. Мисля че не е уместно да сравняваш полицията в Германия с наща, ако се озовеш в българско районно управление или затвор :>, немското ще ти се стори мотелче. Иначе явно си доста смела да ходиш в най-тъмните отдалечени участъци без да се притесняваш. Поинтересувай се колко емигранти имат и за какви отрепки става въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Ами лошо е , защото ме спира ушко абсолютно без основание и почва да ми обръща джобовете или ми иска кинти щото личната карта ми е останала в другите джинси. Не ми харесва също да виждам на всеки ъгъл полицай с автомат все едно сме във война майна. Мисля че не е уместно да сравняваш полицията в Германия с наща, ако се озовеш в българско районно управление или затвор :>, немското ще ти се стори мотелче. Иначе явно си доста смела да ходиш в най-тъмните отдалечени участъци без да се притесняваш. Поинтересувай се колко емигранти имат и за какви отрепки става въпрос. как пък на мен не ми пребъркват джобовете полицаите? те дори личната карта не смеят да ми искат..... juji, аз и в пловдив си се разхождам по тъмните улички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 GUI, какво да ти кажа приятелю - в любимата на garga САЩ да знаеш какви правомощия имат полицаите.... и като гледам не са се скъсали от протести. Там е желателно да искаш разрешение преди да го погледнеш полицая - питай garga, ако не вярваш. За да е слаба престъпността, трябват силни правоохранителни и правораздавателни органи - това мисля на всички е ясно. Ами щом САЩ ти е образеца за ниска престъпност, аз просто нямам думи... Тва за ексцесиите не знам къде си го гледал, но аз по стечение на обстоятелствата присъствах и мога да те уверя че полицията приложи сила естествено по българсикя начин - който хванем да го размажем от бой докато спре да мърда Видях да размазват от бой с палки хора легнали на земята свили се на кълбо... На един познат му повредиха бъбреците от удари с палки... Нека си попитам какво му е лошото да сме полицейска държава?Германия за мене е такава държава. По улиците през пет минути минават патрулки. Пешеходни полицаи бол. Да не говорим, че направо всеки германец е един скрит полицай. Резултата-има си закони, които се спазват. Обаче никъде другаде не съм се чувствала толкова сигурно. Един елементарен пример-всяка вечер ходих да бягам след девет вечерта и въобще не съм се притеснявала, когато минавах и през най-тъмните и отдалечени участъци. А тука какво става? Още един елементарен пример-закона за движението. Всеки си кара като си иска. Минава на червено, не слага колани, кара с превишена скорост, не спазва предимство и повечето шофьори си имат отделени банкноти в документите, които да използват при нужда(в случай, че имат само по-едри банкноти). После всеки реве срещу корупцията. Реве и като размажат някой пешеходец или стане тежка катастрофа. Обаче парадокса е, че реве със същата сила, когато кажат, че примерно ще сложат камера на някой светофар. Хем пищите срещу престъпността, хем мрънкате, че пазителите на реда не трябвало да имат правомощия. Ми то няма угодия. Оставам с впечатлението, че не искате демокрация, а анархия. Ами имате си я. Наслаждавайте й се пълноценно! Ами чудесно е да сме полицейска държава Сигурно и комунизма е добре да върнем... За какво ти е личен живот? Нека всичко да е документирано и доложено на някой... Ами да ти кажа че то и тук минават патрулки през 15-20 минути и кво??! Проблема не е в дребната престъпност и хулиганството, а в т.н. организирана престъпност, която у нас така се е сляла с властта че вече не може да си сигурен кой те управлява и той чия марионетка е... Щом сумати време Б. Борисов беше ген. секретар на МВР а сега и кмет на София просто нямам думи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 Ами, драги ми Assasin, това го има и у нас. Аз познавам лично едно момиче, което навремето така ходеше на училище от кино Тракия до "Вапцаров" в Кършияка - просто отиваше со районното зад киното, спираше първата патрулка и ги питаше ще я закарат ли до у-ще. И те я докарваха. И то не веднъж и дваж - редовно и се случваше да идва с патрулна кола. Малко offtopic: Зимна вечер, сняг - с лопата да го ринеш (хах! ), изпуснала съм последната маршрутка, пари за такси няма, защото ги бях попиляла за коледни подаръци. Вървя пеша покрай Мебелна къща, на отсрещната страна - патрулка. Завъртя се, настигна ме, спряха и ме попитаха има ли някакъв проблем. После ме закараха до вкъщи. Край на офтопика. Колкото за полицаите - знаете, че всяко стадо си има и мърша. Била съм неправомерно задържана в районно без законно основание за това. Била съм и удряна от същите полицаи. Но ще кажа само едно: Има полицаи и полицаи. Нека не пречим и не накърняваме достойнството на хората, които се опитват да си спазват дълга. Хайде, със здраве. За да е слаба престъпността, трябват силни правоохранителни и правораздавателни органи - това мисля на всички е ясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.