Jump to content
BulForum.com

Може ли да увелича скоростта на USB порта

Recommended Posts

Имам следния въпрос:

По Нова година се здобих с външно DVD записващо устройство, което трябва да се свърже с с компютъра ми чрез USB порта. Понеже имам лаптоп, на който USB порта е 1.1. се оказва че като записвам CD и DVD се оказва, че записвам на не- по- висока скорост от 6х за CD, а устройството поддържа до 48х. Има ли начин да се увеличи скоростта ми на USB порта софтуерно?

Лаптопа ми е Fujitsu-Siemens AMILO D, на сайта им няма подробности за този проблем. Ако някой може да ми помогне ще съм изключително благодарен.

Имам следния въпрос:

По Нова година се здобих с външно DVD записващо устройство, което трябва да се свърже с с компютъра ми чрез USB порта. Понеже имам лаптоп, на който USB порта е 1.1. се оказва че като записвам CD и DVD се оказва, че записвам на не- по- висока скорост от 6х за CD, а устройството поддържа до 48х. Има ли начин да се увеличи скоростта ми на USB порта софтуерно?

Лаптопа ми е Fujitsu-Siemens AMILO D, на сайта им няма подробности за този проблем. Ако някой може да ми помогне ще съм изключително благодарен.

Мисля че нямаш тази възможност, защото няма как да увеличиш пропусквателната възможност от 12 Mbits/sec. ;) - просто това е спецификацията на 1.1...

Мисля че нямаш тази възможност, защото няма как да увеличиш пропусквателната възможност от 12 Mbits/sec. ;) - просто това е спецификацията на 1.1...

С флашване на биоса няма ли да стане?( Може да се опита да прочете има ли нови ъпдейти на биоса за неговото дъно и ако има readme файл да види промените......)

Проблема е хардуерен и няма начин за оправяне, Midex го е обяснил правилно, максималната скорост на трансфер на USB порта е 8мегабита(около 1 мегабайт) повече оэт това неможе. И все пак бих проверил ако се прадават платки за PCMCIA слот с USB букси както при PCI слота на домашното ПЦ.

Ей това намерох в ценовата листа на ЕРА

PCMCIA TO USB 2.0 ,15.00 ,1.00 PCMCIA TO USB 2.0 NEC Chipset

С флашване на биоса няма ли да стане?( Може да се опита да прочете има ли нови ъпдейти на биоса за неговото дъно и ако има readme файл да види промените......)

Точно така - проблемът е в хардуера. Ще ти дам един пример (не знам дали е най-подходящият...). Представи си, че имаш старо дъно с UDMA 33 (max). Купил си си нов диск UDMA 100 - с колко ще върви? Естествено със скоростта на най-тясното място - това че е UDMA 100 не значи, че ще успее да ги ползотвори. Същото е и със записвачката - върви с бавна скорост и не с пълния си капацитет, защото USB 1.1 има тясна лента и запушва. ;)

• 1 year later...

Идея как да пусна USB 2.0 на дъното от подписа? В BIOS-а си е зададено V1.1+V2.0 (не може само 2.0), а флаш едва ли ще помогне.

Идея как да пусна USB 2.0 на дъното от подписа?

Ако си с Windows, след зареждането му трябва да се заредят драйверите от диска за дъното.

Без тях всичко си върви (може би без аудиото), но на базов режим.

Най - вероятно щом засича SP2 и не иска да ги инсталне значи вече са инсталнати. Само че трябва да знаеш че повечето дъна имат 2 или 4 порта които са 2.0 - най-често тези под бъксата за клавиатурата и мишката а другите (като тези отпред на кутията) са си 1.1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...