dunata Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Е аз си мълча и само гледам ама след тва изказване.. Ми извиняяй ма никак не ми се вярва в раздел като ММОРПГ да пишат само 5 човека. Н-Я-М-А КАК да стане. Капиш? Еми ок, щом така мислиш. В началото всички говореха така и за bulfleet - а гледай сега ... 7 теми . Капиш, капиш, ама все пак .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted January 17, 2006 Author Share Posted January 17, 2006 Въпрос: tva go bqh igral predi , i ne mi haresa.Kakvo stava tyka samo temi za mmorpg-ta po4naha da se puskat, kvo e tva vulna na online igrite li kvo Отговор: Бъдещето на гейминга е в MMORPG и не само RPG-тата, затова не е странно че има вълна на такива игри Сега по-ясно ли ти стана или да го напиша още по-просто. Много съжалявам че има само седем теми в булфлийта.. не съм влизал там от година. Ама кво да се прави, то няма една анимацийка бе.. няма кво да мръдне там един гиф да беше сложил поне да го е*ба. Опа... С какво може да ми грабне окото булфлийта. Ся ще си излизат и излизат ММОРПГ-та. Досега само навлизахме в тая ера. Ти ще видиш какво ще стане тази година ^.^ . А да сравнявам булфлийт или някоя друга browser-based game (като хановете, някви малки богове имаше май) със КОЯТО и да е игра от 1999 година насам.. Що вместо порше не си купя трабант? EDIT: Никой не е казал, че за всяка игра ще има подфорум! Идеята е да има един подфорум ММОРПГ и в него да бъдат сложени всички теми за ММОРПГ-тата Изпревари ме Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Въпрос:Отговор: Сега по-ясно ли ти стана или да го напиша още по-просто. Много съжалявам че има само седем теми в булфлийта.. не съм влизал там от година. Ама кво да се прави, то няма една анимацийка бе.. няма кво да мръдне там един гиф да беше сложил поне да го е*ба. Опа... С какво може да ми грабне окото булфлийта. Ся ще си излизат и излизат ММОРПГ-та. Досега само навлизахме в тая ера. Ти ще видиш какво ще стане тази година ^.^ . А да сравнявам булфлийт или някоя друга browser-based game (като хановете, някви малки богове имаше май) със КОЯТО и да е игра от 1999 година насам.. Що вместо порше не си купя трабант? Така е, не оспорвам това, но тепърва ще навлизат още игри. За всяка ли ще трябва да правим подфорум ? Ако попиташ някого, който е играл Булфлийт още от началото, всички ще ти кажат, че това е най-великата игра и че ще я играят винаги ... след 1 година омръзва, а същото сега е и с вашата мания . Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Така е, не оспорвам това, но тепърва ще навлизат още игри. За всяка ли ще трябва да правим подфорум ? Ако попиташ някого, който е играл Булфлийт още от началото, всички ще ти кажат, че това е най-великата игра и че ще я играят винаги ... след 1 година омръзва, а същото сега е и с вашата мания . Никой не е казал, че за всяка игра ще има подфорум! Идеята е да има един подфорум ММОРПГ и в него да бъдат сложени всички теми за ММОРПГ-тата Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Искам да подкрепя феновте на различните стилове игри. Не знам какво е ММОРПГ но аз играя Формула 1 от 5 години и не ми е омръзнала. Даже се зарибявам повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Еми ок, щом така мислиш. В началото всички говореха така и за bulfleet - а гледай сега ... 7 теми . Капиш, капиш, ама все пак .. Кво сравняваш тая Българска боза с милионните продажби на ММОРПГ-тата?Ха добре тва ще го запомня! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlitHead Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Според мен няма нужда да се отваря нов подфорум, защото ако се отвори сега един, след това ще излязат още много игри и все повече и повече такива теми ще има. Освен това някой беше казал да направят poll и да видим какви са резултатите - така може да направим poll и да няма warn/бан, но това с нищо не може да помогне ...А също - знам, че сега доста хора я играят тази игра, но ще стане, както с Bulfleet-а. Ще играете, играете, накрая ще ви писне и пак в този подраздел ще си пишат 5 човека. Пич първо да ти обясня ММОРПГ не е игра а жанр. А по темата няма да е зле да се отвори такъв подфорум защото като гледам всеки ден се отваря по една тема с подзаглавие "ново ММОРПГ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 За какво се разправяте с модераторите те от нищто не взимат, ясно е че нямя да направят poll и толкоз, просто ще си остане на тяхното. Шанса да ви зачетат мнението е колкото да бутнете стена с поглед, нали знаете по-умният отстъпва. Оставете ги да е на тяхното да се радват на своето творение и "могъщ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Ще си създадат доста работа с местения и затваряне на теми. Доста хора дори сега не нацелват раздела, а пък дори и да го нацелят пускат глупаво формулирани теми и дори не гледат дали вече няма такава тема. А сега ако трябва и в подраздел да е ще стане доста по-сложно. Смятам, че поне 30% от темите, ще са поствани пак в игри. Иначе идеята е нито добра, нито лоша, има си своите добри и лоши страни. Ако все пак решат админите да направят подобен раздел, нещата определено ще бъдат по-прегледни. ММОРПГ е жанр!!! Пак да повторя за тези, които продължават с "е то пък за всяка игра ли ще има подфорум". Определено ММОРПГ има много сериозно бъдеще, защото почти всеки ден излизат нови и нови, коя от коя по-интересна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Определено ММОРПГ има много сериозно бъдеще, защото почти всеки ден излизат нови и нови, коя от коя по-интересна ... а и вече във все повече от тези игри се създават глидии/кланове/съюзи/алианси/отбори/(...) на хора от форума ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Понеже и аз подкрепям идеята за отделен раздел за MMO игри, нека обобщим няколко лесни за разбиране неща, които обаче забелязах някои май не ги схващат... 1) Както бе казано, MMO игрите са отделен ЖАНР, дори нещо повече вече - има и MMORTS, и много хибриди и т.н., отдавна не се ограничава само до RPGs, макар че те са най-популярни. Така че да сравнявате Bullfleet с MMO игри е все едно да сравняваш капка вода от чешмата със световния океан... 2) Не прочетох някой да е помолил изобщо за подфоруми за всяко отделно MMORPG, бе отправена съвсем ясна молба за отделна секция за целия "жанр". 3) За незапознатите с MMO игрите пояснявам - тва не е игра която подхващаш, разцъкваш седмица, две, три, месец... Можеш да продължиш да играеш с години и да, все още да не ти е омръзнало, да не говорим за времето, необходимо дори да изследваш бегло всички възможности на съвремените MMORPGs. А както вече поясниха, MMO игри излизат доста често вече... Така че тенденцията е да се печелят нови фенове много повече отколкото да се отказват играещи. Спокойно, форумът няма да остане без теми. А паралелите с Bulfleet или пък някоя "нормална" игра са... пффф няма да коментирам. 4) Не виждам защо се дава за аргумент против предложението тва че бай Пешо с интелект клас "шимпанзе" решил че "то всичкото е форум" и праснал темата "kolko pyti trqq da polivam krastavicite v dvora" където му душа иска или в случая - където му очо видело... Винаги ще има такива хора и един раздел повече или по-малко няма да спре/намали това, стига глупости. А и само между другото, предполага се, че във форум за Games хората ще пишат за игри, в subforum MMORPG за MMORPGs, и ако някой лапнишаран все пак реши, че в Games му е мястото да пита за софтуер примерно, не виждам кво общо има MMORPG SUBforum-а... уважавам мнението на всеки един от взелите участие в тази тема, но нека пишат хора, които знаят ПОНЕ какво е MMORPG и защо искаме subforum, а не просто за да кажат как цялото село си падало по hunting игрите и определено тряяло отделен форум. Еми не, нещата не са същите, просто бъдещето на най-проспериращия тип игри от последните години е мааааалко по-розово от това на hunting simulations... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Flameblind ти се изказа най-точно.Напълно съм съгласен с теб,но за жалост вече видя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 MMORPG e нова-та генерация ПЦ игри. Само броя на играещите WoW в официални сървъри стана 5 000 000 преди 1 месец (смятайте колко са сички заедно с частните сервери). Според мен ще се появяват още много теми за тези игри, така че това е едно перспективно решение. Гласувам: ЗА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Обаче не виждам какво ша ви помогне тоя събфорум. Не мислите ли че за да стане някакво разделение като хората трябва да си има събфорум за всяка игра, което на практика е глупаво. Ако има 1 събфорум MMORPG и в него са сичките теми за ММО.... ша стане малко глупавичко, защото няма да се задоволите с по 1 тема за игра, ами ще пуснете няколко теми. Примерно РOSE Online (примерно ся ) 1 тема за итемите, 1 за гилдиите или тиймовете ( не знам как е там ), 1 за куестовете, 1 за Пенчо, 1 за Драганчо и айдееее станаха 5-6 теми за 1 игра. А играта не е само 1 а са няколко. При тва положение ша настане една такава бъркотия от подобни теми че ша са оплитате самите вие Иначе ако ша има по 1 тема за всяка игра - то няма смисъл от събфорум - така и така темите са направени вече, за какво да се местят и да усложняват живота на хората? За тва ov3rman се изрази най-точно - не ви тябват такива работи щото ша стане голяма бъркотия. И на мен ми се ще да има събфорум за баскетбол, ма кат знам че ша има 10 теми на кръст и ша си говорим 15 човека няма смисъл . Което ме кара да се замисля защо има събфорум Скаутство и Mountain Biking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade13 Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Няма какво да се обеснявм Фламе го каза айде админс го Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Като гледам всички с изключение на ov3rm4n са За. Не коментирам хора видели само ако игри като bulfeet ако това може да се нарече "онлаин игра", защото игра правена с ексели фотошопи и тем подобни едва ли може да се мери WoW, Lineage 2, Guildwars, EVE, Autoasaut(не се сърдете просто са много онлаин игрите и дори не мога да изброя всички може би затова трябва да има отделна тема). Вапроса е дали тази тема трябва да стане 50+ страници за да се сети някой да направи отделна тема за онлаин игрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 @chistacha човече, ако толкова имаше нужда да направим по една тема за гилдиите и за квото там описваш, досега да е сторено... За това си има форуми на клан (какъвто имаме аз и още няколко от хората, които пишат тук, примерно Supercharger), всеки сървър на дадената игра обикновено също си има форум, и там пишем... Никой от подкрепящите идеята не е повдигнал въпроса за отделен sub за всяка игра, просто един sub в който да се post-ват всички теми на MMORPG тематика, има достатъчно неща да се обсъждат без да броим гилдии и играчи. Това дали ще се задоволим само с една главна тема Lineage 2 Beta (примерно... и ай сиктир с тва бета бе, бета фазата свърши преди години и излезнаха 3 еxpansions...) или ще пишем примерно и в отделна тема за разликите в двете основни игри на NCsoft, и в отделна за любим клас от Lineage - ми това зависи от хората които пишат, то и сега има една тема NFSU : MW ама въпреки това все се намира някой да прасне "kak da podkaram noviq NFS na baba mi na PC-to ??????" или подобни, това са си нормални проблеми на форумите все пак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 @Flameblind Не ме разбра тука нещо. И на мен не ми пука за Дядо ти Пенчо или Драганчо ( не знам що ама ся те са ми в главата), които правят тема "Що не ми въви НФС-то на правеца". Говоря за друго. Като ги отделите тея теми в един друг събфорум какво повече ще спечелите ? Много добре разбирам че никой не говори за отделен събфорум на всяка игра Но каква ще е разликата от сега, освен че 10-11 теми ша бъдат преместени на друго място? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 хехе, със същия успех можеш да зададеш и въпроса що MP3s Videos i Pics не са обединени в Media да кажем... Ми ориентация : Като влезнеш в MP3 очакваш да четеш за музика, а не да отделяш сам темите за музика от тези за картинки или видео. Същото е и тук - аз примерно пиша от много време в този форум само в секцията Игри и то почти винаги когато говорим за някоя MMORPG. И познавам доста хора тук, които не се вълнуват толкова да четат за разните игри изобщо, а само за MMORPG, като мен. Един subforum просто би улеснил нещата, като на мен и останалите, заинтересовани по темата, няма да ни се налага да търсим темите наляво и надясно из Games, а ще ги имаме в sub-a. И ако сега са 10-11 теми, то имайки предвид темповете, с които се развива "жанра" нищо чудно до някое време всяка втора тема да е за MMORPG... Пък и вижте сега, хах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Със същия успех може да има събфорум Техно/Хаус във форума МР3 Вярно е че ще стане малко по подредено ама ако се направи събфорум за ММОРПГ някои ша искат събфорум за еди кво си, друг за еди що си и ша стане събфорум до събфорум. Ей от това са плаши ov3rman, както и аз, и за тва не ще да прави. Но както и да е на мен няма да ми пречи кой знае колко тва че ша има ММОРПГ секция. Още малко опити и увъртания и може и да склоните админите да ви направят Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Ще е добре така, но аз не намирам особен смисъл да се бутнат там 10 теми по 50 страници. По-голямото съдържание в тези теми си е чист spam, а същественото ходи го търси сред него... По-удобно ще бъде с малки подтеми, та ако трябва за по-разпространените MMORPGs да се направят и суб-суб форуми. Така всичко ще си бъде на мястото и няма да се пишат глупави "офтопици". Това за подфорумите за отделни игри аз го изръсих и всички почнаха да пискат кой знае къф апокалипсис щял да настъпи във форума... Обаче казах "АКО трябва", защото АКО се развие този подраздел може и това да се наложи по някое време, дори и да е малко вероятно, чак до там да се стигне. Все пак ми стана ясно, че този форум няма никакви перспективи за развитие и ще си остане все същият бълвоч в games какъвто си е и сега. Накрая дори и да се пусне такъв подраздел ще бъде открит с окуражаващи слова от сорта на "аре радвайте се там ве мижитурки, омръзна ми да ми мрънкате". Е, хайде да запишем всички заедно в него тогава! Предлагам темата за заключване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Все пак ми стана ясно, че този форум няма никакви перспективи за развитие и ще си остане все същият бълвоч в games какъвто си е и сега. Накрая дори и да се пусне такъв подраздел ще бъде открит с окуражаващи слова от сорта на "аре радвайте се там ве мижитурки, омръзна ми да ми мрънкате". Е, хайде да запишем всички заедно в него тогава! Предлагам темата за заключване. хех, много оптимистични слова бе Данчо То това че повечето изказали мнение тук подкрепят идеята за sub не значи, че ще вземе да стане, нали не зависи от нас, простосмъртните users Просто тва беше едно добро и най-вече полезно предложение, което обаче се обърна на неоснователни критики... Та кво пък, не е първият форум в който админите "не им се занимава" или все от сорта. @chistacha Techno/House е жанр в музиката, както примерно FPS в игрите. С MMO игрите обаче е различно и вече го обясних - те не са точно жанр, на теория (а и на практика) не само RPGs могат да са MMO. И според мен искането за sub е основателно не толкова поради тази причина, а поради това, че тази "тенденция" в гейминга набира сили и в България и ще има все повече и повече фенове => все повече и повече теми. И най-вече - MMO игрите ангажират играча доста повече от обикновената игра, нека поне това да не обяснявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BurnRus Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 хехе, със същия успех можеш да зададеш и въпроса що MP3s Videos i Pics не са обединени в Media да кажем... Ми ориентация : Като влезнеш в MP3 очакваш да четеш за музика, а не да отделяш сам темите за музика от тези за картинки или видео. Същото е и тук - аз примерно пиша от много време в този форум само в секцията Игри и то почти винаги когато говорим за някоя MMORPG. И познавам доста хора тук, които не се вълнуват толкова да четат за разните игри изобщо, а само за MMORPG, като мен. Един subforum просто би улеснил нещата, като на мен и останалите, заинтересовани по темата, няма да ни се налага да търсим темите наляво и надясно из Games, а ще ги имаме в sub-a. И ако сега са 10-11 теми, то имайки предвид темповете, с които се развива "жанра" нищо чудно до някое време всяка втора тема да е за MMORPG... Пък и вижте сега, хах. Аз съм един от тези хора които играят само такива игри (mmorpg). От тук на татък повечето игри според мен ще бъдат такива,аз съм ЗА!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Айде бе - жанр било... И? Спортните игри не са ли жанр? Походовите стратегии? Фърст пърсън шуутърите? Икономическите стратегии? Ъдвенчъри? Още да изброявам? Още малко и ще ме убедите... само че от самото начало отказвате да видите голямата картинка, а сте се вторачили само в игричката си и не щете и да помислите малко по-широко... Усещате ли на къде отиват нещата? Хайде аз предлагам да отидем до край с тая ваша идея - да изчистим всички теми от Геймз и просто под Геймз да направим подфоруми за всеки жанр игра... Така ли? Интересно от това как ще спечели форума. То пък вас какво ви интересува форума и всички останали - вие си искате вашето, другите да се оправят... Сега не ми казвайте - ама ние само за този жанр искаме. А какво да направим за феновете на другите жанрове, когато съвсем справедливо си поискат подфорума? Да ги пренебрегнем, щото видите ли те са "незначителни" и "без бъдеще" - само вашия жанр има бъдеще, те да ходят да пасат или да почват да играят вашите. Хайде де - и кой го каза? Вие ли определяте кое има бъдеще и кое не? И кое ще играят хората и кое не? Все пак - още веднъж да спомена - този форум не е геймърски форум - има много геймърски форуми, но този не е такъв. А и да не забравя - някой тука се размечта - нищо чудно след време всяка втора тема в Геймз да била за тоя жанр... Ми чудесно, бе пич! Каква ти е болката - ако стане така, както ти си мечтаеш - ми просто ще преименуваме форума Геймз на MMORPG и готово! Ще си имате цял раздел от форума, не подраздел на раздел... Само че нека да видим дали така ще стане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Има админи, които пуснаха цял раздел (или подраздел не помня) само защото са смятали да започват да се занимават с нещото. Има(ше) админи, които играха Булфлийт..направиха си разделче..даже с парола. Тук не става дума за това колко е нужно на хората, а дали някой, който има "властта" да го направи се или не се занимава с този тип игри. Поне горе-долу до сега е било така. Преди да ми скочите и от двата лагера искам да си кажа, че съм неутрален и не ме интересува дали има или няма подраздел за този или който и да е друг жанр. Но ако зарибите някой админ..нищо чудно и да си получите исканото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.