Jump to content
BulForum.com

Logitech z-5500 vs Creative Gigaworks G500

Recommended Posts

При добре струващите аудио системи най-ме е кефело ,че баса не се чува а УСЕЩА.Интересно би ми било някой да каже ,че е чул честоти в рамките на 10-15Hz примерно.Е тогава точно баса те цепи право в жлъчката и когато седя на дивана усещам ,че трябва незабавно да тръгвам към тоалетната защото усещам напън и от долу :laughing: .Апропо вчера вечерта по К1 даваха "ЖЕГА" .Зарежи войните ,вземи си този филм на DVD пусни го и го изгледай.Има моменти от филма които съм ги превъртал около 20-ина пъти за да се изкефя.Поздрави.

Е па ти ми покажи ситема дето изкарва честоти от 10-15Hz, щото аз не съм виждал нито чувал. Може и да бъркам нещо, ама все си мисля, че такива немааааааааа.

Е тука има едно "дърво" за справка.

Да ме извиняваш ама това посмъртно не може да изкара 10Hz все пак порових се малко из нета, само че затворих страницата та адреса не мога да го посоча та въпроса ми е, че гледах, гледах и общо взето успях да намеря само един Subwoofer който по характеристики беше 10Hz-100Hz само дето не беше за компютър беше доста огромен и за мнооооооого пари, гледах професионалните озвучавания разни за заведения, дискотеки, барове и т.н. е искам да ти кажа, че нямаше такива които да вадят под 25Hz. и все много скъпи неща. Така че човека написал по горния пост дето ми разправя как се кефел на добрите аудио системи дето ниските им били 10-15Hz просто няма къде да е чувал такова нещо. Не необходимо честотата да е 10-15Hz че да я усетиш с вътрешностите си.......Освен това знам, инфразвук с честота 16Hz влияе много силно на човешката психика, предизвиква силна паника, страх, силен дискомфорт и т.н. едва ли производителите на озвучителна техника не са запознати с този факт. Но дори и това да не е така, по нашите заведения, звукозаписни студиа и.......просто едва ли можеш да срещнеш нещо с подобни характеристики. Ако някъде греша нека се намеси някой който наистина разбира от тия неща.

• 4 weeks later...
Забравих да кажа, че в Сряда си взех Creative-a. В началото ме заболя сърцето като дадох толкова пари, но после ми мина. :) Logitech-a е неразумно по-скъп. почти двойно.

Ако някой се интересува, мога да кажа впечетления от системата.

Благодаря за мненията на тези които писаха.

Тъй като от скоро се сдобих с X-Fi Xtreme Music и я мъча с едни Creative-ки 2.1 , реших да се примиря с болката :D и смятам да взема и аз едни G500.

Ta въпроса ми е от коя фирма си ги взел твойте ( по-точно може ли да се чуят на място).В игрите и филмите вярвам нямат грешка, но как е със слушането на музика?

Поръчах ги от Компютър+. Не могат да се чуят на място. Все още не съм ги изтествал напълно (филми и игри), защото нямам място. Музиката е ОК. като се има на предвид, че източника в повечето случаи е 128bps MP3. Кажи какво точно те интересува и ще ти отговоря на въпроса. Баса е трепач.... Предполагам, че при теб ще върви много по-добре, защото моята карта е Live! 5.1, а на кутията е сложена емблемката на X-Fi :)

Като се порових малко попаднах на Logitech® Z-5400 които са от ранга на G500 ( и като мощност и като цена) и май те трябва да са в заглавието на темата. Тях не си ли разглеждал и ако да, защо предпочете Creative? На пръв поглед виждам едно голямо предимство ( поне за мен ) - имат дистанционно.Иначе трябва да се чуят за да се прецени кои са по-добри, ама такава възможност явно няма :(

Не съм разглеждал Z-5400, защото не ги бях забелязал като модел, а и са доста грозновати на външен вид. Имат и още едно предимство освен дистанционното - задните колони са Wireless. Но тогава би трябвало да се запитаме - защо са на една цена?

• 2 years later...

Предстои в близките дни и аз да закупя саунд система.

Чудя се дали да се напъвам за 7.1 и има ли смисъл от това? Или да взема Logitech Z-5500, 5.1 THX/500W? Мислех да се помъча да се вместя в зона 400 лева, но като че ли няма какво качествено да взема, или по-скоро такова каквото ми се иска :devil.

Днес ми казаха че Luxeon W5.1T, 35W+5x18W, R.C. не били лоши, но подозрително евтини ми се видят...

Това ми е пределно ясно. И в случая е допустимо. Както добре знаем обикновено се разминават плановете и реалността :laughing:

Tогава зависи за какво ще ги ползваш главно и дали тия 505 вата могат да се оползотворят. Също така, дали имаш нужда от цифровия изход. И с каква звукова карта си също не е без значение.

Ватовете са сериозни и се притеснявам че ще са опасни за комшиите... Саунд картата си е на Асуското дъно (M2N32-SLI Premium Vista edition) и откровено не знам точно каква е - на кутията на дъното пише 8h H.D. Audio, но ще купувам нещо на Creative по-нататък то се е видяло... Но пък и това вграденото не е лошо...

----------

Asus пишат това:

High Definition Audio

Enjoy high-end sound system on your PC! The onboard 8-channel HD audio (High Definition Audio, previously codenamed Azalia) CODEC enables high-quality 192KHz/24-bit audio output, jack-sensing feature, retasking functions and multi-streaming technology that simultaneously sends different audio streams to different destinations. You can now talk to your partners on the headphone while playing a multi-channel network games. All of these are done on one computer.

ТУК

От това 7.1 сякаш няма особено голям смисъл. Поне аз не съм виждал филми, които да имат 8 канален звук, a да го създаваш софтуеърно си е пълна трагедия :wacko: За ся май най-доброто е DTS, което е 6.1 (ако не се бъркам ), така че ако ще ползваш системата за гледане на филми май това е максимумът на този етап :bgrin:

Повечето нови филми имат 7.1, но трябва да се гледа DVD, HD DVD, BluRay.

Ватовете са много само на цифри.

Моята система вади 108dB, Z5500 вади 112dB. Не можете да ме убедите, че 190W са само 4dB отгоре.

Цифрови системи, които не са на Creative имат проблеми с Creative звуковите карти, а повечето X-Fi карти, като се свържат по дигиталния вход, нямат възможност за свързване на микрофон. Tрябва да се купи допълнително преходниче.

Oсновната разлика е, че едните колони са с цифров декодер, а другите са през аналоговия вход.

Важно е сега да избера коя система да купя. И аз смятам че 7.1 като че ли идва много засега. След време винаги мога да заменя 5.1 с доста по-евтино тогава 7.1. Сега цените са кошмарни просто.... Отделно че малко неща се гледат в съответните формати, че да се чуе звука с нужното качество....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...