w00x Posted January 15, 2006 Share Posted January 15, 2006 Значи, като за начало се извинявам, че не писах в темата малко по-надолу, но тя е просто несериозна. 2 еднакви модела 5.1 в различни магазини и т.н. Затова отварям нова. Реших да инвестирам в една нова система за компютъра си защото старата изкара вече към 3-4 години. Не че не съм доволен - напротив, но по принцип съм човек който държи на добрия звук, а сега искам нещо ново. Спрях се на 2 модела: Logitech Z-5500 Package Contents Speakers: 4 x Satellites 1 x Center channel 1 x Subwoofer 6-channel direct cable Digital SoundTouch control center Wireless remote control, batteries User´s manual Interfaces/Ports Audio Line In , 3 x 3.5mm Stereo Pin Controls Volume , Mute Speakers Details 4 x Satellite Speaker(s) 1 x Center Satellite Speaker(s) 1 x Subwoofer System Power 62W RMS Front Satellite , 62W RMS Rear Satellite , 69W RMS Center Satellite , 188W RMS Subwoofer , 505W RMS Total Continuous Power , 1010W RMS Total Peak Power Driver Type 2 x - 3" Polished Aluminum Phase Plug Satellite , - 10" High Excursion Driver Subwoofer Certifications & Standards THX Frequency Response 33Hz to 20kHz Impedance 8000 Ohm Shipping Weight 52.8 lb Product Type 5.1 Surround Sound System SNR (Signal to Noise Ratio) > 93.5 dB Typical 100 Additional Information Digital equalization: The Z-5500 Digital actively adjusts frequency response in real time for the cleanest, most accurate sound reproduction. DTS 96/24 support: Enjoy studio-quality sound thanks to the Z-5500's support for 96 kHz / 24-bit digital audio streams. Innovative satellite design: Cloth grilles are removable for a pro-audio look. Pedestals rotate for easy wall mounting or desk placement. Center channel can be mounted on wall, above or below monitor. Connect to multiple sources: Simultaneously connect 6 audio sources including PCs, video game consoles, and DVD, CD & portable music playe... and control it all from the Digital SoundTouch Control Center. Digital SoundTouch Control Center: Digital LCD: Clear, crisp high contrast display Input: Select audio source (optical, coax, or direct) Effect: Select digital surround sound effect Settings: Adjust parameters of digital surround sound effects Mute: Mute the entire system Level: Adjust volume, subwoofer, center, and fader levels Pro-audio style knob: Oversized, weighted control knob with digital precision System Power Auxiliary input jack: For convenient connection to portable audio devices (CD, MP3, MiniDisc, etc.) Source Inputs: Digital optical for DVD or CD players, PlayStation®2, Xbox [ Requires Xbox Advanced AV Pack or Xbox® High Definition AV Pack, sold separately, or PC sound cards (requires optical cable, sold separately) ] Digital coaxial for DVD or CD players or PC sound cards (requires coaxial cable, sold separately) 6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 2, 4, or 6 channel PC sound cards OR 6 channel direct (3 stereo-mini connectors) for 3 stereo analog mini audio sources, like CD and DVD players, Playstation 2, Xbox, or 2 channel PC sound cards (some devices may require stereo mini to dual RCA adapter, sold separately) Analog stereo-mini (on side panel of control center) for portable CD, MP3,or MiniDisc players Maximum SPL: >115 dB System Compatibility: PC/Mac CD MP3 DVD PlayStation Xbox Creative Gigaworks ProGamer G500 Interfaces/Ports Headphone Jack On Remote Control , Mini Jack Stereo On Subwoofer System Power 36W RMS @ 10% THD Front Satellite , 36W RMS @ 10% THD Rear Center , 36W RMS @ 10% THD Center Speaker , 130W RMS @ 10% THD Subwoofer , 310W RMS Total Continuous Power , 620W Total Peak Power Controls Mute - On Remote Control , On/Off Switch - On Remote Control , Treble - On Remote Control , Volume - On Remote Control , CMSS - On Remote Control Package Contents Two front satellite speakers One center satellite speaker Two rear satellite speakers One subwoofer One PowerTouch Wired Controller Three 6 ½ ft / 2m cables for front and center speakers Two 16 ½ ft / 5m cables for rear speakers Five removable speaker grilles Four desktop speaker stands One down-facing center speaker stand One 5.1 audio cable One video game adapter One power cable One Quick Start leaflet One Warranty and Technical Support booklet Driver Type 1 x - 3" Full-range Driver Satellite , 1 x - 8" Long-throw Woofer Subwoofer Certifications & Standards THX Frequency Response 35Hz to 20kHz System , 180Hz to 20kHz Satellite , 35Hz to 150Hz Subwoofer SNR (Signal to Noise Ratio) 85 dB Additional Information Performance-tuned ProGaming subwoofer - with Twin Flared DynaPorts to maximize airflow for improved bass Performance-tuned ProGaming satellites - with Flared DynaPort for extended lower midrange sound Разликата в цените е около 30-40$, но ако трябва ще я дам. Очаквам предложение и съвети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted January 15, 2006 Share Posted January 15, 2006 Добър избор честито, да си ги слушаш със здраве(и двете системи са яки и ставата за слушане на музика). Незнам обаче откъде в Пловдив ще можеш да ги купиш, май ще се наложи да се разкарваш до София. Гледам в Ресет ще зареждат по-слабия модел Z5400, при тях Z5500 са изчерпани(нямат в наличност), та поне може да отидеш на място да го погледнеш тоя модел. За такава скъпа система ми се струва че щат нещат ония зад щанда(В Ресет) ще ти ги пуснат да ги чуеш, гледай да носиш някакъв аудио диск с теб за всеки случай. П.П. Разликата в цената между Z5500 и G500 е много голяма в Плесио Logitech Z5500 - 743лв http://www.plesio.bg/product.php?product_i...3§ion_id=30 CREATIVE GIGAWORKS G500 - 558лв http://www.plesio.bg/product.php?product_i...1§ion_id=30 Хвърли един поглед на тази аудио система на Сони, по-добре ще звучат мп3-ките с нея, вярно нямаш съраунд но пък баса ще е в повече от желаното от теб SONY MHC-RG475 - 519лева в Техномаркета и Технополис http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09014921 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 15, 2006 Author Share Posted January 15, 2006 Цените дето си ги гледал са дооооооста далеч от реалното Creative я имат в Пловдив във фирмата която проверих, а за Logitech не съм питал, но където и да погледна разликата не е чак толкова голяма. Затова и казвам, че ще се прежаля ако трябва да дам малко повече за Logitech. Системата която си ми предложил не става. Не искам да давам пари за нещо което няма да ползвам. CD, Tape, Tuner и всичките работи които не са тонколони сега проверих линковете които си дал и: CREATIVE GIGAWORKS G500 (5.1) - 465лв. LOGITECH SPEAKERS Z-5500 - 619лв. И пак разликата на Creative-a е доста голяма с това което аз гледах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 16, 2006 Author Share Posted January 16, 2006 Учуден съм, че преди толкова хора си даваха мнението за 5.1 системи и тонколони, а сега нищичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Ами според мене Creative. Откакто купиха Кеймбридж, всички знаем надявам се кои са Кеймбридж, качеството на системите им скочи в пъти. Не съм чувал какъв звук вади този точно модел, но имам впечатления от други модели, които изкараха напоследък, и да ти кажа няма нищо общо с недоклатената Inspire поредица. Поеследните модели на Inspire също са разработени от Кеймбридж, та и при тях е добро качеството. Logitech не са лоша фирма, ама честно казано, цялото им производство е винаги на една идея от най-доброто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 16, 2006 Author Share Posted January 16, 2006 Ами аз четох разни review-та на двата чифта колони и Gigaworks ги изкарват като по-геймърски колони, защото сателитите са само с 1 говорител. Докато Logitech били с някаква система и имат средни и пищялка в един говорител, като се водят двулентови. А и Logitech имат Digitalen декодер. Колкото до Cambridge , не съм сигурен дали Gigaworks са тяхна разработка. А някой може ли да ми каже за Signal-to-noise ratio? Какво по-точно означава? Никога не съм го разбирал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 А някой може ли да ми каже за Signal-to-noise ratio? Какво по-точно означава? Никога не съм го разбирал. Амплитудно честотна характеристика(АЧХ) дава отношението полезен сигнал/шум(то си го пише в съкращението). На нашенски колкото повече са децибелите но SNR-то то толкова по-малко полезния сигнал е зашумен(повече се доближава до истинския кодиран в мп3-то или вма-то което слушаме). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Нито първите нито вторите. За тези пари си купи една прекрасна двд система с едни прекрасни говорители и просто звуковата карта си е пусни вътре в двд плеъра. И ще се родиш на звук и качество http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09015969 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 16, 2006 Author Share Posted January 16, 2006 Ne iskam da davam pari za neshto koeto nqma da polzvam. Imam si DVD player s resiver i koloni Jamo. iskam koloni za komputer, a i 600 leva sa dosta dale4 ot cenata na koito i da e ot dvata modela. A i Panasonic sym gi 4uval kakyv zvuk vadqt, dori sistemata be6e ot nai-visok klas. zvuka be6e plosyk i imah 4uvstvoto 4e kolonite 6te se razpadnat. ne ostanah vyob6te o4arovan. a sistemata struva6e 1100 leva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sTealthy Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Имах същата дилема преди няколко месеца. Аз избрах Z5500. Слушам съм и двата модела. Лично според мен Logitec-a има по качествен и по плътен звук. Creative-a също не са лоши. Но Logitec-a си заслужавата 150-те лева повече. Ако те интересува нещо повече питай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 18, 2006 Author Share Posted January 18, 2006 В ресет днес ми изръсиха цена - 840 лева. Разликата е 400 лева и аз не съм готов да я платя, за разлика в качеството, която няма да усетя чак до такава степен. Предпочитам за тези пари да си купя Gigaworks S750 или 2 чифта G500. Много ще ме извиняват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 28, 2006 Author Share Posted January 28, 2006 Забравих да кажа, че в Сряда си взех Creative-a. В началото ме заболя сърцето като дадох толкова пари, но после ми мина. Logitech-a е неразумно по-скъп. почти двойно. Ако някой се интересува, мога да кажа впечетления от системата. Благодаря за мненията на тези които писаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted January 28, 2006 Share Posted January 28, 2006 w00x може ли да споделиш с колко кинти си "олекнал" за Креативките, как са като качество на звука, ниските как звучат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 28, 2006 Author Share Posted January 28, 2006 w00x може ли да споделиш с колко кинти си "олекнал" за Креативките, как са като качество на звука, ниските как звучат? 510 лева с ДДС. Качеството е много добро. все още не съм тествал с по-качествена музика, DVD или игри с добър съраунд, но при добрите mp3-ки (192kbps>) се представят много добре. при AC3 филмите също. звука е силен, а баса е изключително плътен. на половина увеличени, се тресе цялото бюро като удари бас, а на специални бас тестове, направо не може да се седи в стаята. сякаш тъпанчетата ти и прозорците ще изгърмят всеки момент. Възнамерявам да си намеря THX сертифицирани филми на DVD и да направя тогава тест на звука. Като за начало ще започна със Star Wars и LOTR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 При добре струващите аудио системи най-ме е кефело ,че баса не се чува а УСЕЩА.Интересно би ми било някой да каже ,че е чул честоти в рамките на 10-15Hz примерно.Е тогава точно баса те цепи право в жлъчката и когато седя на дивана усещам ,че трябва незабавно да тръгвам към тоалетната защото усещам напън и от долу .Апропо вчера вечерта по К1 даваха "ЖЕГА" .Зарежи войните ,вземи си този филм на DVD пусни го и го изгледай.Има моменти от филма които съм ги превъртал около 20-ина пъти за да се изкефя.Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 Aми аз Жега така или иначе май не съм го гледал, а ми казаха, че ако не съм го гледал, нищо не съм гледал. Затова съм си го свалил с AC3 звук, но се съмнявам AC3-то да се доближава до оригиналния звук от DVD-то. А и искам да пусня THX сертифицирани заглавия, за да видя за какво им го раздават това THX. Не върви да се дадат толкова пари за THX колони и да не се пусне THX филм на тях Толкова тестове и условия за получаване на сертификата, поне да го видим какво представлява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Ами по-принцип дори и да е рип-нат филма ако е AC3 звука остава запазен(тоест ще можеш да му се насладиш)или цели 384Kbs само за аудиото за 5.1 звук.Колкото до THX-то зарежи го.Тази абревиатура Лукас я измислиха да изкарат някой лев(долар,рубла) отгоре от такива като нас ако случайно сме се чудели къде да си ги похарчим.Още доста време 5.1 ще си остане стандарт по-простата причина ,че ще ни е напълно достатъчен(едва дали ще направиш голяма разлика в едно нормално помещение между 6 и 600 канала примерно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 THX е сертификат, който се дава на продукти, филми и киносалони, след като преминат определени тестове. сертификата стои там, за да подсигури зрителите, че това което виждат ще е едно и също навсякъде. смисъл... ти гледаш THX филм в THX салон в Найроби, а аз гледам същия филм, но в друг THX салон в София. Ще видим филма по един и същи начин. Няма моя звук или картина да е по-добър от твоя или обратното. На страницата на THX са обяснени подробно критериите според които продукт, салон или заглавие могат да получат сертификата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Такааааа сега по въпроса за THX®-то, с едно уточнение още в самото начало.Това ,че твоите са с такъв надпис(сертификат) нямам за цел да ги омаловажавам подценявам казвам ,че са кофти и т.н. Това какво е THX® го знам отдавна и още от тогава ме споходиха някои мисли.След като сертификата се издава за КИНОСАЛОНИ(защо ли в началото не беше за продукти) тоест колко озвучителни тела,мощност,разположение в трите измерения което важи и за зрителите ,колко най много зрители ,ъгъл един спрямо друг и спрямо екрана(максимално допустим примерно) защо на този етап все още не се намират и монитори,телевизори,проектори с този надпис.Защото и те участват в този процес наравно с озвучителните тела или както казват от официалната страница на THX® цитирам:THX Digital Works that optimizes the sound and picture performance of home theater systems. Ако случайно реализирам такава кинозаличка у дома и горе долу в продължение на два месеца сертифицирани инжинери на THX® приключат с измерванията докато отговоря на изискванията бая дебело мисля ще ми легне(ама то и кефа ценя няма).И най-интересното е ,че това ще бъде за да :George Lucas developed these standards shortly after the film "Star Wars" was created. He did so in order to standardize the audio and video experience in theaters across the world so that his films would be represented as they were made, essentially trying to recreate the original.Да гледам няколко заглавия(на пръстите на едната ръка)на Лукас.Като изобщо нямам против нищо него и филми те му (с известни изключения).Още в началото тази работа ми замириса малко като на някои трикове на микротек.Имаме много пари дай да направим още малко в повече.Дори и на официалната им страница :ТНХ нещата ми изглеждат доста comercial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 На каква карта си ги включил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 w00x пробвай с някой от Джурасик Парк сериите, по специално тътена от стъпването на Т-Рекс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 29, 2006 Author Share Posted January 29, 2006 На каква карта си ги включил? Creative Live! 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 29, 2006 Share Posted January 29, 2006 Верно? Горките . То и аз съм с такава де, но май на тях ще им дойде по-добре Audigy 2 ZS или някой от новите X-Fi . Колкото до THX-a, страхотен е, но наистина, за да се изтиска всичко от него трябва много прецизно разположение на всичко в помещението. Въпреки това човешкото ухо трудно ще усети разлика, защото ще бъде повлияно от мощността на звука и допълнителната плътност, която придaва THX. Вземи си свали някое Demo DVD и тествай. Мисля, че в тази тема имаше линкове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Такааааа сега по въпроса за THX®-то, с едно уточнение още в самото начало.Това ,че твоите са с такъв надпис(сертификат) нямам за цел да ги омаловажавам подценявам казвам ,че са кофти и т.н.Това какво е THX® го знам отдавна и още от тогава ме споходиха някои мисли.След като сертификата се издава за КИНОСАЛОНИ(защо ли в началото не беше за продукти) тоест колко озвучителни тела,мощност,разположение в трите измерения което важи и за зрителите ,колко най много зрители ,ъгъл един спрямо друг и спрямо екрана(максимално допустим примерно) защо на този етап все още не се намират и монитори,телевизори,проектори с този надпис.Защото и те участват в този процес наравно с озвучителните тела или както казват от официалната страница на THX® цитирам:THX Digital Works that optimizes the sound and picture performance of home theater systems. Ако случайно реализирам такава кинозаличка у дома и горе долу в продължение на два месеца сертифицирани инжинери на THX® приключат с измерванията докато отговоря на изискванията бая дебело мисля ще ми легне(ама то и кефа ценя няма).И най-интересното е ,че това ще бъде за да :George Lucas developed these standards shortly after the film "Star Wars" was created. He did so in order to standardize the audio and video experience in theaters across the world so that his films would be represented as they were made, essentially trying to recreate the original.Да гледам няколко заглавия(на пръстите на едната ръка)на Лукас.Като изобщо нямам против нищо него и филми те му (с известни изключения).Още в началото тази работа ми замириса малко като на някои трикове на микротек.Имаме много пари дай да направим още малко в повече.Дори и на официалната им страница :ТНХ нещата ми изглеждат доста comercial. ... в днешното консуматорско общество тези трикове са част от пейзажа аз не съм свидетел на thx стандарта все още, ама по това което съм чел тук-там стигам до подобни заключения. btw "жега" е идеален избор за да "усетиш", особено сцената пред банката ... помня през 95 как съм го гледал в един киносалон (никви 5.1 нямаше тогава за home cinema) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 30, 2006 Author Share Posted January 30, 2006 Верно? Горките . То и аз съм с такава де, но май на тях ще им дойде по-добре Audigy 2 ZS или някой от новите X-Fi . Знам. И на него ще му дойде времето. Сега доста пари дадох. На кутията пише X-Fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.