Jump to content
BulForum.com

Outlook Express Slow Boot Up

fon_tomov

Recommended Posts

Stava vapros za Outlook Express 6.00.2800.1123 i Windows XP.

Ot izvesno vreme imam takav problem na edno PC i to se e sluchilo sled kato e bil pusnat niakakav softuer za pochistvane na registry-to. Neznam obache kakav kluch e iztrit i sega Outlook-a se startira v prodalzenie na okolo 1-2 min :sick . Inache kato se startira si raboti OK, no e mnogo dosadno da go chakash tolkova vreme :( .

Zarovih se vav net-a i otkrih samo che nemalko hora se oplakvat ot sashtoto neshto, samo deto reshenie ne otkrih :( .

Ako niakoi se e sbluskval s takova neshto i e nameril reshenie, neka da go spodeli.

Imaite predvid, che v sluchaia premahvaneto (ili neizpolzvaneto) na vaprosnata "genialna" programa e nevazmozno.

Predpolagam che problema nqma obshto s tova, no vse pak, az predi ot konzolata na Windows izkluchih Windows Messenger poneje kato puskam OE toq messenger vinagi se puska i toi. No togava OE mi zarejdashe tochno tolkova dylgo (paradoks, no taka beshe). Kato go vkluchih otnovo i pak trygvashe za sekundi.

T.e. zarejda li ti se Messengera sega?

Ne e v messenger-a problema. Na moeto PC niamam messenger i niamam i problem da startiram OE (ne che go polzvam). Vsichko si varvi OK.

Siguren sam che problema e v iztrit kliuch v registri-to, no neznam koi kliuch. Mislia (sas pochti 100% sigurnost), che vaprosnia kliuch e iztrit ot Norton Win Doctor.

Problema ne e ot messengera za6oto pri men e izklu4en,ama OE si ba4ka idealno :P

Mislq 4e ako se uninstalia i sled tova instalira na novo OE problema 6e fix-nat ;)

P.S Stava ot Control Panel ->Add remove programs ->Add remove Windows components ->OE Mahate 4engela,OK triese ,posle rest na win sa6ia pat po nagore pak si slagate 4engela i se instalva B)

Uspeh :)

P.S Stava ot Control Panel ->Add remove programs ->Add remove Windows components ->OE Mahate 4engela,OK triese ,posle rest na win sa6ia pat po nagore pak si slagate 4engela i se instalva B)

Toia nomer go znam, no go pazia kato posleden variant, zashtoto ima dosta pisma vav postata, koito ste triabva da bekupna niakade i v posledstvie da vazstanovia, koeto ne e koi-znae kakav problem.

Ubeden sam che ima reshenie ot tipa da se dobavi niakade v registrito edi si kakav red za da se fiksne problema. Tochno ot takav iztrit red e poroden problema, no kakav i kade neznam......... Mamka mu e OE.

fon_tomov ,napravi go po moq na4in.Nqma kakvo da 4ak6 nqkoi da ti kaje koi reg file e skapan i koi ne.

Dava6 export na cqlata kutiq i si gotov da trie6.Posle kato go ka4i6 OE import i vsi4ko pak 6e si na mqstoto.Ima nqma 5 min igra :lol: .

Po dalgo vreme 6e ti otneme da 4aka6 nqkoi da ti kaje koi registri da barne6 :wacko: .

Kakto i da e ,ti si znae6 :)

Spored men edva li nqkoi shte znae to4no kakvo ti e precakano v REgistrito.

OE, a i IE polzvat tolkova mnogo reg-a che edva li nqkoi i predpolaga kakvo moje da e.

Az zatova se pazq ot takiva programi koito byrkat v registrito i triat kakvoto si iskat. Ako puskam naprimer System Mechanic, 4istq registrito s golqma predpazlivost.

4udno mi e zashto nqmash Messenger, Windowsa ne dava da ne se instalira, pone pri men. Vij dali vse pak ne e izklu4en ot taoa programa deto e byrnikala v registryto.

4udno mi e zashto nqmash Messenger

tedy, niama po-lesno neshto ot tova da mahnesh messenger-a. Eto ti niakolko varianta za koito se seshtam v momenta:

1. Rename na msmsgs.exe na neshto drugo.

2. Ot msconfig vav startup-a da go disabnesh

3. Ot add/Remove Windows Components da go mahnesh (ne e mnogo efektivno zashtoto Windows-a se pravi na mnogo vazen i mai ne go maha kato horata).

4. Da go disabnesh v services.

Tova sa variantite za koito se seshtam v momenta, no moze i da sam propusnal niakoi. A be s 2 dumi - nishto po-lesno ot tova da go razkarash ako ne ti haresva.

Pone zasega ne sam zabeliazal da se poluchava niakakav problem v sledstvie na tova che niamash messenger, pone na moeto PC e mahnat i niamam grizi, vsichko si varvi OK.

fon_tomov, Ok ;)

Razbira se 3/4 ot nachinite koito spomena ne go deinstalirat v prekia smisal, no kakto i da e. Inache za disable-vaneto mu znam takiva pohvati, makar che az polzvah kakto ti kazah 'legitimnia' 4rez conzolata na Windows. I pak v otgovor na temata pri disablevaneto mu mi se poluchavashe efekta na zabaveno startirane na OE, nikakvi drugi problemi B)

Pri men vsichko e OK.

Problema na onova PC e v sledstvie na pipane v registura ot strana na Norton Win Doctor.

tedy, opitai da installnesh vsichki updeiti ot windows update, koito ti dava za tvoeto PC (vkliuchitelno i za messengera) i sled tova go razkarai (disable) da vidim kakvo ste stane. Pri men pone konfiguraciata e takava i varvi.

Znae li chovek - Microsoft........ ;)

fon_tomov, Ok 10x za saveta, ama zasega 6te se vyzdyrja :)

Mnogo malko updeiti sym slojil, 4uval sym razni loshi neshta za povecheto i dokato si rabotq normalno, nqma da pipam (a tova prodyljava veche dosta meseci) ;)

Zapushil sym dupkite s firewall-a, a toq Messenger ne mi prechi, za men oshte edna ikona v Tray-a i to samo kato puskam OE B)

Za updeitite doniakade imash pravo. Za Microsoft e ezednevie da izkarvat updeiti, koito uz opraviat neshto, a vsusnost ne samo che ne go opraviat, no i nanasiat novi bugove :P .

A az prodalzavam da si se rovia v net-a i kade li ne se zavriah, no reshenie za moia problem niama :( ... Iavno ste mina na varianta preinstalacia i tolkova.

Blagodaria na vsichki za otzivchivostta. ;)

A az prodalzavam da si se rovia v net-a i kade li ne se zavriah, no reshenie za moia problem niama  :( ... Iavno ste mina na varianta preinstalacia i tolkova.

Blagodaria na vsichki za otzivchivostta. ;)

Ti za tolkova vreme deto zagubi 6te6e da preinstalira6 10 pati sistemata i niama6e da ima nikakav problem otnosno OE.Ne mu misli mnogo iztrivai c:\windows i posle nanovo install na 4isto.Tova e moia savet :)

Uspeh

fon_tomov, pomisli malko out of the box det se vika ;)

ako si ubeden, 4e problema e ot zatrit kliu4 na OE - dump na regestry kliu4ovete na OE ot komp na koito varvi kakto iska6 ti, posle dump na OE kliu4ovete ot problemnia komp i compare mu e maikata.

Pravil sam go - stava. Za dump ti prepora4vam Regestry Detective - idealna za tarsene, redaktirane, izvli4ane i dori prehvarliane na kliu4ove m/u kompove ako sa v LAN.... Uspeh.

P.S.: A sled tova, kato opravi6 OE - uninstall... ;) Ka4i mu na toia user edna Eudora da se rodi! A pokrai nego i ti.... :D

@nassko:

Abe tova e nai-lesnia na4in, no i ozna4ava, 4e si se predal, 4e Win-a e po-umen i po-hitar ot teb i ti hi4, ama hi4 ne moje6 da se spravi6 s nego... A tova az ne bih go prejivial. Za tova mislia kato fon-tomov - der4 dokato mu razkaja igrata, nikakvo otkazvane! Preinstaliraneto ima i drugi problemni strani kato re6enie - vsi4ki nastroiki, update-ti i pro4ie prostotii nanovo... Ti moje i da ne si ceni6 truda, ama az sam dosta marzeliv i sam se nau4il da cenia svoia... I bez tva nikoi drug ne go ceni... :D :D :D

ov3rm4n mersi mnogo za cennia savet ;) . Tozi variant mi haresa mnogo i ste go pusna v upotreba v blizkite dni. Da si priznaianikoga ne sam polzval programata za koiato govorish, no ... vinagi ima parvi pat. Ei sega ste se zarovia da ia nameria i razucha. Dano da se poluchi tozi nomer che preinstall na celia comp mi e nevazmozna poradi prostata prichina che na nego ima softuer koito go niamam instalacionen, a sas nego se raboti ezednevno.

Abe tova e nai-lesnia na4in, no i ozna4ava, 4e si se predal, 4e Win-a e po-umen i po-hitar ot teb i ti hi4, ama hi4 ne moje6 da se spravi6 s nego... A tova az ne bih go prejivial. Za tova mislia kato fon-tomov - der4 dokato mu razkaja igrata, nikakvo otkazvane! Preinstaliraneto ima i drugi problemni strani kato re6enie - vsi4ki nastroiki, update-ti i pro4ie prostotii nanovo... Ti moje i da ne si ceni6 truda, ama az sam dosta marzeliv i sam se nau4il da cenia svoia... I bez tva nikoi drug ne go ceni... :D  :D  :D

Vij sega i az ne sam ot nai rabotlivite ama kogato stava vapros edin komp ot moita mreja da ne raboti kakto triabva samo za6toto az iskam da preboria Windows-a ne mi se struva razumno.V ka6ti s moia komp moga da si igraia na koi e po hitar i koi e po inat.Ama dokolkoto razbrah na fon_tomov mu triava da se re6i barzi4ko vaprosa i za tova predlojih radikalnia metod.Ina4e za sobstvena upotreba kogoto si igraia s Win-a ne mu se davam.Ama hi4... ;)

Otnosno Eudora-ta i az sam za.

• 10 months later...
... no vse pak, az predi ot konzolata na Windows izkluchih Windows Messenger poneje kato puskam OE toq messenger vinagi se puska i toi. No togava OE mi zarejdashe tochno tolkova dylgo

малко ще се отколоня от темта, но ...

и аз искам да си го махна този windows messenger за да не ми се зарежда, когато пусна OE, но все не успявам.

пробвал съм методите, които е изброил fon_tomov с изключение на бърникането в register-то.

някой ще бъде ли така любезен да ми даде малко напътствия в това отношение? ..... с две думи - как да махна тая гад?

и второ:

случайно да има plug-in, който да известява за получено писмо без да се налага да се стартира outlook-a?

благодаря предварително

малко ще се отколоня от темта, но ...

и аз искам да си го махна този windows messenger за да не ми се зарежда, когато пусна OE, но все не успявам.

пробвал съм методите, които е изброил fon_tomov с изключение на бърникането в register-то.

някой ще бъде ли така любезен да ми даде малко напътствия в това отношение? ..... с две  думи - как да махна тая гад?

и второ:

случайно да има plug-in, който да известява за получено писмо без да се налага да се стартира outlook-a?

благодаря предварително

Относно първото можеш да пробваш следното:

http://www.ircspy.com/guides.asp?mode=display&id=335

Или можеш да забраниш използването на messenger-a от Policy Editor-a.

В Run пишеш: gpedit.msc ,за да го стартираш и от там го забраняваш.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...